حجت الاسلام حافظ ثابت، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار شبستان گفت: شعر و شاعری از جایگاه ویژه ای در ترویج آموزه های دینی برخوردار است و اگر نگاه تطبیقی به شعر قبل و بعد از ظهور اسلام داشته باشیم، می توانیم جایگاه واقعی شعر را در حوزه دین و اسلام در یابیم.
ثابت افزود: قبل از ظهور اسلام، اقوام عرب برای شعر اهمیت خاصی قائل بودند و اشعار عاشقانه و ادبی و حماسی زیادی می سرودند، اما محتوی و مفهوم آنها غالباً پوچ و مربوط به ظواهر دنیا یا درباره دلاوری های جنگی و امثال آن بود.
وی بیان داشت: ظهور اسلام، اشعار عرب جان تازه ای گرفت و به سوی معنویت و پند یا مدح اولیای خدا متمایل گشت، حتی در زمان رسول خدا(ص) شعرای زیادی پرورش یافتند که شعرهای آنها مورد تأیید پیامبر بود؛ مثلاً علاء بن حضرمی شعری درباره عفو و اغماض خدمت رسول خدا خواند و پیامبر فرمود:«برخی از شعرها حکمت است و بعضی سحر آمیز. شعر تو هم خوب است ولی کتاب خدا از آن بهتر فرموده؛ آنجا که فرمود ادفع بالّتی هی احسن»
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بعد از ظهور اسلام شعر ابزاری برای کمال بشر و رساندن مفاهیم دقیق دینی و پله ای برای کمال و تعالی بوده است، تصریح کرد: شاعران در زمان اهل بیت(ع)، مفاهیم و معارف بلند دینی را در قالب شعر بیان می کردند و شعر به عنوان ابزاری در خدمت دین و کمال و تعالی انسان، نقش خود را به خوبی ایفا می کرده است.
حجت الاسلام ثابت گفت: روزی عرب بادیه نشینی خدمت رسول خدا رسید و از کم آبی شکایت کرد. رسول خدا دعا کرد و باران فراوانی آمد. مردم اشعار ابوطالب را به خاطر آوردند که گفته بود:«رسول خدا آن چهره نورانی است که از ابرها به برکت او باران می بارد.» در این وقت مردی از بنی کنانه ایستاد و اشعاری را در مدح رسول خدا سرود. پیامبر فرمود:«خداوند برای هر بیت شعر تو، خانه ای در بهشت برایت قرار دهد.» از این ماجرا روشن می شود سرودن شعر نه تنها اشکالی ندارد؛ بلکه مورد تأیید رسول خدا و ائمه اطهار هم بوده است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره شعر زاگرس در این استان، ابراز داشت: جشنواره شعر به طور حتم می تواند محفل و فرصت بسیار مناسبی باشد تا شاعران توان بالقوه خود را به نمایش بگذارند و بتوانند به جایگاه شعر و ادبیات فارسی بیش از پیش کمک کنند.
حجت الاسلام ثابت با بیان اینکه وظیفه خطیر شاعران جوان این است که در زمینه افزایش این سرمایه ملی و گسترش آن در سطح جامعه تلاش کنند، خاطرنشان کرد: اگر اندیشه شاعران جوان و هدایت فکری آنان به سمت تبیین ناگفته های فراوان مذهبی و ولایی هدایت شود، شاهد رونق ارزش ها و باورهای دینی در جامعه به ویژه در بین نسل جوان خواهیم بود.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد به رسالت خطیر شاعران متعهد مبنی بر وظیفه دشمن شناسی اشاره کرد و افزود: یک شاعر متعهد بایستی با دقت و ظرافت در سرودن اشعار خود با بیانی شیوا دشمن را زمین گیر کرده و دین خود را در برابر جامعه ادا کند.
وی با بیان اینکه خداوند استعدادهایی فراوانی را در وجود شاعران به ودیعه نهادینه است، خاطرنشان کرد: بایستی شاعر به شکرانه این نعمت الهی در قالب سرودن اشعار حکیمانه و پر مغز، مشکلات و نیازهای جامعه خود را بیان کرده و فراتر از مرزهای جغرافیایی محل و استان خود عمل کند.
وی عرفان، معنویت، ظلم ستیزی و عدالت خواهی را از مهم ترین شاخصه حماسه عاشورا عنوان کرد و افزود: شاعران با الهام گرفتن از اهداف قیام عاشورا، نهضت حسینی و بهره گیری از علایق خود با سرودن شعرهای پرمغز و شیوا، بایستی این رویداد مهم تاریخی را به همگان بشناسانند.
حجت الاسلام ثابت با تاکید بر اینکه امروزه هم می شود از جریان شعر به عنوان ابزاری برای تعالی بشر استفاده کرد، اظهار داشت: بسیاری از ائمه اطهار(ع) هم خود شعر می گفتند و هم دیگران را شعر گفتن تشویق می کردند و بخش عظیمی از معارف دینی و ارزش های ناب اسلامی را با زبان شعر به فرزندان و اصحاب خود انتقال می دادند.
وی تصریح کرد: امروز هم شاعران باید به دنبال شعری بروند که بتواند زمینه های رشد و تعالی را در جامعه به ویژه در بین نسل جوان فراهم کرده و آنان را به سمت و سوی رشد کمال و تعالی سوق دهند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد، تجلیل و تکریم از شاعران برجسته استانی و کشوری را ضروری دانست و گفت: برگزاری این جشنواره فرصت مناسبی را برای کشف و شناسایی شاعران برجسته ملی، استانی و تجلیل از آنان فراهم می کند.
گفتنی است، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی شعر زاگرس روز چهارشنبه(24 اسفند) ساعت 20 و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن اجتماعات جرجانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج جنب سازمان انتقال خون استان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما