به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، محمود سالاری، یکی از اعضای هیئت انتخاب بخش فیلمنامه این جشنواره با اشاره به اهمیت اثر گذاری آثار کوتاه سینمایی بر روند حرکت و پیشرفت سینمای کشور در این رابطه نوشتن فیلم نامه را عنصری اساسی نام برد.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که متأسفانه فیلمسازان فیلم کوتاه به جای تجربه کردن می خواهند استادی کنند،
یکی از مشکلات این عرصه را بیان مطالب و نکات فراوان در زمان کم و به و به نوعی پراکنده گویی عنوان کرد.
وی همچنین فیلم کوتاه را عرصه ای برای به تصویر کشیدن زیبایی ها و ارزش های زندگی نام برد و گفت: درست است که هنرمند آینه تمام نمای جامعه است و باید مشکلات را منعکس کند اما آینه بودن تنها در نمود سیاهی ها نیست بلکه باید زیبایی ها و ارزش ها را نیز در تصاویر بگنجاند.
وی در ادامه مطلب فوق با فراخواندن فعالان جوان این عرصه به تغییر نگرش ها، بر اهمیت فیلمنامه بیش از پیش تأکید کرد و افزود: سینماگران جوان توجه داشته باشند که در این عرصه با ادبیاتی رو به رو هستند که به جای خواندن باید دیده شوند و این ادبیات دیداری می بایست با قدرت نشانه ها و شناخت جریانات ادبی کشور و نیز ادبیات جهان فضای دلچسبی برای مخاطبان بوجود آورد.
سالاری در بخشی دیگر و در ادامه با تصریح اینکه نمی توانیم چشمانمان را به اقتصاد سینما ببندیم به رونق اقتصادی این عرصه اشاره کرد و این مهم را مورد توجه قرار داد.
وی در ادامه مطلب فوق با صراحت گفت: اکران فیلم کوتاه اقتصاد بخش خصوصی و سینماگران را اقتضا نمی کند و این مطلب که نهادهایی مثل انجمن سینمای جوان و مراکزی از این دست تعاملی با صدا و سیما برقرار کنند تا زمینه نمایش های فیلم کوتاه را از رسانه ملی فراهم شود و بدینوسیله ذهن آحاد مردم نیز با این آثار آرام آرام آشنا شود.
وی همچنین با اظهار اینکه عرصه فیلم کوتاه، فیلمسازان جوان را به سینمای حرفه ای کشور وصل می کند حمایت از فعالان این عرصه را ضروری دانست و گفت: باید چتر حمایت از این فعالان وسیع تر شود تا استعداد ها دراقصی نقاط کشور را تحت پوشش قرار دهند.
وی در رشد آثار کوتاه سینمایی برگزاری جشنواره های سینمای جوان را کاری ارزشمند خواند و گفت: همه ما نیاز به دیده شدن، رقابت و حرکت داریم که این موضوع می تواند زمینه را تسهیل بخشد.
وی آموزش و توجه به استعدادها این عرصه را نیز از مواردی که می بایست در اولویت قرار گیرد خواند و تأکید کرد: فیلم کوتاه خوب، فیلمساز حرفه ای را در پی خواهد داشت.
*محمد جواد یوسفیان، دیگر داور این بخش جشنواره با اشاره به تنوع قومیتی و استعدادهای مختلفی که در ایران وجود دارد، گفت: برگزاری این جشنواره در شناسایی و رشد و ارتقاء سطح خلاقیت هنرجویان جوان و نوجوان بسیار موثر است ضمن اینکه به شکل گیری ارتباط صمیمانه ای بین هنرمندان و مسئولان فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه کمک می کند.
وی افزود: این اتفاق فرصتی برای مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی هر منطقه است تا با کشف ظرفیت های قوی به توسعه این هنر در مناطق خود کمک کنند.
وی نبود انگیزه کافی هنرجویان برای کار مستقل و محتاج بودن به حمایت های مدیران دفاتر انجمن سینمای جوان و مدیران فرهنگی را از مشکلات موجود در این راستا ذکر و بیان کرد: این امر با روح فیلمسازی آماتورکمی منافات دارد و هنرمندان باید با انگیزه بالاتر و تغییر منش خود را آماده رقابت و رویارویی با هم قطاران خود سازند.
وی انتخاب هیئت داورانی که باید به سینمای جوان آشنایی بیشتری داشته باشند را برای رفع مشکلات موجود در رشد این عرصه موثر دانست و افزود: ترکیب هیئت داوران و شوراهای سیاستگذاری جشنواره ها باید از افرادی تشکیل شوند که با واقعیت های جاری در انجمن و طیف ها و نواحی مختلف و انتظارات هنرمندان این نواحی آشنا باشند.
یوسفیان آشنایی درست نداشتن با مبانی درست فیلمنامه، عدم تربیت مدرسان و فیلمسازان آگاه به زبان سینمای کوتاه، تدوین نکردن کتاب های کاربردی آموزش فیلمنامه را از مشکلات موجود در این بخش عنوان کرد و گفت: بازنگری در شرح دروس برپایی کارگاه های دراز مدت، روزآمد کردن اطلاعات مدرسان فیلمنامه سراسر کشور از راهکارهای موثر در این زمینه است.
وی به طور قطع جشنواره را گامی موثر در رفع کاستی های موجود بیان کرد و اظهارداشت: فرصتی را در اختیار مسئولان سیاستگذار و دفاتر سینمای جوان و هنرمندان قرار می دهد تا در نشست ها و کارگاه ها به طور مستقیم مشکلات خود را بررسی کنند.
وی خاطرنشان کرد: بدون جشنواره نمی توان گامی به سوی آینده برداشت و هر چشم اندازی برای تولید و توسعه فیلم کوتاه در ایران باید از مسیر برگزاری جشنواره ها باشد.
وی با قاطعیت خاطر نشان کرد: پس از برگزاری این جشنواره در خراسان شمالی، این استان ظرف چند سال آینده شاهد پیشرفت های چشمگیری در این حوزه خواهد بود.
*حمید جمدر، دیگر داور بخش فیلمنامه نیز در ادامه برگزار ی این جشنواره را برای هنرمندان بسیار اثرگذاردانست و اظهارداشت: تشویق هنرمندان برای فعالیت در این عرصه و ایده گرفتن و کسب تجربه و نیز پی بردن به نواقص کار از اثرات مثبت جشنواره است.
وی برپایی چنین جشنواره ای را در حکم آزمون کوچکی برای محک و سنجش هنرمندان ذکر و بیان کرد: این جشنواره مقدمه ای برای دستیابی هنرمندان به سینمای واقعی است.
وی کمبود بودجه و ضعف آموزشی را از مشکلات موجود دراین عرصه عنوان کرد و گفت: جشنواره بستر مناسبی است تا حدودی بتوان ضعف ها و کاستی های موجود در این بخش را مرتفع کرد.
جمدر با اشاره به اینکه برخی از آثار رسیده به بخش جشنواره خوب بود، تصریح کرد: توان آموزشی بخشی از دوستان در زمینه فیلمنامه کم بود و برگزاری کارگاه های آموزشی از طریق جشنواره ها می تواند در رشد و ارتقاء هنر و هنرمندان آن موثر باشد.
یادآوری می شود، یازدهمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان فصل 4 - اترک با حضور هنرمندانی از استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گلستان، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیز خراسان شمالی 21 تا 23 اسفند ماه جاری در بجنورد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما