عدالتی که اوباما زیر بار آن نمی رود!

کشتار خصمانه 16 شهروند غیر نظامی افغان به دست نیروی آمریکایی، مردم افغانستان را خواهان عدالت بین المللی کرده است که کاخ سفید زیر بار آن نمی رود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، افغانستان در خشم غوطه می خورد و در خواست برقراری عدالت بین المللی راه به جایی نمی یابد. در مقابل باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا به ماندن در افغانستان اصرار دارد و پذیرای هیچ گونه دادگاه جنایی برای بررسی جنایات سربازان آمریکایی در افغانستان نیست.

پارلمان افغانستان یک روز بعد از این جنایت هولناک دستور اجرای عدالت بین المللی را صادر می کند و مردم از بی قراری خود در برابر جهالت سربازان آمریکایی داد بر می آورند.

این در حالی است که پاسخ قاطع باراک اوباما مبنی بر ماندن بیشتر در افغانستان عواقب این تصمیم را صد چندان پر خطر تر و پر حاشیه تر می سازد. کشتار 16 غیر نظامی آمریکا با رفتار جنون آمیز یک سرباز آمریکایی به طور کل استراتژی واشنگتن را به زیر سئوال برده است.

باراک اوباما در مصاحبه ای در شبکه تلویزیونی پنسیلوانیای شمالی می گوید: آنچه که ما نمی خواهیم ترک افغانستان است.

وی در ادامه ابراز می دارد: ما صدها مشاور نظامی در منطقه داریم و تا زمانی که احساس امنیت در افغانستان بر ما مشهود نشود باز نخواهیم گشت.

در این باره جان الن، فرمانده نیروهای بین المللی آمریکا در افغانستان اظهار می کند ما خطای این سرباز را بررسی می کنیم اما پذیرفتن این اشتباه به معنای خروج از افغانستان نیست.

نرمش و سازگاری حامد کرزای و حتس رازی شدن وی به عذرخواهی کاخ سفید در قبال جنایاتی که در این کشور رخ می دهد نشان از سیاست های بلند مدت آمریکا در افغانستان دارد که چه بسا در پشت شعار های امنیت خواهی پنهان شده و پنتاگون طبق روال دیرینه خود در نظر دارد قوای نظامی خود را به پشتوانه سیاست رد و بدل وعده های سیاسی در خاک افغانستان نگه دارد.

بازی طالبان از سوی دیگر و ابراز گرفتن انتقام این قربانیان اخیر معنای دیگری را به ذهن تلقین می کند و آن هم گیج شدن آمریکا در برابر رابطه نامعلوم با طالبان است.

از سوی دیگر آنجلا مرکل، صدر اعظم آلمان در سفر غیرمنتظره ای به افغانستان خبر از تردید این کشور در خروج 5 هزار نیروی خود از کشور می دهد.

و لندن نیز این کشتار را بی ربط با تصمیم خروج از افغانستان می داند. پس در افغانستان چه خبر است که این همه اصرار به ماندن اعلام می شود؟

به گزارش لویا دو نورد، موقعیت استراتژیکی واشنگتن ایجاب می کند در شرایطی که قدرت های منطقه کمر همت به جدایی از آن را بسته اند تلاش کند تا نقطه اتکایی در خاورمیانه برای خود حفظ کند تا از نزدیک شاهد اوضاع باشد.

در شرایطی که فشارهای اقتصادی و نظامی روان کاخ سفید را به هم ریخته است گزینه ترک افغانستان جاهلانه ترین عملی است که به ذهن سیاستمداران و مشاوران آمریکا خواهد رسید.

پایان پیام/

 

کد خبر 117234

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha