برنامه ریزی، اساسی ترین ابزار موفقیت در راهبرد یک سازمان است

مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، برنامه ریزی را اساسی ترین ابزار موفقیت در راهبرد یک سازمان دانست و از آن به مثابه چراغ راه حرکت رو به رشد و موفقیت یک مجموعه یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، طی چهارمین کارگاه آموزشی تدوین برنامه های راهبردی ادارات شهرستان ها در تبریز، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص کتابخوانی که کتاب باید وارد زندگی مردم شود، فرمایش معظم له را به عنوان رهنمود و راهبردی اساسی عنوان کرد.


غلامحسین نفیسی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های راهبردی دقیق و دوراندیشی شده بتوان در محقق نمودن این آرمان گام مثبتی برداشته شود.

 

وی با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در نهاد کتابخانه های عمومی کشور، افزود: با نگاهی به سیر تحول نهاد شاهد دستاوردهای بسیار ارزنده ای هستیم که این دستاوردها بدون برنامه ریزی قابل حصول نبود.

 

مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، لازمه برنامه ریزی دقیق و با درصد خطای پایین را منوط به عدم ابهام و شفاف بودن نقاط ضعف و قوت دانست و ادامه داد: لازمه برنامه ریزی راهبردی عملیاتی برای ادارات کتابخانه های عمومی شهرستان ها، شناخت نقاط قوت، ضعف و ظرفیت های قانونی موجود در هر شهرستان است و بنابراین روسای ادارات باید اشراف کاملی و تحلیلی بر این مسائل داشته باشند.


وی مقاطع تدوین برنامه های راهبردی در نهاد را در 5 بخش کلان، ستادی نهاد، ادارات کل استان ها، ادارات شهرستان ها و کتابخانه ها عنوان کرد و افزود: کارگاه که با روسای ادارات کتابخانه های شهرستان ها و کارشناسان برنامه ریزی باید برنامه یکساله راهبردی اجرایی شهرستان خود را تدوین و به نهاد ارائه کنند تا برنامه های اجرایی جامعی برای افق چشم انداز تدوین شود.


وی برنامه ریزی را اساسی ترین ابزار موفقیت در راهبرد یک سازمان دانست و از آن به مثابه چراغ راه حرکت رو به رشد و موفقیت یک مجموعه یاد کرد.


دکتر نفیسی از انتخاب سند برتر تنظیم شده در پایان این کارگاه سه روزه خبر داد و در خصوص معیارهای انتخاب سند برتر، تصریح کرد: اسناد راهبردی تنظیم شده از نظر معیارهایی همچون توجه به علت وجودی، ارزش های اساسی، آرمان ها و اهداف، رسالت و تحلیل های محیط بیرونی و داخلی ادارات و تناسب با سند چشم انداز بیست ساله کشور بررسی و امتیاز بندی خواهند شد.


مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در تبریز، گفت: شناسایی توانمندی ها و ظرفیت های هر شهر و منطقه باید در برنامه ریزی های لحاظ شود.


حسن خدایی با اشاره به نهضت مطالعه مفید، ابراز کرد: 18 نهاد فرهنگی برای ایجاد بستر مناسب این نهضت فعالیت می کنند که شناساسی توانمندی های هر سازمان و ظرفیت هر شهر برای رسیدن به منقطه مطلوب در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.


وی با اشاره به تأثیر برنامه ریزی در پیشبرد امور و نیل به اهداف، گفت: ما برای پیشرفت نیاز به برنامه ریزی علمی داریم و با تکیه به روش بیان مشکلات نمی توانیم پیشرفت کنیم، گردهمایی امروز و این کارگاه تنها برای استفاده بهینه از روش برنامه ریزی علمی و با بیانات مدیران و استفاده از روش های مختلف پیشنهادی است که می تواند به یک برنامه ریزی صحیح علمی برسد.


خدایی با بیان اینکه ما باید برای گسترش فرهنگ مطالعه تلاش کنیم، افزود: با کمک نهاد ها و ارگان های مختلف باید به ترویج فرهنگ مطالعه در کشور کمک کنیم و این فرهنگ سازی نیازمند برنامه ریزی است تا زمانی که ظرفیت های استان خود را نشناسیم و برای پرداختن به این ظرفیت ها برنامه ریزی نکنیم نمی توانیم از کمک های ارگان های دیگر استفاده کنیم.
 

در ادامه مدیران کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان نیز به ارائه گزارش عملکرد کتابخانه های استان خود پرداختند.


در این کارگاه سه روزه، روسای ادارات کتابخانه های عمومی شهرستان های چهار استان فوق، با اصول برنامه ریزی، هدف گذاری، اصول تدوین سند راهبردی آشنا شده و برنامه اولیه راهبردی اداره شهرستان خود را تنظیم و به مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور ارائه کردند.


همچنین در حاشیه این کارگاه، میهمانان از کتابخانه مرکزی تبریز و مدرسه استثنایی ویژه معلولین جسمی و حرکتی و نابینایان مرحوم غلامرضا مردانی آذر که توسط برادر خیرش اقای کریم مردانی آذر احداث شده بازدید به عمل کردند.


گفتنی است، کارگاه سه روزه تدوین سند راهبردی ادارات کتابخانه های عمومی شهرستان های چهار استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اربیل و زنجان در تبریز برگزار شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 116210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha