به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی هاشمی» رئیس مرکز لرزه نگاری بیرجند ظهر امروز (24 اسفند) در جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با اشاره به ثبت 700 زمین لرزه در استان اظهار داشت: بزرگترین زمین لرزه با قدرت 4.8 ریشتر مربوط به آرین شهر بوده است.
رئیس مرکز لرزه نگاری بیرجند با بیان اینکه از ابتدای امسال 6 زمین لرزه با قدرت بالاتر از 4 ریشتر در استان ثبت شده است، افزود: خراسان جنوبی در 55 سال گذشته چهار زلزله بالاتر از 7 ریشتر را داشته که در این زمینه رکورد بیشترین زلزله با این قدرت در کشور را داشته است.
وی با اشاره به این مهم که عمق گسل ها کمتر از 10 کیلومتر است، گفت: زلزله با قدرت 5 یا 6 ریشتر انرژی زیادی به زمین منتقل کرده و باعث آسیب و خسارت می شود.
هاشمی تعداد ایستگاههای لرزه نگاری در استان در سال 84 را 4 مورد اعلام کرد و یادآور شد: با پیگیری های به عمل آمده این تعداد به 14 ایستگاه افزایش یافته است.
وی با بیان اینگه تجهیزات لرزه نگاری امکان ثبت زمین لرزه با قدرت نیم ریشتر را دارد اما در هیچ کجای دنیا وقوع زلزله قابل پیش بینی نیست، گفت: با کمک دستگاههای لرزه نگاری امکان پیش بینی مکاه زلزله وجود دارد که پس از مشخص شدن به مدیریت بحران اطلاع رسانی می شود.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی هم با اشاره به ورود دو سامانه به استان گفت: سامانه اول از امروز عصر شروع و تا 5 شنبه ادامه دارد و در طول این مدت شاهد باد شدید، ناپایداری جوی، خیزش گرد و خاک، کاهش دید افقی و... خواهیم بود.
«علیرضا خندان رو» افزود: سامانه دوم نیز از عصر 5 شنبه با کاهش محسوس دما، یخبندان در مناطق سردسیر استان شروع شده و تا شنبه ادامه خواهد داشت.
وی میزان بارندگی در سال زراعی را 70 میلیمتر اعلام کرد که نسبت مدت مشابه سال گذشته 83 درصد(38 میلیمتر) و نسبت به بلند مدت 5 درصد کاهش دارد و این میزان بارندگی 62 درصد بارندگی های استان را تأمین کرده است.
به گفته وی قاینات با 108 میلی متر بیشترین میزان بارندگی و طبس با 53 میلیمتر کمترین میزان بارندگی را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی یادآور شد: 16 درصد مساحت استان در وضعیت نرمال، 84 درصد آن در وضعیت خشکسالی است و مناطق دارای خشکسالی 25 درصد خشکسالی خفیف، 31 درصد خشکسالی متوسط ، 11 درصد خشکسالی شدید و 17 درصد خیلی شدیدی را دارند.
نظر شما