«مسعود جان بزرگی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه بدون تردید نهاد و سازه مسجد در جامعه و فرهنگ ما جایگاه ویژه ای دارد، اظهار کرد: هیچ چیزی نمی تواند جایگاه مسجد را بگیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: مساجد در تمام محلات و بخش های جامعه حضور و نفوذ دارند و باید کارکردهای مساجد به آنها برگردد.
وی اضافه کرد: کارکرد تجاری مساجد باید کنار گذاشته شود و کارکرد تربیتی و فرهنگی به خود بگیرد. این تجربه شخصی من است؛ زمانی به یک مسجد رفتم و گفتم من می خواهم آموزش قرآنی در این مسجد بدهم. در پاسخ به من گفتند «باید فلان کار و بهمان کار را بکنید» در صورت انجام آن کارها، آن آموزش قرآنی به یک کار تجاری تبدیل می شد. اما آنها باز بر روش خود تاکید کردند و سرانجام گفتند که «باید کلاس برگزار و پول دریافت کنیم». این کار در مسجد اشتباه بود.
جان بزرگی در ادامه با بیان اینکه دولت ها نباید در امور مساجد دخالت کنند، خاطرنشان کرد: مسجد یک نهاد مردمی است و باید مردمی اداره شود و نقطه شروع تمام جریان های مثبت و جریان های بازدارنده و جریان های ترغیب کننده، جریان های صلاحی و جریان های اصلاحی مرکز باید در مسجد باشد.
نظر شما