۴ عنوان دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان رونمایی شد

چهار عنوان دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان با حضور جمعی از مسئولان استان رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در آئین رونمایی از چهار عنوان جدید دانشنامه فرهنگ، هنر وتمدن کردستان در پردیس سینمایی بهمن سنندج، اظهار کرد: تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن یک اقدام فرهنگی بسیار ارزشمند و فاخر  است و می‌تواند به هرچه بهتر معرفی کردن ارزش های معنوی این دیار کمک کند.

 

 

وی با  بیان اينکه استان کردستان با غنای فرهنگی و سرمایه‌های معنوی خود باید بیش از گذشته ظهور و بروز داشته باشد و به مردم سراسر کشور و جهان معرفی شود، گفت: در دانشنامه فرهنگ و هنر ، گوشه ای از غنای کردستان مطرح شده که کاری بسیار ارزشمند است.

 

 

زارعی کوشا هنرمندان کردستان را  از حیث فرهیختگی و توانمندی از بسیاری از مناطق کشور بالاتر دانست و گفت: شناساندن ظرفیت‌های فرهنگی کردستان و هنرمندان بزرگ آن با زبان هنر و رسانه در برنامه مدیریت استان است.

 

 

استاندار کردستان سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۸  را موجب تغییر بسیاری از نگاه‌ها به کردستان عنوان کرد و گفت: بعد از سفر مقام معظم رهبری جهت گیری‌ها نسبت به استان به رویکردی فرهنگی تغییر پیدا کرد و این وجهه کردستان را برجسته‌تر می‌کند.

 

 

وی ابراز امیدواری کرد با انسجامی که در مجموعه‌های فرهنگی استان در حال شکل گیری است بتوانیم  بیش از گذشته برای فرهنگ و هنر کردستان قدم برداریم.

 

 

کردستان؛ استان علم، ادب، فرهنگ‌ و هنر است

 

 

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه کردستان نیز در این آئین با قدردانی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر اظهار داشت: استان کردستان؛ استان علم، ادب، فرهنگ‌ و هنر است و در طول یک سال و نیم گذشته، تاریخ و کتاب‌های کردستان را با علاقه مطالعه کرده‌ام و در عناوین رونمایی از این چهار عنوان، مناطق کردی و ایران، ایرانی بودن و کردبودن و اسلام مورد توجه قرار گرفته است.

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، کردستان را خواستگاه اسلام و ایران خواند و بیان کرد: در این استان که بیش از ۸۰درصد آن اهل‌سنت بوده، ۱۸هزار موقوفه وجود داشته که توسط انسان‌های متدین اداره و اهدا شده است.

 

 

وی با بیان اینکه کردستان در عرصه هنر و فرهنگ توانمندی‌های زیادی داشته است، افزود: فعالان این عرصه باعث افتخار استان هستند و امیدوارم مروجان فرهنگ و هنر اسلامی و فعالان این عرصه همواره اسباب افتخار برای استان کردستان باشد.

 

تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن از سال 95 آغاز شد

 

امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان نیز در این مراسم، اظهار کرد: کار تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن از سال ۹۵ آغاز شد و در فاز نخست چهار عنوان دانشنامه در سال ۱۳۹۷ رونمایی شد.

 

 

وی افزود: دبیرخانه دائمی دانشنامه نیز همان سال تشکیل و اساتید و پژوهشگران و هنرمندان در این دبیرخانه مشغول به کار شدند اما به دلیل شیوع کرونا برخی کارها به تعویق افتاد و امروز از مجموع ۹ طرح در دست اقدام چهار مورد رونمایی شدند.

 

 

رئیس حوزه هنری کردستان بیان کرد: این چهار عنوان شامل کردستان و سینما اثر دکتر جلال نصیرب هانیس، کردستان و عرفان اثر دکتر بهروز خیریه، کردستان و موسیقی با محوریت سازشناسی اثر محمد میرزایی، کردستان و معماری اثر دکتر صلاح ویسی نهایی است.

 

 

مرادی اضافه کرد: میراث فرهنگی مناطق بومی ایران، ثروت ملی جامعه ایرانی و منبع بسیار غنی برای پژوهش‌های جامعه‌شناختی، مردم‌شناسی، تاریخی و زبانشناسی است.

 

 

در پایان این مراسم از 4 عنوان دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان با محورهای سینما، معماری، عرفا و موسیقی با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان رونمایی شد.

کد خبر 1157018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha