برگزاری جشنواره فرهنگی هنری نماز به صورت منطقه ای

مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خوزستان، از برگزاری منطقه ای جشنواره فرهنگی هنری نماز با عنوان نور چشم در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی هنری نماز با عنوان نورچشم که در تالار فرهنگ شهرستان شوشتر برگزار شد، بر ضرورت برگزاری هرچه بهتر و باشکوهتر این جشنواره در سال آینده تأکید کرد و گفت: این جشنواره سال آینده به صورت منطقه ای با شرکت تعدادی از استان های کشور برگزار می شود و این امر منوط به ایجاد یک دبیرخانه قوی، هیئت داوران و حضور پرشور مردم و شرکت کنندگان است.

 

وی اضافه کرد: در این راستا باید جشنواره فرهنگی هنری نماز با کیفی تر، مطلوب تر، غنی تر و محتوایی تر و در بخش های مختلف شعر، هنرهای تجسمی، داستان و... باشد و در این زمینه اگر جشنواره ای با عنوان نورچشم طراحی می کنیم باید همچون جشنواره رضوی تخصصی و ویژه نماز برگزار شود.

 

وی با بیان اینکه در دستورات اسلام و قرآن کریم سفارش مؤکدی در خصوص برپایی نماز شده، تصریح کرد: با قبولی نماز دیگر امور دینی همچون حج، روزه، خمس و... پذیرفته می شود و بهترین عبادت بعد از ایمان به خداوند متعال، نماز است که بعد از ایمان به خدا در ردیف دوم قرار دارد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، عنوان کرد: امیدواریم سال آینده جشنواره نماز کیفی تر، با قدم های بلندتر، محتوای غنی تر و همخوانی بیشتر در همه بخش ها باشد و لازم است نقاط قوت و ضعف امسال آن را آسیب شناسی کنیم تا در سال آینده مطلوب تر در استان برگزار شود.

 

وی با اشاره به حضور مردم در همه عرصه های انقلاب، یادآور شد: ملت ایران با خون فرزندانشان در همه صحنه ها عاشقانه و خالصانه حضور دارند و ثابت کردند که نسبت به امت های دوران پیامبراکرم(ص)، امام علی(ع)، دوران مظلومیت امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) جلوتر و ولایت پذیر است و خداوند را به واسطه این نعمت، بصیرت و آگاهی همیشه باید شکر و سپاس گفت.

 

وی با بیان اینکه شهرستان شوشتر با آوازه تمدن و تشیع، علمای برجسته ای با اندیشه شیعی به جهان اسلام تقدیم کرده است، ادامه داد: خاندان جزایری همچون سید نعمت الله جزایری شخصیتی است که جهان اسلام را در نوردید و مفاهیم و معارف اهل بیت(ع) را در دنیای اسلام پراکنده کرد و رد پای این عالم برجسته را در هند، عراق و کشورهای متعدد می توان دید، از این رو علما و خاندان جزایری، شیخ شوشتری و... تحولات بزرگی را در مکه، اصفهان و شوشتر به وجود آوردند.

 

حجت الاسلام سپهر، افزود: شوشتر پایگاه اندیشه سازی تشیع است و استحقاق و استعداد خدمت رسانی هرچه بیشتر را دارد و باید به پیشرفت قابل توجهی برسد زیرا این شهرستان پایگاه فرهنگی خوزستان می باشد و باید همه مسئولان استانی و شهرستانی با مساعدت های خود این قطار را در ریل فعالیت های عمرانی قرار دهند و تا پایان دولت دهم شاهد تحولات چشم گیری در این شهرستان باشیم.

 

وی با بیان اینکه در راه اندازی و تأسیس کانون های مساجد در این شهرستان هیچ محدودیت و ممنوعیتی نداریم، خاطر نشان کرد: هرجا امام جماعتی در مسجدی باشد، پرونده تشکیل بدهد و با اخذ مجوز، کانون فرهنگی هنری ایجاد کند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، تأکید کرد: شوشتر شخصیت های زیادی در شعر سرایی برجسته و آوازه با تاریخ تشیع دارد و شعرای این شهرستان کمتر از شعرای عرب در عرصه اسلام نیستند و از این رو خوزستان و تشیع مدیون شوشتر است و همه ما باید دینمان را به این شهرستان ادا کنیم.

 

وی با بیان اینکه خوزستان امسال به یک کارگاه فرهنگی هنری مبدل شده، توضیح داد: هر روز یک حرکت فرهنگی در قالب ملی، منطقه ای، استانی و شهرستانی همچون تئاتر کودک در دزفول، ملک ملکوت در اندیمشک، گپ دل در بهبهان و 23 کنگره شعر استانی و... برگزار شده و این اداره کل در طی 9 ماهه امسال سه هزار فعالیت فرهنگی در قالب های ملی، منطقه ای، استانی و شهرستانی در اموری همچون نمایشگاه کتاب، فعالیت های اردویی، کانون های مساجد، مؤسسات قرآنی و... برگزار کرده است.

 

وی با اشاره به کلنگ زنی پروژه فرهنگسرای شوشتر، بیان کرد: به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر و مسکن و شهرسازی این شهرستان و اجرای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، یک پروژه آبرومندانه ای در حال ساخت می باشد که در نوع خود در کشور بی نظیر است؛ در طراحی این پروژه از معماری نو و سنتی شوشتر استفاده می شود و فضای بسیار مطلوبی برای این شهرستان خواهد بود.

 

در ادامه، نجفی، فرماندار شهرستان شوشتر، با اشاره به اهمیت و جایگاه نماز و اینکه راه اتصال انسان و سخن گفتن با خداوند به وسیله نماز است، ابرز داشت: هرکس بر اساس ابتکار و هنر خود در مورد نماز، فعالیت می کند و در این جشنواره شرکت کنندگان ابتکارات خوبی خلق کردند.

 

وی بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به کانون های مساجد تأکید کرد و یادآور شد: تاکنون 20 کانون فرهنگی هنری در این شهرستان تأسیس و راه اندازی شده که 9 مورد آن در روستا که عمدتاً در شعیبیه است، به فعالیت های فرهنگی و دینی می پردازند.

 

فرماندار شهرستان شوشتر، با بیان اینکه طبق احادیث معصومین(ع) نماز ستون دین است، بر ضرورت فراهم کردن زمینه و بستری مناسب جهت تبلیغ هرچه بیشتر امر نماز تأکید کرد.

 

حجت الاسلام علی فدیعمی، دبیر نخستین جشنواره استانی نماز نیز تصریح کرد: برگزاری این جشنواره را مدیون خون شهدا، رهبری امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری و فداکاری و جانبازی جوانان و تمامی اقشار ملت غیور ایران هستیم.

 

لازم به ذکر است، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، فرماندار شوشتر، معاون اداری مالی اداره کل، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان و هیئت همراه از پروژه در حال ساخت فرهنگسرا و همچنین کانون فرهنگی هنری تربیت بازدید کردند.

 

این جشنواره به همت دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر برگزار و در پایان این جشنواره به برگزیدگان با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 116872

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha