محمد بنیادی، مدیرکل اداره قرآن، نماز و عترت (ع) وزارت آموزش و پرورش با اعلام تدوین اساسنامه مدارس تخصصی قرآن به خبرنگار شبستان گفت: طرح مدارس تخصصی قرآن ویژه شیفت صبح مدارس علاقه مند به فعالیت های تخصصی در این ساحت مقدس تدوین شده و با دستور وزیر آموزش و پرورش در قالب ساعات درسی رسمی اجرا می شود.
وی با بیان این مطلب که این طرح بر اساس سوابق مندرج در حوزه ادارات کل تدوین شده است، اظهار کرد: مقرر است این طرح در ساعات رسمی آموزش اجرا شود نه اینکه در حاشیه قرار بگیرد. بدین معنا که دانش آموزان شرکت کننده در این طرح در کنار دروسی که باید در مسیر علم آموزی فرا بگیرند با مهارت های تخصصی قرآن آشنا می شوند، تا در پایان دوران 12 ساله تحصیل خود علاوه بر حفظ کتاب الهی، با معارف، مفاهیم و زبان آیات وحی آشنا شده و از قدرت تفکر در آنها برخوردار می شوند.
بنیادی درباره میزان محفوظاتی که برای شرکت کنندگان در این طرح پیش بینی شده است، ادامه داد: دانش آموزان شرکت کننده در مدارس تخصصی قرآن در پایان مقطع ابتدایی باید بین پنج تا 10 جزء، در پایان مقطع راهنمایی بین 10 تا 20 جزء و در پایان مقطع متوسطه بین 20 تا 30 جزء از مصحف شریف را حفظ کرده باشند. به طور کلی در اتمام دوران 12 ساله تحصیل دانش آموزان حضور یافته در این طرح باید حداقل 20 جزء از کلام وحی را در حافظه داشته باشند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی درباره تفاوت مدارس تخصصی قرآن با 10 هزار مدرسه قرآنی فعال در کشور تصریح کرد: مدارس قرآنی عملا تمهید فوق برنامه ای وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان و اولیای آنها و نیز فرهنگیان برای بهره مندی از آموزش های عمومی در صورت تمایل آن هم فارغ از ساعات رسمی آموزش و در نوبت عصر است.
آغاز به کار مدارس تخصصی قرآن در 500 مدرسه
وی عنوان کرد: اما مدارس تخصصی قرآن به طور محدود و در فاز نخست در 500 مدرسه کشور راه اندازی می شود. در عین حال با محاسبه امتیاز شرکت کنندگان جریان سازی خاصی را دنبال می کند از این رو متقاضیان شرکت در آن باید از مهارت های تعریف شده ای برخوردار باشند.
بنیادی از آغاز به کار مدارس تخصصی قرآن در سال تحصیلی آینده خبر داد و عنوان کرد: تسلط بر روخوانی و روانخوانی، وقف و ابتداء، تجوید، حفظ به دو شیوه حفظ سور و حفظ اجزا، برخورداری از توانایی ارتباط با قرآن و گفتمان قرآنی از مهارت هایی است که متقاضیان شرکت در مدارس قرآنی باید از آنها بهره مند باشند.
وی ابراز کرد: طرح مدارس تخصصی قرآن در دستور شورای عالی آموزش در وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است و در گام نخست همچون مدارس تخصصی ورزش 500 مورد پیش بینی شده که امکان افزایش آن وجود دارد. در صورت تصویب شورای آموزش این مدارس از پاییز 91 فعالیت رسمی خود را آغاز می کند.
بنیادی با ابراز نگرانی از میزان بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای طرح ملی حفظ قرآن گفت: اعتبارات در نظر گرفته شده در مقایسه با تعداد شرکت کنندگان ایجاد نگرانی کرده است هرچند که به همت وزیر آموزش و پرورش تا کنون دغدغه ای در حوزه تامین بودجه های قرآنی وجود نداشته است.
افزایش مخاطبان طرح حفظ قرآن به سه میلیون و 400 هزار نفر
دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرانی کشور با بیان این مطلب که تا این لحظه بودجه ای در حوزه قرآن به دست وزارت آموزش و پرورش نرسیده است. اما به هر حال با توجه به اینکه پیش بینی آموزش و پرورش برای مشارکت در طرح ملی حفظ دو میلیون بود و اکنو بیش از سه میلون و 400 هزار نفر در آن شرکت کرده اند، افزایش اعتبارات تخصیص یافته به آن ضرورت دارد.
وی از برگزاری نخستین آزمون طرح ملی حفظ در دهه پایانی فروردین خبر داد و خاطرنشان کرد: این آزمون با استناد به دو جزء پایانی مصحف شریف برگزار می شود. البته زمینه لازم برای برگزاری آن از طریق ارسال 12 میلیون نرم افزار طرح نور را برای 750 منطقه در کشور و توزیع در 120 مدرسه برای آغاز فرآیند حفظ ایجاد شده و حتی به نظر می رسد تا سال آینده بتوان تعداد شرکت کنندگان را به پنج میلیون نفر افزایش داد.
طرح ملی حفظ قرآن پس از تاکید رهبر معظم انقلاب بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ در دیدار با قاریان در نخستین روز از ماه مبارک رمضان در کمیسیون آموزش عمومی قرآن تدوین و تصویب شده است. بنابر مفاد این طرح دانش آموزان و فرهنگیان در گام نخست این طرح دو جزء پایانی از آیات وحی را حفظ می کنند.
پایان پیام/
نظر شما