حجت الاسلام «محمد حسین بهرامی» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) اظهار کرد: این مرکز بیش از 30 سال است که در راستای تامین نیازهای پژوهشی پژوهشگران علوم اسلامی فعالیت دارد.
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) بیان کرد: این مرکز در حوزه های مختلف علوم اسلامی از جمله علوم قرآن منابع جامعی را گردآوری کرده و نرم افزارهای مختلفی را تولید کرده است که محققان و پژوهشگران نیازهای خود را از این طریق برآورده کنند، ضمن اینکه به منظور رفع نیاز محققان و پژوهشگران تلاش کرده ایم برنامه ها به گونه ای طراحی شود که عموم مخاطبان از این محصولات بتوانند استفاده کنند.
وی افزود: در حوزه قرآنی معروف ترین کاری که از مرکز نور تولید شده است، نرم افزار جامع تفاسیر است که البته در کنار آن نرم افزار مشکات الانوار هم یکی از نرم افزارهای تولید شده این مرکز در حوزه علوم قرآنی است، همچنین این مرکز در حوزه علوم قرآنی، روایات تفسیری، کارهای موضوعی نرم افزارهای تفاسیری دهها نرم افزار تولید کرده است.
حجت الاسلام بهرامی خاطر نشان کرد: در دوره جدید با توجه به فناوری اطلاعات بویژه در حوزه اینترنت و تلفن های همراه، ما سعی کردیم که محصولات خودمان را در این فضا هم ارایه دهیم و امروز بیشترین فعالیت ما در حوزه وب است به گونه ای که در پایگاه قرآنی نور بیش از 100 ترجمه و تفسیر مختلف از قرآن کریم به همراه قابلیت های پژوهشی دیگر مثل دانشنامه موضوعی،سوره نامه،فرهنگ موضوعی تفاسیر و اعراب و قرآن است و در واقع کل پیکره قرآن در این نرم افزار گردآوری شده و در دسترس همگان است.
رئیس مرکز تحقیقات علوم کامپیوتری علوم اسلامی(نور) تصریح کرد: اخیرا نرم افزار تلفن همراه نور برای مخاطبان ارایه شده است که این نرم افزار دارای بیش از 10 دوره ترتیل،تحقیق از قاریان ایرانی،مصر و دیگر کشورهای عربی است که در این نرم افزار در کنار هر آیه 100 ترجمه مختلف برای استفاده کنندگان در اختیار است،ضمن اینکه 200دوره تفسیر از طریق اینترنت به همراه احادیث هر بخش در این نرم افزار تهیه شده است.
حجت الاسلام بهرامی با اشاره به اینکه این مرکز در حوزه علوم انسانی نیز فعالیت های گسترده ای برای مخاطبان انجام می دهد،اضافه کرد: پایگاه نورمکز کاملترین بانک مجلات اسلامی و علوم انسانی کشور است که از 120 سال اخیر تاکنون تمام مجلات این مرکز در این پایگاه گردآوری شده است.
وی یکی از فعالیت های این مرکز را حرکت به سمت هوش مصنوعی دانست و گفت: یک رشته علمی با عنوان علوم اسلامی انسانی دیجیتال در دنیا مطرح است و ما سعی داریم که ارتباط علوم اسلامی و انسانی را از طریق روش پردازش های جدید و پردازش های هوشمند به هم پیوند بزنیم.
نظر شما