مهدی طغیانی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به شعار تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: همه دنیا و به ویژه کشورهای پیشرفته در حوزه دانش بنیان کارهای جدی انجام داده اند. برخی کشورها یکی دو دهه است که کار در حوزه دانش بنیان را شروع کرده اند و دلیل شان نیز این است که می گویند ما به جای اینکه بر اساس اقتصاد منابع محور کشور را اداره کنیم، سراغ اقتصاد دانش محور می رویم و سعی می کنیم از دانش ارزش افزوده اصلی را به دست بیاوریم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری سالهاست که بر بحث حمایت از دانش بنیان ها تاکید دارند اما عملا در حوزه سیاستگزاری و اجرا ما چیزی ندیده ایم. در موضوع تخصیص منابع بسیار ضعیف عمل کرده ایم. تاکید ما بر بحث حمایت از دانش بنیان ها بحث های بودجه ای است. ما در حوزه تسهیلات باید به آنها و این بخش کمک ویژه کنیم، به جای اینکه قطره قطره به این حوزه بودجه دهیم منابع عظیمی را برای آن در نظر بگیریم. قطره ای کمک کردن به حوزه دانش بنیان حرکتی ایجاد نمی کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما با حمایت از دانش بنیان ها بخش پیشران را تقویت می کنیم و همین بخش سایر بخش ها را به دنبال خودش می کشد. معتقدیم پرورش شترمرغ و مرغ و مزارع و توسعه زراعت و پروژه گلخانه ای خوب است ولی تاکیدمان بر این است باید تسهیلات را در این حوزه به دانش بنیان حوزه کشاورزی بدهیم. آنچه که باعث می شود عملکرد من به عنوان یک پرورش دهنده مرغ یا شترمرغ دو یا سه برابر شود، بخش پیشران این قضیه است. متاسفانه این هنوز در جامعه ما به وجود نیامده است.
وی گفت: جنس کار دانش بنیان جنسی است که در همه حوزه ها بهره وری ما را چند برابر می کند یعنی تولیدی که ما داریم همانند سابق بر اساس منابع نیست بلکه بر اساس دانش است تا این درک نباشد تخصیص منابع و توجهاتی که باید به بخش های مختلف باشد، نیست.
وی گفت: متاسفانه قانون در این حوزه بسیار کم است، قوانینی نیز که است اجرایی نمی شود. ما عملا در حوزه دانش بنیان کاری انجام نمی دهیم و همین کارهایی نیز که انجام شده است به همت جوانان تحصیل کرده و دلسوزی های پراکنده در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و برخی شهرک علمی و تحقیقاتی است.
نظر شما