به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مدل مفهومی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پیگیری جدی تبصره های"قانون مدیریت تعارض منافع"، انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی گامی مهم برای افزایش شفافیت، امروز؛ برگزاری نشست مشترک دولت و مجلس در اجلاس سران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۸ فروردین است.
مدل مفهومی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
سید اسکندر صیدایی، دانشیار جغرافیا و برنامهریزی روستایی دانشگاه اصفهان و سکینه کرمانشاهی دانش آموخته مقطع دکترای جغرافیا و برنامهریزی روستایی دانشگاه اصفهان در یادداشتی مشترک نوشتند: امروزه اکثر کشورها به سمت ایجاد جامعهی مدنی ، با الگو گرفتن از غرب ، پیش میروند. از این رو، وجود یک الگوی جدید ضروری به نظر میرسد؛ زیرا که نبود یک الگو برای حرکت رو به جلو، موجب سردرگمی در مسیر است. هر چند سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران، افقی روشن را برای جامعه ایرانی به تصویر میکشد ولی در نگاهی علمی، این مهم ، میسر نخواهد شد ، مگر در پرتو الگوهای کارآمد، اثربخش و هدایت کنندهای که ناظر بر هویت و فرهنگ ایران اسلامی باشد.
الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، الگویی مبتنی بر مبانی معرفتشناختی، هستیشناختی اسلامی و در چارچوب حقوق و اخلاق اسلامی است.
این الگو جهانشمول است و میتواند با شرایط زمانی و مکانی گوناگون منطبق شود.
بر این اساس، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، الگویی نظری است، یعنی مجموعه نظاممندی از مفاهیم، اصول موضوعه، قوانین و راهبردهایی است که در ساختاری منطقی، وضعیت موجود را تحلیل و وضعیت مطلوب را تبیین میکند و راهبرد حرکت از وضعیت موجود به مطلوب را ارائه میدهد.
* مدل مفهومی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت :
از آنجایی که الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دیدگاه کلی و همه جانبه دارد؛ کلیه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، فردی و ... را در برمیگیرد. بهترین و کاملترین مدل مفهومی که در مورد الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت میتوان ترسیم کرد؛ در زیر آمده است:
الگوی پایه، چارچوب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و معرف سیر کلی تحولات مطلوب ایران در عرصه فکر، علم، معنویت و زندگی به سوی تمدن نوین اسلامی ایرانی در نیم قرن آینده (سال ۱۴۴۴ شمسی) است.
این الگو با مشارکت گسترده متفکران و صاحبنظران ایرانی و بر اساس جهانبینی و اصول اسلامی و ارزشهای انقلاب اسلامی و با توجه به مقتضیات اجتماعی و اقلیمی و میراث فرهنگی ایران، بر طبق روشهای علمی و با استفاده از دستاوردهای بشری و مطالعه آیندهپژوهانه تحولات جهانی طراحی شده و شامل مبانی، آرمانها، رسالت، افق و تدابیر است.
مبانی اهم پیشفرضهای اسلامی، فلسفی و علمی جهانشمول معطوف به پیشرفت را ارائه میدهد.
آرمانها، ارزشهای فرازمانی- فرامکانی و جهتبخش پیشرفت است. مبانی و آرمانها وجه اسلامیت الگو را تضمین میکنند. رسالت، میثاق مشترک مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران برای پیشرفت است.
پیگیری جدی تبصره های"قانون مدیریت تعارض منافع"
ولی اسماعیلی، نماینده مردم گرمی در مجلس و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت:
با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب درخصوص «مدیریت تعارض منافع» و از طرفی تصویب «قانون مدیریت تعارض منافع» در کمیسیون اجتماعی و صحن علنی،در اولین جلسه کمیسیون با جدیت ماده واحده و تبصرههای این قانون را پیگیری خواهیم کرد.
انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی گامی مهم برای افزایش شفافیت است
مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس و سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت:
انتشار لیست ابر بدهکاران بانکی که در روزهای اخیر با اهدافی مختلف از جمله دسترسی عموم مردم به تسهیلات بانکی کلید خورده، گامی مهم برای افزایش شفافیت در نظام پولی و بانکی کشور است.
تعرض به نمایندگیهای دیپلماتیک ایران در کابل و هرات نتیجه دست کم گرفتن «پروژه ایران هراسی» است
عباس محمدیان، رئیس سازمان بسیج رسانه کشور در واکنش به حوادث کابل و هرات در جمع خبرنگاران اعلام کرد: حوادثی مانند حادثه اخیر تعرض به نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در هرات و کابل را بایستی در چهارچوب پروژه ایران هراسی تحلیل و ارزیابی نمود چرا که این حادثه پس از آن رخ داد که رسانههای وابسته و همسو با نظام استکبار به شکلی هوشمندانه با روایت پردازی مغرضانه احساسات بخشی از مردم عزیز افغانستان را علیه ایران اسلامی تحریک کرده و زمینه ساز این حوادث شدند.
وی افزود: در طی چهار دهه گذشته پروژه «ایرانهراسی» همواره در دستور کار دشمنان ایران قرار داشته است اما به طور خاص در طول یک دهه گذشته این روند شدت گرفته و دشمنان ملت ایران و به طور خاص آمریکا از تمام ظرفیتهای نرم خود خصوصا رسانههای منطقه ای و فرا منطقه ای در راستای معرفی ملت ایران به عنوان ملتی ستیزه جو و آشوب طلبان به جهان بهره میبرد تا از این طریق به ظن خود زمینه انزوای ملت بزرگ ایران را فراهم نماید.
محمدیان در ادامه رژیم صهیونیستی را به عنوان یکی از مهمترین مجریان پروژه ایران هراسی در سطح غرب آسیا معرفی کرد و گفت: طی سالهای اخیر یکی از رویدادهای مهم در منطقه، مساله تغییر راهبرد خارجی منطقهای رژیم صهیونیستی با استفاده از ابزارهای نرم علیه جمهوری اسلامی ایران میباشد. بر اساس سند امنیت ملی این رژیم در سالهای 2019 و 2020 میلادی رژیم صهیونیستی با مطرح کردن پروژه ایرانهراسی، به عنوان راهبرد منطقهای جدید خود به دنبال بسیج و هم افزایی ظرفیت دشمنان ملت ایران در غرب و غرب آسیا بوده است. خوشبختانه هوشیاری ملت ایران تا کنون بخش زیادی از این فتنه جویی های دشمنان را خنثی نموده اما پروژه ایران هراسی همچنان به شکلی پیچیده علیه ملت ایران و در ابعاد گسترده تر علیه جبهه مقاومت در جریان است.
محمدیان افزود: محور غربی-عبری-عربی که موفقیت ایران اسلامی و همپیمانان آن را در مقابله با استکبار جهانی و ایادی آن در منطقه از جمله داعش به چشم دیده اند، اینک برای ضربه زدن به ملت ایران و همچنین تضعیف روابط آن با همسایگان متوسل به جنگ نرم شده اند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت جنگ نرم افزود: امروزه جنگ نرم به مهمترین، مؤثرترین، کارآمدترین و البته کم هزینه ترین و درعین حال خطرناک ترین نوع جنگ علیه امنیت ملی یک کشور بدل شده است چرا که می توان با کمترین هزینه مهیبترین آسیبها را به یک کشور و ملت وارد نمود. به عبارت دقیقتر در جریان جنگ نرم عزم و اراده ملت هدف قرار گرفته و گام به گام یک ملت به سمت فروپاشی روانی، سیاسی، امنیتی ، اجتماعی و البته فرهنگی سوق داده میشود.
امروز؛ برگزاری نشست مشترک دولت و مجلس در اجلاس سران
نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی امروز (یکسنبه ۲۸ فروردین) در سالن اجلاس سران به میزبانی دولت برگزار میشود.
بنابراین گزارش، آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور تاکنون با ۲۲۹ نماینده دیدار داشته است.
نظر شما