حجتالاسلام احمد زادهوش، معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گسترش فعالیتهای تبلیغی و مذهبی پس از انقلاب را یکی از دلایل کمبود امام جماعت و روحانی در مساجد عنوان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: در گذشته روحانیت و حوزههای علمیه تنها مساجد و محافل دینی را به صورت حداقلی اداره و تأمین میکردند ولی امروز این امر گسترش یافته است.
وی با تاکید بر افزایش ظرفیت حوزههای علمیه در تربیت مبلغ، ادامه داد: لازم است حوزه های علمیه برای چنین نیاز گسترده و مهمی خود را آماده کنند، اگرچه اقدامات در این زمینه انجام شده است ولی متأسفانه حوزههای علمیه به اندازه کافی و متناسب با نیاز تبلیغی و دینی اجتماعی جامعه ظرفیتسازی نکرده اند.
حجتالاسلام زادهوش با تأکید بر اینکه در این زمینه تنها حوزههای علمیه میتوانند کار اساسی انجام دهند، خاطرنشان کرد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر دستگاههای تبلیغی نمیتوانند اقدامی اساسی در این زمینه انجام دهند.
وی افزود: حوزههای علمیه با آمادهسازی مدیران خود، گسترش مدارس و فضاهای آموزشی و تقویت برنامههای تربیتی و شناخت و فراخوان و جذب استعدادهای مناسب، نیروهای مستعد و آماده را در این زمینه جذب و پرورش و این خلأ را پر کنند.
معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر با بیش از 70 هزار مسجد در کشور مواجه هستیم که هر کدام این مساجد حداقل نیازمند یک روحانی هستند تا بتواند برنامه مذهبی آن را اداره کند.
وی ادامه داد: در کنار این 70 هزار مسجد، بیش از 105 هزار واحد آموزشی، دانشگاه، واحد صنعتی، سازمانها و ادارات دولتی که بیش از 5 هزار مورد آن مدارس شبانهروزی است باید مبلغ و روحانی و جود داشته باشند و همه این واحدها نیازمند کارشناس و مبلغ دینی برای پاسخگویی به سؤالات، مشاوره دینی، انجام فعالیتهای مذهبی و نماز جماعت هستند. این در حالی است که تمام روحانیت جمعیتشان فراتر از 100 هزار نفر نیست که خیلی از این تعداد نیز آمادگی ورود به عرصه تبلیغ را ندارند و برای ورود به عرصه تبلیغ نیازمند ارتقای توانمندی هستند.
حجتالاسلام زادهوش با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از دو برابر وضعیت موجود نیازمند مبلغین موفق در کشور هستیم، تصریح کرد: در این زمینه حوزه علمیه باید با ظرفیتسازی مناسب وارد عمل شود.
وی خاطرنشان کرد: در این میان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز برای توانمندسازی خروجیهای حوزه علمیه قم در عرصه تبلیغ ورود موفقی داشته که آموزشهای تکمیلی فراوانی به صورت حضوری، غیرحضوری، کوتاهمدت و بلندمدت برای دانشافزایی آنها، انتقال تجربیات و تکمیل تحصیلات و آشنایی با فنون و حرفههای تبلیغ برگزار شده است و تا اندازهای نیز در این زمینه موفق بودهایم.
وی ادامه داد: ولی مشکل ما، مشکل دانشافزایی و ارتقای مهارت نیست بلکه با کمبود مبلغ و روحانی مواجه هستیم که باید حوزه علمیه قم در تربیت آنها اهتمام کند.
حجتالاسلام زادهوش با اشاره به اینکه مناطق سنینشین کشور هیچگاه با کمبود روحانی و مبلغ برای مساجدشان مواجه نیستند و این مشکل تنها در مساجد شیعهنشین وجود دارد، اذعان کرد: اقلیتها همیشه در میان اکثریت وجه دینی، مذهبی و دینی و هویت خودشان را بیشتر حفظ میکنند و از طرفی ساز و کار مساجد و تبلیغ تسنن ایران با شیعیان متفاوت است.
وی ادامه داد: یکی از تفاوتهای اساسی اهل تسنن ایران با شیعیان ایرانی این است که آنها هم از منابع عمومی کشور و کمکهای متمرکز حوزههای علمیه بهرهمند هستند و هم از کشورهای عربی سنی نشین حاشیه خلیج فارس و عربستان تغذیه میشوند. بسیاری از منابع مالی که آنها برای ساخت مسجد و فعالیتهای مذهبی استفاده میکنند فقط کمکهای مردمی نیست بلکه از کشورهای دیگر نیز از آنها حمایت میشود که در صورتی که این حمایتها از مساجد شیعیان نیز میشد مساجد کشور ما در حال حاضر پنج برابر وضعیت موجود بود.
حجتالاسلام زادهوش ادامه داد: اینکه گفته شود چرا اهل تسنن به ازای هر 500 نفر یک مسجد و شیعیان به ازای هر یکهزار نفر یک مسجد دارند و یا اینکه گفته شود پنج نوبت نماز جماعت اهل تسنن ترک نمیشود و برخی از مساجد شیعیان تعطیل است، مقایسه ای روشن و درست نیست البته ما نیز نقیصه های در این زمینه داریم که باید سعی در رفع آن داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما