نصیریان: «قلب سیمرغ» را با هدف خلق قهرمان ایرانی برای نوجوانان ساختیم

<BR> کارگردان فیلم انیمیشن - سینمایی «قلب سیمرغ» با ابراز امیدواری از مورد توجه قرارگرفتن این انیمیشن در جشنواره فیلم فجر، گفت: دلیل پرداختن به متون کهن ایرانی در این کار خلق و معرفی یک قهرمان ایرانی برای نوجوانان

به گزارش خبرگزاری شبستان، «وحید نصیریان» با ابراز خرسندی از اولین نمایش «قلب سیمرغ» در بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور، گفت: نزدیک به 4 سال یک گروه 90 نفره برای تولید این انیمیشن زحمت کشیده‌اند؛ به معنای دیگر سرمایه‌های معنوی و مادی خود را روی این پروژه گذاشتیم تا نتیجه بگیریم. از این رو آرزو دارم در جشنواره فیلم فجر با «قلب سیمرغ» برخورد خوبی شود و فیلم در جایگاه خودش مورد توجه قرار گیرد.


وی بر جدی گرفتن حوزه انیمیشن در سینمای ایران تأکید کرد و افزود: «قلب سیمرغ» لایق انیمیشن ایرانی است چراکه یک گروه عظیم ایرانی تلاش کردند تا فیلم خوبی ساخته شود و جای خود را در سینمای ایران پیدا کند. این آرزوی قلبی من است که زحمات و تلاش چندساله تیم سازنده این انیمیشن از سوی کسانی که فرصت نمایش «قلب سیمرغ» برایشان فراهم شده است، دیده شود.


نصیریان حضور این انیمیشن در بین آثار جشنواره فیلم فجر را تغییر در نگاه تهیه‌کنندگان سینمای ایران دانست و گفت: با دیده شدن این انیمیشن دیدگاه تهیه‌کنندگان نسبت به بخش انیمیشن بهتر خواهد شد و این به نفع این حوزه است چراکه شاهد تولید آثار بیشتر و پیشرفت انیمیشن در سینمای کشور خواهیم بود.


این انیماتور درباره پرداختن به داستان‌های کهن ایرانی در «قلب سیمرغ» اظهار کرد: برای تولید این انیمیشن از داستان‌های کهن استفاده کردیم تا رجعتی به کاراکترهای کهن نیز داشته باشیم و تمام ذهنیت و دلیل پرداختن به این متون در فیلمنامه این بود تا یک کاراکتر ایرانی، قهرمان جدید نوجوانان کشورمان شود. از سوی دیگر انتخاب این نوع داستان به سلیقه شخصی خودم بر می‌گردد و ساخت فضای حماسی جزء روند فیلمسازی من به حساب می آید.


وی در ادامه به جشنواره فیلم کن اشاره کرد و افزود: مخاطبان این جشنواره به دیدن فیلم‌های بلند سینمایی عادت کرده بودند، اما در چند دوره از جشنواره کن فیلم‌های بلند سینمایی انیمیشن افتتاح کننده این رویداد بوده‌اند و از این رو، ما نیز می‌توانیم مخاطب خود را به دیدن انیمیشن عادت دهیم. در حال حاضر لازم است تا در انیمیشن سازی کشورمان پیشرفت صورت گیرد چراکه این به نفع سینما است و اگر انیمیشن خوبی ساخته و از بار آموزشی برخوردار شود، به لحاظ فروش، موفقیتی کمتر از سینمای بدنه نخواهد داشت.


وی درباره افتتاح جشنواره‌های سینمایی کشور با آثار انیمیشن بیان کرد: اگر این گونه شود، اتفاق مبارکی برای حوزه انیمیشن خواهد افتاد. اما برای ما مهم این است که در صورت انتخاب «قلب سیمرغ» در جشنواره فیلم فجر، سالن و زمان خوبی را برای اولین نمایش این فیلم که به صورت 35 آماده شده، اختصاص دهند.


نصیریان ادامه داد: امیدواریم با حضور «قلب سیمرغ» که قرار است جاده صاف کن حوزه انیمیشن شود، اتفاق جدیدی در سینمای ایران رخ دهد تا انیمیشن های خوب بسازیم و در سالن‌های سینما اکران مناسبی را به آن‌ها اختصاص یابد و مخاطب را به دیدن انیمیشن روی پرده سینما عادت دهیم.


کارگردان «قلب سیمرغ» در توضیح این که چرا از حضور بازیگران سینما و تئاتر برای دوبله این انیمیشن بهره برده است، گفت: برخی از ویژگی ها و خصوصیات کاراکترهای «قلب سیمرغ» در حمید فرخ‌نژاد، رضا کیانیان، الهام پاوه‌نژاد و پرویز پورحسینی که از بازیگران مطرح تئاتر هستند، وجود داشت. فرخ نژاد جزو بازیگرانی بود که کاراکتر «رخش» براساس بعضی کارهای او شکل گرفت و برای کاراکتر «شیردال» نیز از رضا کیانیان دعوت کردم تا به جای این شخصیت صحبت کند، چراکه بعد از ساخته شدن کاراکتر احساس کردم او به این شخصیت بسیار نزدیک است. همچنین در مورد الهام پاوه‌نژاد نیز کاراکتر «هما» و«آفرین» را در او دیده بودم و شخصیت «سپنتا» را نیز به پرویز پورحسینی از بازیگران توانمند عرصه تئاتر سپردم.


وی درباره دلیل عدم استفاده از دوبلورهای حرفه‌ای عنوان کرد: بیان و لحن دوستانه‌ای که در هنر تئاتر وجود دارد، بسیار فوق العاده است و از آنجا که من به دنیال این لحن و شیوه بیان بودم از بازیگران حرفه ای این عرصه کمک گرفتم. همچنین در این مرحله انجمن گویندگان جوان و مدیر آن؛ «مهرداد رئیسی» با ما همراه بودند و کمک بسیار بزرگی به ما کردند. از این رو بخش دوبله «قلب سیمرغ» یکی از کارهای خوب بود که با همکاری این دوستان نتیجه مثبتی داد.


نصیریان تصریح کرد: من به مسئله گیشه اهمیت می‌دهم، لذا حضور هر یک از این بازیگران که مخاطبان خاص خود را بین سینما دوستان دارد، در بحث استقبال و فروش فیلم تأثیرگذار خواهد بود.


وی در پایان درباره پیش بینی خود از بازخوردهای این اثر در جشنواره فیلم فجر، گفت: با امید توجه به انیمیشن در سینمای ایران، 4 سال برای «قلب سیمرغ» وقت گذاشتیم و امیدوارم که این اتفاق برای این انیمیشن بیفتد و سیمرغ کسب کند؛ چراکه به اکران آن کمک خواهد کرد. اما واقعیت این است که به سیمرغ فکر نمی‌کنم بلکه آرزو دارم این انیمیشن دیده شود ومورد توجه قرارگیرد.


برخی از عوامل این انیمیشن عبارتند از: فیلمنامه‌نویسان: مهدی ابوهاشم، محمدرضا نوروزی و وحید نصیریان، کارگردان: وحید نصیریان، مدیر فنی: امیر سحرخیز، مدیر نورپردازی و رندر: امیر سلامتی، مدیر سیمولیت و پارتیکل: محمد میروهابی، صداگذاری: محمود موسوی‌نژاد، موسیقی: پیام آزادی، تدوین، لی آت و استوری بورد: وحید نصیریان، انیماتورها: مشهود ولیان، نیما دهخوارقانی، محمد میروهابی، بابک و بهنام تهرانی، مدیر تولید: کیارش زندی، کامپوزیت: محمدرضارستمی، علی سیاح، امیرسحرخیز، طناز پریشان زاده. تهیه کننده: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و وحید نصیریان.


گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از تاریخ 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبیری «مهدی مسعودشاهی» در تهران برگزار می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 11721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha