بررسی20 موضوع پژوهشی مورد نیاز/گسترش همکاری بامراکز مرتبط با مسجد

حجت الاسلام نیکی ملکی از انجام فعالیت های پژوهشی با محوریت مسجد خبر داد و گفت: با برقراری تعامل و همکاری با مراکز و نهادهای مرتبط با مسجد تلاش می شود از ظرفیت های آنها در پیشبرد اهداف مساجد استفاده شود.

حجت‌الاسلام حجت الله نیکی‌ملکی، رییس دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با اعلام بررسی 20 موضوع پژوهشی با محوریت مساجد در سال 91 به خبرنگار شبستان گفت: این پژوهش ها در موضوعاتی است که مورد نیاز حوزه مسجد است که تاکنون مورد غفلت واقع شده و لازم است سال آینده این موارد پیگیری شود.

وی دایرةالمعارف مسجد، تاریخ مسجد، تبیین نگاه امام و رهبری در بحث مسجد، مسجد در روایات، کتاب‌شناسی مسجد و مسجد در تفاسیر را از جمله موضوعاتی عنوان کرد که لازم است مورد تبیین قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در موضوع آموزش در دو بخش عمومی و تخصصی اقداماتی از سوی این دفتر در دست انجام است، ادامه داد: دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور به صورت اتاق فکر در حوزه آموزش‌های تخصصی در موضوعات مورد نیاز همچون بحث تبلیغ، روش احکام و شیوه‌های مدیریت مسجد و شیوه جذب جوانان، شبهه‌شناسی و موضوعات مربوط به مسجد فعالیت می‌کند که در سال 91 با نگاه به روزتری این فعالیت ها دنبال می شود.

 

برنامه‌ریزی آموزشی با سرفصل‌های جدید

حجت‌الاسلام نیکی ‌ملکی برنامه‌ریزی آموزشی با سرفصل‌های جدید را از اولویت‌های کاری این دفتر عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ائمه جماعات در جهت دهی فرهنگی و فکردهی آحاد افراد جامعه تاثیر گذار هستند باید در این زمینه قالب و برنامه‌ریزی جدی وجود داشته باشد.

وی یکی دیگر از رویکردهای دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد در بحث آموزش را گونه‌بندی ائمه جماعات عنوان کرد و گفت: بر اساس تقسیم‌بندی هایی که از سوی دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد صورت گرفته، ائمه جماعات بر اساس مهارت و تخصص تقسیم‌بندی می شوند و به آنها آموزش‌های تخصصی و پژوهش‌های موردی ارایه می شود.
 

سیر مطالعاتی در حوزه مسجد
وی بحث سیر مطالعاتی در حوزه مسجد را به عنوان یکی دیگر از اقدامات در دست انجام این دفتر اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری دوره‌های آموزشی برای ائمه جماعات در قالب گروه‌های 85 نفره با حضور اساتید زبده و برجسته از دیگر فعالیت های دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور است.

رییس دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور مدیریت رسانه‌های مجازی مرکز رسیدگی به امور مساجد را از دیگر فعالیت‌های این دفتر دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری اهتمام ویژه ای‌ به گسترش علوم و فناوری در حوزه فضای مجازی داشته اند و در حکم اخیر به مسئولان سه قوا و برخی دیگر از مسئولان بر تشکیل شورای عالی فضای مجازی تاکید داشتند از این رو در حوزه فضای مجازی و بهره‌مندی و آموزش ائمه جماعات مساجد نیز اقداماتی در دستور کار این دفتر است.


ظرفیت شناسی ائمه جماعات مساجد
حجت الاسلام نیکی ملکی ظرفیت‌شناسی ائمه جماعات را یکی از دغدغه‌های اصلی در حوزه دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون در مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور آن‌طور که باید ظرفیت‌شناسی در نیروها، ائمه جماعات و روحانیون صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در استان تهران حدود چهار هزار امام جماعت فعالیت می کند که لازم است مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در راستای ظرفیت‌شناسی صحیح از تخصص ائمه جماعات تلاش جدی داشته باشد و بر اساس تخصص آنها تعاملات جدی در بخش‌های پژوهشی و آموزشی با آنها داشته باشد که در حال حاضر گام های اولیه ای در این راستا برداشته شده است.


وی مستندسازی برنامه‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد در حوزه مسجد را یکی دیگر از برنامه های مهم و در دست اقدام در این دفتر نام برد و گفت: در صورتی که ائمه جماعات مساجد با ظرفیت‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته مرکز رسیدگی به امور مساجد آشنا و فعالیت های مربوط به مساجد به صورت مستند شود و در اختیار افراد جامعه و نخبگان قرار گیرد تعامل آنها با این مرکز گسترش می یابد. از اینرو مستند سازی فعالیت های مرکز  رسیدگی به امور مساجد در حوزه مسجد نیز مورد توجه این دفتر است.


حجت‌الاسلام نیکی‌ملکی از برقراری تعامل با حوزه‌ها و مراکزی که در حوزه مسجد فعالیت می‌کنند، خبر داد و تصریح کرد: تاکنون تفاهم نامه هایی با مراکز حوزه علمیه قم، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دانشگاه قم و دانشکده باقرالعلوم به امضا رسیده و قرار شده است از ظرفیت های این مراکز در زمینه گسترش همکاری در زمینه پیشبرد اهداف مسجد استفاده شود.

 

رییس دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و جامعه المصطفی العالمیه را از دیگر مراکزی نام برد که تلاش می شود با برقراری تعامل و ارتباط با آنها نیز از ظرفیت این مؤسسات و نهادها در زمینه مسجد استفاده و قدم‌های بیشتر در این زمینه برداشته شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 117707

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha