سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم ختم سیمین دانشور در جمع خبرنگاران درباره امکان ماندگاری منزل سیمین دانشور و جلالآلاحمد گفت: ما آمادگی داریم که منزل سیمین دانشور و جلالآل احمد به منزلی همیشگی و ماندگار مبدل شود. آمادگی داریم در این محل مرکز فرهنگی به نام این دو نویسنده تأسیس شود. تا این محل محلی برای رفت و آمد اهل اندیشه و فرهنگ باشد.
وی افزود: قرار است در این راستا با مسئولان مربوطه صحبتهایی صورت گیرد. ما آمادگی حمایت کامل را داریم تا این منزل به مرکز فرهنگی ماندگاری مبدل شود.
وزیر ارشاد در هنگام خروج از این مراسم با محمود دولت آبادی مواجه شد و درباره انتشار کتاب «زوال کلنل» نیز با وی سخن گفت.
حسینی در این باره به خبرنگاران گفت: این موضوع را پیگیری میکنم تا ببینم کتاب ایشان در چه مرحلهای به سر میبرد. دوستانم در اداره کتاب در پی بررسی آثار این نویسنده هستند. معمولا کتابها منتشر میشود اما گاهی برخی کتابها اصلاحات جزئی نیاز دارند که این موارد با حضور نویسنده بررسی و مسئله برطرف و اثر منتشر میشود.
وی تأکید کرد: دقیق نمیدانم «زوال کلنل» در چه مرحلهای به سر میبرد اما موضوع را بررسی میکنم.
گفتنی است مراسم ختم سیمین دانشور با حضور چهرههایی چون شفیعی کدکنی، محمد دولتآبادی، سید محمود دعایی، بهمن دری معاون فرهنگی وی، غلامحسین سالمی، سهیل محمودی، ساعد باقری، رضا امیرخانی، یوسف علیخانی، محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی و برخی دیگر از چهرههای فرهنگی و همچنین اعضای خاندان دانشور و آل احمد در مسجد الجواد تهران برگزار شد.
حجت الاسلام نقویان در این مراسم در سخنانی، سیمین دانشور را مادر ادبیات ایران خواند و گفت: او بانوی مستقل و شخصیتی فرهیخته و روشنفکری متعهد بود که قلبش برای فرهنگ ایران می تپید.
وی گفت: حقیقتا مجلس ختم سیمین دانشور نباید به مراسم سوگ و عزا تبدیل شود بلکه باید یک مجلس فتح و گشایش در امور باشد.
نقویان همچنین از اینکه برخی روشنفکران هم عصر دانشور تعمدا و برخلاف او زن ایرانی را در داستان هایشان موجودی که می بایست تنها حرفهایی دهن پرکن از افرادی مانند ژان پل سارتر بگوید، نشان میدهند انتقاد کرد و گفت: دانشور هیچگاه این گونه نبود و زن در آثار او شخصیتی است که می تواند به مردش کمک کند بلکه فراتر از آن، او را هدایت کند.
وی همچنین دانشور را افتخاری برای ادبیات ایران نامید و او را به ذات و بدون تاثیرگرفتن از همسرش جلال آل احمد، دارای شخصیتی مستقل توصیف و تاکید کرد: او نشان داد که میشود از کویر هم گلهای خوشبو چید اگر هنوز شامههایی برای بوییدن آنها وجود داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما