خبرگزاری شبستان: به نظر می رسد عصر کنونی با چالش مهم از هم پاشیدگی خانواده و جدایی زن و مرد و طلاق مواجه است به تعبیر شهید مطهری : «هیچ عصرى مانند عصر ما خطر انحلال کانون خانوادگى و عوارض سوء ناشى از آن را مورد توجه قرار نداده است، و در هیچ عصرى مانند این عصر عملًا بشر دچار این خطر و آثار سوء ناشى از آن نبوده است ». مجموعه آثار استاد شهید مطهرى، ج19، ص: 243
متاسفانه تنها جوامع غربی با این خطر مواجه نیستند بلکه دول اسلامی و از همه بدتر جامعه ایران نیز با چالش انحلال کانون خانوادگى و امار بالای طلاق مواجه است. در غرب عملا دولت خود را جایگزین خانواده کرده و عملا بعد از سن جوانی دولت عهده دار نیازها میشود هر چند در این مهم ناتوان مانده و نتوانسته است نیازهای عاطفی را بر آورده سازد و انحرافات دینی و انحرافات جنسی و تمایلات جنسی غیر فطری کانون گرم خانواده را با چالشی لاینحل مواجه ساخته . اما جای پرسش است در جامعه اسلامی که این چنین بر اصول اخلاقی و دینی و ازدواج تاکید دارد چرا امار طلاق سیر صعودی یافته است .
برای ازدواج هزاران هزار ملاک ابتدایی و در مواردی رویایی مطرح میشود البته این تنها و تنها ابتدای راه درازی است که خواننده محترم بیش از نگارنده از اداب و رسوم و بدعتها مراحل بعدی اگاه است .
گویی این دغدغه ای است که شهید مطهر مطهری نیز انرا پیش بینی میکرده است.
«قانونگذاران، حقوقدانان، روانشناسان هر کدام با وسایلى که در اختیار دارند سعى مىکنند بنیان ازدواجها را استوارتر و پایدارتر و خلل ناپذیرتر سازند اما آمارها نشان مىدهد که سال به سال بر عدد طلاقها افزوده مىشود و خطر از هم پاشیدن بر بسیارى از کانونهاى خانوادگى سایه افکنده است».(همان) البته اگر اصول اخلاقی و قران و اموزه های دینی به کنار رود میتوان تا حدی پیش بینی کرد که جامعه اسلامی با خطر جدی بیراهه روی مواجه خواهد شد.
از دیدگاه شهید مطهری : «مسلماً تفاوت دیروز و امروز در این است که امروز عللطلاق فزونى یافته است. زندگى اجتماعى شکلى پیدا کرده است که موجبات جدایى و تفرقه و ازهم گسستن پیوندهاى خانوادگى بیشتر شده است و از همین جهت مساعى دانشمندان و خیرخواهان تاکنون به جایى نرسیده است و متأسفانه آینده خطرناکترى در پیش است».
حقیقتا چه تحول و تغییری در جامعه ایران رخ داد که شاهد آمار بالای طلاق هستیم.که رشد و یا نزولی در سطح زندگی و معرفت مردم رخ داد که کانون گرم خانواده را با خطر مواجه ساخت .
مردم از مشکلی سخن میگویند که ریشه ان به سطح زندگی و طرز فکر و توقعات و روش زندگی خود انها مربوط میشود . ایا ریشه طلاق را باید از برون مرزها جستجو کرد یا از درون ؟
حتی اگر غرب با تبلیغات و الگوهای معرفی کرده به جامعه شرقی موجب رشد طلاق شده است ، ریشه را از درون باید جست چرا که مصرف کننده با اختیار خود از انچه غرب به او معرفی کرده است استقبال کرده باید پرسید چه شد که جامعه از الگوی اسلامی واخلاقی و مثبت سنتی خود فاصله گرفت و به الگوی غربی سوق پیدا کرد .
این جستار در صدد شمارش و استقصاء ریشه ها و تمامی علل افزایش امار طلاق نیست و بر اندیشمندان این حوزه است که به واکاوی این مهم بپردازند .
به زعم شهید مطهری : « در هرجا که آداب و رسوم جدید غربى بیشتر نفوذ کرده است، آمار طلاق هم افزایش یافته است».
در ادامه به برخی از آمار طلاق و ازدواج اشاره میشود :
رئیس مرکز آمار ایران در گزارشی اعلام کردند : بر اساس برآوردها، پس از فراخوان اول یعنی از سال 87 تاکنون حدود 1 میلیون و 780 مورد ازدواج، دو میلیون و650 هزار مورد تولد، 780 هزار مورد فوت و 254 هزار مورد طلاق در سازمان ثبت احوال و سازمان ثبت اسناد کشور به ثبت رسیده است که اطلاعات مورد نیاز توسط این دو سازمان، در اختیار مرکز آمار ایران قرار گرفته است.
بنا بر اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشورتعداد ازدواج های ثبت شده در هفت ماهه ابتدای سال 1390 به نسبت مدت مشابه سال 1389 رشد دو درصدی را نشان می دهد.تعداد ازدواج های ثبت شده در دفاتر ازدواج در هفت ماهه ابتدای سالجاری 515 هزار و 860 فقره ازدواج بوده است که در مقایسه با هفت ماهه ابتدای سال گذشته، دو درصد رشد داشته است. همچنین تعداد طلاق های ثبت شده در دفاتر ثبت طلاق تعداد 79 هزار و 727 فقره بوده است که به نسبت مدت مشابه سال قبل 10 درصد رشد داشته است.
http://www.ssaa.ir/Default.aspx?tabid=2709&ctl=Edit&mid=6736&Code=2555
رشد 8/13 درصدی طلاق و افزایش یک درصدی ازدواج در سال گذشته(1387)سال گذشته در هر ساعت 14 واقعه طلاق ثبت شده است 125 هزار و747 واقعه طلاق در سال گذشته در کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد 106 هزار و 548 واقعه طلاق شهری و 19 هزار و 199 واقعه طلاق روستایی به ثبت رسیده است.
در سال 88 در هر ماه 10 هزار و 479 واقعه طلاق به ثبت رسیده است. در سال گذشته در هر شبانه روز تعداد 345 واقعه طلاق به ثبت رسیده است. همچنین در هر ساعت تعداد 14 واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
در سال گذشته یک میلیون و 348 هزار و 546 واقعه ولادت به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 3.7 درصد افزایش داشته است.
بنا بر اعلام سازمان ثبت احوال :تعداد طلاق سال 1390 تا پایان دی ماه- 117847 ،
طلاق در نقاط شهری 99821
طلاق در نقاط روستایی 18026
http://www.sabteahval.ir/Default.aspx?tabid=6835
اکنون مطلب را از ریشه مورد بحث قرار دهیم. اول از جنبه نظرى ببینیم آیا طلاق خوب است یا بد؟ آیا خوب است راه طلاق بهطور کلى باز باشد؟ آیا خوب است که کانونهاى خانوادگى پشت سر هم از هم بپاشد؟...
ادامه دارد
ردا
پایان پیام/
نظر شما