به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر در جمع زوج های دانشجو و اساتید عمره گزار تهران گفت:در روایات، عمره در اوج قله عبادات قرار دارد و اگر کسی بخواهد به همه دستاوردهای سفر دسترسی پیدا کند، نیاز به این است که از قبل اطلاع کافی داشته باشد، بداند کجا می رود و به دنبال چیست.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: سفری که پیش روی شماست مهم و تاثیرگزار است. در روایات، عمره در اوج قله عبادات قرار دارد و اگر کسی بخواهد به همه دستاوردهای سفر دسترسی پیدا کند، نیاز به این است که از قبل اطلاع کافی داشته باشد، بداند کجا می رود و به دنبال چیست.
وی افزود: باید قبل از سفر بدانیم، به کجا می رویم، مکه و مدینه کجاست، چگونه باید برویم، در مکه و مدینه چگونه باشیم، آنجا از خداوند چه بخواهیم و چگونه بازگردیم. هر 5 سوال مهم است و اگر پاسخش را بیابیم معرفت لازم را به دست خواهیم آورد.
حجت الاسلام قاضی عسگر تاکید کرد: این سفر یک سفر استثنایی است و آداب خاصی دارد که باید رعایت شود. هیچ جایی مقدس تر از مکه و مدینه نیست. کعبه، قبله مسلمانان جهان است و در هر شبانه روز چندین نوبت به طرف آن نماز می گزاریم. در مدینه منوره رسول گرامی اسلام(ص)،4 امام معصوم و فاطمه زهرا(س) مدفون هستند. مدینه، تنها شهری است که 6 معصوم در آنجا مدفون هستند.
به گفته این مقام مسئول؛ گذشته تاریخ اسلام در آنجا رقم خورده و تربیت انسان های صالح، انتشار اسلام و نزول قرآن در این دو شهر است. نزدیک به ده هزار نفر از شهدا، صالحین و تابعین در قبرستان بقیع دفن هستند، اطراف شهر پر از خاطرات، ایثار و فداکاری ها در راه اسلام است. این سفر ما را با هویتمان پیوند می زند.
وی ادامه داد: زائر در این سفر در فضای معنوی مسجدالحرام و مسجدالنبی قرار می گیرد که محل رفت و آمد فرشتگان است و هر چه مکه و مدینه را بهتر بشناسد از این سفر بیشتر بهره خواهد برد. عمره،فرصتی است برای عوض شدن و تغییر در رفتار و کردار، آیا سفری سراغ دارید که این همه دستاورد داشته باشد؟ آمرزش گناهان بزرگترین نتیجه عمره است. زائر می تواند بعد از عمره یک زندگی جدید آغاز کند. تویه یعنی پیدا کردن راهی برای یک زندگی و آینده روشن. در روایات هست کسی که با معرفت و به قصد قربت می رود بهشت را از خدا جایزه می گیرد. تمام فلسفه حج و عمره همین فاصله گرفتن از گذشته است. در روایات دارد هر کس هم دنیا می خواهد و هم آخرت، قصد خانه خدا کند. خداوند در این سفر به انسان نورانیت می دهد.
نماینده ولی فقیه اذعان کرد: کسی که به زیارت خانه خدا می رود در او نوری به وجود می آید که تا زمانی که به گناه آلوده نشده باشد، دعایش مستجاب است.نوع مهمانی خدا مهمانی عجیبی است، اگر مهمانی بخواهید بروید لباس فاخر می پوشید، اما در این مهمانی لباس دوخته را از تن خارج می کنید، همه ساده، همه مثل هم، مسجدالحرام می روند. آنجا غذای مادی نمی دهند. هر یک رکعت نماز، صد هزار رکعت ثواب دارد، نگاه به کعبه عبادت است، 120 رحمت و عنایت در اطراف کعبه قرار داده شده که در اطراف کعبه از خدا می گیرید.
وی در خصوص اینکه چگونه به این سفر برویم،گفت: از بیانات ائمه (ع) بر می آید که اینجا باید توبه کرد که ظرفیت روحی و روانی به وجود آید، چون گناه قلب را تیره می کند. اگر توبه کنیم خدا تواب است و بستری فراهم می شود برای آمادگی بیشتر. نماز شب خواندن و قرائت قرآن را از اینجا شروع کنید.بحث حلالیت طلبی هم مهم است، کینه را به محبت تبدیل کنید، حتی وصیت نامه بنویسید.سفر است و حادثه خبر نمی کند.در زمان حرکت در محیط صمیمی وداع کنید،با ذکر خدا بیرون روید، فقط خدا را ببینید و با این نیت حرکت کنید. احکام عمومی مانند وضو، غسل، مناسک عمره، تاریخ اسلام، اخلاق در سفر، عقاید را بیاموزید و آمادگی روحی، جسمی و علمی را برای این سفر پیدا کنید.
وی ادامه داد: در خصوص اینکه آنجا چگونه عمل کنیم،باید گفت، یکی از نکات مهم سفر این است که فرصت ها را مغتنم بدانیم و فرصت سوزی نکنیم. زائری که برای بار اول مشرف می شود تا کعبه و مسجدالحرام را نبیند اصلا نمی داند کجا آمده، زیبایی این مکان برایش جلوه نمی کند. وقت خود را با خرید از دست ندهید و بهره وری را بالا ببرید، خودتان را در محضر ائمه (ع)، پیغمبر (ص)،حضرت فاطمه (س) و خدا ببینید و از تمام فرصت ها و لحظه لحظه آن استفاده کنید. امام صادق (ع) فرمود آنجا به گونه ای رفتار کنید که زینت ما اهل بیت باشید و باعث ننگ ما نباشید. بعضی با رفتار و کردار خودشان تشیع را زیر سوال می برند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به اینکه از خدا چه بخواهیم گفت: ما برای گرفتن حاجت ها و خواسته های خود ائمه(ع) را واسطه می کنیم. آنجا جای ویژه ای است از حالا فکر کنید چون در آنجا زمینه اجابت دعا فراهم است. ائمه به ما یاد داده اند چه طور دعا کنیم. اگر زائر بگوید،خدایا من همه خوبی ها که برای معبود فرض می کردم در تو می بینم هر جور تو می خواهی من آنگونه باشم یعنی همه خوبی های دنیا را گرفته ای. همت بلند در دعا داشته باشیم و دعا برای دیگران را فراموش نکنید.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر گفت:در روایات دارد که اگر می خواهید بفهمید عمره و حج شما قبول شده به رفتارتان نگاه کنید، اگر تغییری در رفتار شما ایجاد شده، بدانید عمره شما قبول شده. مفهوم زیارت، بیعت با حضرت رسول (ص)،آشنایی با امامان و تقرب به خداست. وقتی بر می گردیم رفتار و کردار ما باید رنگ خدایی بگیرد تغییر کنیم و برگردیم.
وی به پاسخگویی شبهات وهابیت در کتابخانه دیجیتالی حج اشاره کرد و گفت: وهابیت، ارتجاعی ترین تفکر را دارد ،نمونه عملکرد آن طالبان است و جایی برای رشد ندارد. گاهی قالب تبلیغات خود را زیبا می کند،خود را گرفتار این کشمکش نکنید. بیش از 300کتاب در کتابخانه دیجیتالی حج هست که پاسخگوی شبهات وهابیت است و فرهنگ تشیع را بیان می کند.
پایان پیام/
نظر شما