به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود که پیش از ظهر امروز سه شنبه 23 اسفند در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی انجام شد درباره گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران گفت: تا موقعی که این گونه اقدامات با اهداف سیاسی صورت می گیرد و منابعی که در اختیار این افراد برای قضاوت قرار می گیرد گروههای تروریستی باشند نمی توانیم شاهد چیز دیگری غیر از دریافت این گزارشهای غیرواقعی باشیم.
وی افزود: منابع این افراد گروههایی هستند که پرونده های آنها مملو از جنایات تروریستی و رفتارهای غیرانسانی است بنابراین ما این نوع عملکرد نسبت به پرداختن به مسئله حقوق بشر را نادرست می دانیم.
مهمانپرست ادامه داد: ایران برای احقاق حقوق بشر در همه کشورها با احساس مسئولیت عمل می کند و آماده همکاری با همه مجموعه های حقوق بشری می باشد زیرا خود بیشترین ضربه ها را از فعالیت های تروریستی دیده است.
وی تصریح کرد: نقض حقوق بشر در کشور ما بیش از همه از سوی کشورهای غربی انجام می گیرد و صهیونیست ها انجام می گیرد که نمونه آن قربانی شدن نخبگان هسته ای در کشورمان می باشد که برای دفاع از منابع ملی خود به شهادت رسیده اند بنابراین اگر گزارشگران سازمان ملل می خواهند وضعیت حقوق بشر را در ایران بررسی کنند بهتر است ریشه ها و عوامل ترور دانشمندان هسته ای ما را مورد بررسی قرار دهند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد دیپلماسی انرژی ایران در سال 90 گفت: در حال حاضر وضعیت اقتصادی دنیا به گونه ای است که نمی توانیم اوضاع اقتصادی کشورها را از دسترسی آنها به منابع انرژی تفکیک کنیم.
وی تاکید کرد: کشورهای مختلف تنها در صورتی می توانند رشد اقتصادی خود را تضمین کنند که اطمینان میان مدت یا بلندمدت نسبت به دسترسی به منابع انرژی داشته باشند.
مهمانپرست افزود: سیاست ما تامین انرژی کشورهای مختلف است اما حفظ امنیت این انرژی برای ما بیشتر از همه چیز دارای اهمیت است زیرا ایران کشوری است با منابع بزرگ انرژی و در منطقه ای حساس قرار گرفته است بنابراین باید نسبت به این مساله احساس مسئولیت داشته باشد و با هر کس که بخواهد تامین امنیت انرژی منطقه را به هم زند و به بی ثباتی دامن بزند مقابله کند.
مهمانپرست در ادامه در مورد علاقه مندی بیشتر چین و هند برای رابطه اقتصادی با ایران پس از تحریم های اتحادیه اروپا علیه کشورمان گفت: نمی شود به خاطر فشارهای سیاسی یک کشور انتظار داشته باشیم که سایر کشورها دست از منافع ملی خود بردارند کشورهایی مثل هند و چین و کره و حتی برخی از کشورهای اروپایی احساس می کنند که منافع شان به خاطر سیاست های آمریکا به خطر افتاده است بنابراین نمی خواهند ایران را که دارای منابع بزرگ انرژی است و بازار مهمی برای فعالیت های تجاری محسوب می شود کنار بگذارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این پرسش که ارزیابی ایران از مواضع اخیر حماس علیه سوریه چیست؟ گفت: مواضع کشور ما در قبال حوادث سوریه و گروههای مقاومت در منطقه کاملاً مشخص است ما همانطور که در همه کشورها از مطالبات مردمی حمایت می کنیم معتقدیم در سوریه هم باید به مطالبات مردم پاسخ داده شود که البته دولت سوریه با انجام دادن اصلاحات این کار را به انجام رسانده است.
مهمانپرست افزود: اما مسئله بعدی بحث مربوط به مقاومت است و اینکه جریان مقاومت باید مورد حمایت قرار گیرد زیرا در حال حاضر بسیاری از جریانهای منطقه به خاطر عملکرد کشورهای غربی برای تضعیف مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است بنابراین ما از حامیان اصلی جریانهای مقاومت از جمله حماس و مقاومت لبنان بوده و خواهیم بود.
مهمانپرست در ادامه نشست امروز در مورد کاروان فعالان صلح جهانی با نام «الا بیت المقدس» که قرار است در روز 11 فروردین حرکت حمایتی خود را آغاز کند و چند روز هم در ایران حضور داشته باشند گفت: ما از همه این حرکتها حمایت می کنیم و معتقدیم که محاصره غزه باید شکسته شود و به تجاوزات رژیم صهیونیستی باید پایان داده شود و این امکان ندارد مگر اینکه همه کشورهای منطقه با مسئولیت پذیری اقدامات لازم را انجام دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در مورد اظهارات خانم اشتون مبنی بر اینکه شرط مذاکره با ایران این است که این کشور از فعالیت های هسته ای دست بکشد، گفت: زمان برخی از اظهارات مربوط به چند سال پیش است در حال حاضر ایران فعالیت های هسته ای خود را به صورت بومی و کامل دنبال می کند و همه اجزای دانش هسته ای ایران کامل شده است.
مهمانپرست افزود: موضوع مذاکرات باید با توافق طرفین صورت گیرد اما چارچوب اولیه باید مشخص شود و بعید به نظر می رسد که چنین شروطی که اصل نشست را زیر سوال می برد پذیرفته شود.
مهمانپرست همچنین در مورد فشارهای اخیر شورای امنیت به روسیه در مورد اینکه از ایران حمایت نکند اظهار داشت: ایران و روسیه دو کشور مهم و تاثیرگذار در معادلات منطقه ای هستند و حتماً رایزنی مقامات این دو کشور می تواند در تصمیمات اتخاذ شده تاثیرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: ایران و روسیه دو کشور همسایه هستند که دارای منافع مشترک و تهدیدات مشترک هستند و ما از هر کشوری که بتواند در جلوگیری از بی ثباتی منطقه موثرتر باشد استقبال می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما