هدف جهاددانشگاهی الگوسازی است/ آمادگی برای تبدیل ظرفیت‌ استان‌ها به ثروت

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: هدف ما در جهاد بر الگوسازی است و توان کارهای بزرگ را برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان داریم و در این راه نیازمند همراهی مسئولان نظام هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، «حمیدرضا طیبی» در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام، اظهار کرد: در دوران قبل از انقلاب کشور به لحاظ سیاسی و فرهنگی وابستگی زیادی به غرب داشت و به لحاظ فناوری و علم نیز متمایل به غرب بود و حتی می‌خواستند به جهت کشاورزی نیز توسعه یافته نباشیم و مصرف کننده کالاهای آن ها باشیم، اما بعد از انقلاب اسلامی اما با فرامین امام خمینی(ره) و ایجاد زمینه خودباوری که در جوانان دمیده شد.


وی گفت: پس از تشکیل جهاد سازندگی شرایطی پیش آمد که ما نیز به دنبال ساختاری باشیم که در سه زمینه توسعه فرهنگی، فناورانه و آموزشی کار کنیم، در زمینه توسعه فناورانه کارهای شاخصی انجام شد و  در بحث پزشکی روی ناباروری توجه شد و با فعالیت های علمی که صورت گرفت از میزان هزینه های هنگفتی که بر خانواده ها تحمیل می‌شد و برای درمان به سایر کشورها می رفتند نه تنها کاسته شد و نتایج بهتری در کشور گرفتند، بلکه الان شاهد حضور افراد کشورهای دیگر در مرکز رویان برای درمان هستیم.


رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: در زمینه درمان سرطان سینه (برست) در زنان که یکی از شایع ترین نوع بیماری ها در زنان است و با توجه به نقش زن در خانواده و جامعه، کارهای بالینی و درمانی خوبی انجام شده و  جهاد در درمان زخم ها و استفاده از فناوری های نوین و سلول های بنیادین و سلول درمانی ورود کرده و جهاد دانشگاهی  استفاده از فناوری های نو مانند ژن درمانی در بیماری های صعب العلاج که جهاد پیشتاز است.


طیبی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی که کشور دارای آب و هوای خشک و نیمه خشک است و کمبود آب داریم کارهای خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: در اصلاح نژاد دام سنگین به این شکل ورود کردیم که تخم نژاد مرغوبی که در جهان نیز مطرح هست را وارد کردیم، این نژاد علوفه کمتری مصرف می کند و علاوه بر گوشت بیشتر، توان تولید شیر با ۷ درصد چربی را دارد، همچنین امکان تولید ۱۰۰ راس ان در سال وجود دارد که انیدواریم از این علم در استان ایلام بهره بگیریم.


رئیس جهاددانشگاهی ابراز کرد: در بحث گیاهان دارویی، باید بومی سازی با دخالت علم و کشت صورت گیرد تا گونه‌های منطقه از بین نرود و منجر به تولید داروهای متعدد شود و در این راستا نیز در بحث امنیت غذایی به مبحث پرورش ماهی در قفس ورود کرده ایم و توانسته ایم این دانش وارداتی را کاملا بومی کنیم و زنجیره آن را در کشور کامل کنیم.


طیبی تاکید کرد: در بحث بذرهای هیدرولیکی نیز پس از انجام فعالیت های پژوهشی تاکنون ۴ نوع بذر تولید کردیم که جهت تکثیر نیز در اختیار دستگاه های مرتبط قرار داده شده است.


وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی که سرآمد آنها فعالیت های قرآنی است گام‌های بلندی در جهاد دانشگاهی برداشته شده است، گفت: مرکز انتشارات در زمینه تولید علم و انتشار فعالیت می‌کند و خبرگزاری های وابسته به جهاد در راستای رسالت‌های انقلابی خود اثربخش بوده‌اند.


رئیس جهاددانشگاهی تاکید کرد: در حوزه آموزش  مرکز آموزش کوتاه مدت و علمی کاربردی داریم که بر آموزش مهارت تاکید می‌کند و اعتقاد بر این است که ارتباط نزدیکی بین آموزش و پژوهش شکل گیرد.


رئیس جهاددانشگاهی گفت: هدف ما در جهاد بر الگوسازی است و اینکه بگوییم ما توان کارهای بزرگ را برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان داریم و در این راه نیازمند همراهی مسئولین نظام هستیم.

 

طیبی تصریح کرد: هدف ما در استان‌ها نیز این است که با توجه به ظرفیتی که استان دارد، کارهای شاخص صورت گیرد. تاکنون اولویت در استان بر گیاهان دارویی بوده اما اگر از طرف استان ظرفیتی به ما توصیه شود با کمک مسئولان استان حتما تبدیل به فعالیت بارز جهاد دانشگاهی در ایلام خواهد شد.

کد خبر 1175243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha