به گزارش خبرگزاری شبستان، حضرت آیتالله خامنه ای رهبر معظم انقلاب عصر امروز اول فروردین ماه 1401، در سخنان روز اول سال جدید با مردم که بهصورت زنده از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، به بیان نکات مهمی درباره مسائل داخلی و خارجی کشور پرداختند.
مهمترین محورهای سخنان رهبر معظم انقلاب به این شرح است:
- عید نوروز با ذکر و دعا و معنویت آمیخته است؛ شاید در بین اعیاد اول سال در بین ملتها، این مسئله کمنظیری باشد که عید ملی را با دعا و معنویت همراه کنند.
- ذوق و سلیقه ویژه ایرانی درباره نوروز، به انسان احساس ژرفاندیشی میدهد؛ بهار، پیامآور امید و طراوت است و این امید امسال به دلیل تقارن با نیمه شعبان، مضاعف بود؛ چراکه روز نیمه شعبان، روز تولد امید بزرگ بشریت است.
- امید منشاء همه حرکتها و پیشرفتهاست و خداوند موجبات امید را برای مردم ایران فراهم کرده و زمینههای امید بحمدالله کم نیست و بگذارید دشمنان از امیدواری ملت ایران به خشم بیایند.
- در 10 سال گذشته و در دهه 90، با انباشت چالشهای اقتصادی مواجه بودهایم که باید برای آنها به درستی فکر شود تا اسباب آسایش برای مردم فراهم شود.
- در اقتصاد، مسئله عمده عبارت است از تولید ملی و این در سه چهار سال اخیر و در شعار سال مطرح شده و مسئولان به قدر توان خودشان کارهایی انجام دادند، ولی امروز مسئله اصلی ما و مسئولان اجرایی کشور، اقتصاد است.
- رویکردهای جدیدی هم مشاهده میشود که انسان را دلگرم میکند و اگر این رویکردهای مردمی ادامه یابد، نشانههای امید را بیشتر خواهد کرد.
- آنچه در زمینه اقتصاد مطرح میکنیم، عمدتا خطاب به مسئولان کشور است و علت اینکه در فضای عمومی مطرح میکنیم این است که خوب است که مردم در فضای عمومی مسائل اقتصادی و سیاستهای اقتصادی قرار بگیرند و از مسئولانی که اقدام میکنند، حمایت کنند؛ البته وظایفی هم برعهده خود مردم است، به ویژه در حوزه اقتصاد دانشبنیان که کارهایی را خود مردم و بهویژه جوانان باید انجام دهند.
- حرف امروز من این است که برای اصلاح امور اقتصادی کشور، باید به طور قاطع به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کرد؛ یعنی دانش و فناوری پیشرفته، نقشآفرینی کاملی در همه عرصههای تولید داشته باشد، حتی در انتخاب نوع کار تولیدی، چرا که همه کارها لزومی ندارد که انجام شود و انتخاب آن باید برمبنای کار علمی باشد.
- اگر این سیاست را دنبال کردیم و بنگاههای اقتصاد دانشبنیان را توسعه دادیم، هزینههای تولید را کاهش میدهد، بهرهوری را افزایش میدهد، کیفیت محصول را بهبود میبخشد و محصولات را رقابتپذیر میکند تا در بازارهای جهانی حضور پیدا کنیم و در داخل هم، حتی اگر واردات سرازیر شود، مردم از محصول داخلی با کیفیت و ارزان استقبال میکنند.
- متاسفانه بخش کشاورزی ما از عرصه دانشبنیان دورتر است؛ اگر در این بخش شرکتهای دانشبنیان را توسعه دهیم، در اصلاح بذر، آبیاری نوین و شیوههای جدید تولید و بهرهوری بهتر از آب و خاک، حداکثر استفاده را خواهیم کرد. در نتیجه امنیت غذایی کشور تامین خواهد شد، درآمد کشاورزان هم افزایش خواهد یافت و دلگرم خواهند شد؛ معضل کمبود آب هم قابل حل خواهد بود.
نظر شما