به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر خواجه سروی، معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات، بعد از ظهر امروز(17 اسفند) در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه عملکرد دانشگاه در خصوص مسائل فرهنگی بسیار با گذشته فرق کرده و رو به بهبود است، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز جزو دانشگاه های خوب در زمینه برگزاری برنامه های فرهنگی است و طرح های خوبی ارائه داده که جای تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه کار فرهنگی دیربازه است و همت عالی و خستگی ناپذیر می خواهد، افزود: دانشگاه ها در خصوص افزایش مشارکت مردم در انتخابات نهم نقش آفرینی کردند و به اندازه ای که فرصت داشتند، فعالیت خوبی صورت گرفت.
دکتر خواجه سروی، تصریح کرد: گروه های بسیاری تلاش کردند که مشارکت مردم ایران کاهش پیدا کند ولی با فضایی که در دانشگاه ها ایجاد شد مردم به بهترین وجه توانستند سرنوشت خود را رقم بزنند که بابت این کار باید از مردم انقلابی ایران و همه کسانی که در این عرصه فعالیت داشتند، تشکر و قدردانی کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از اولویت های ما برای سال آینده، این است که انقافاتی که در دانشگاه ها می افتد تحلیل شود، هم مشارکت 64 درصدی و هم نوعی صرف شناسی نمایندگان، اضافه کرد: در انتخابات افرادی که به نوعی سیاسی کاری می کردند و از رده خارج شدند، این ها قابل تحلیل است و باید از ظرفیت کرسی های آزاداندیشی برای سال آینده در این خصوص استفاده کرد.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات، اذعان داشت: اساتید رکن اصلی دانشگاه هستند و لازم است از ظرفیت آنها به نحو احسن بهره بریم؛ باید هم برای اساتید برنامه های فرهنگی داشته باشیم و هم پای آنها را به امور فرهنگی باز کنیم.
وی با بیان اینکه تشکل های دانشجویی در راستای تحکیم آرمان های نظام تلاش می کنند، خاطر نشان کرد: سال آینده باید بحث های عملیاتی را به سمتی پیش ببریم که تشکل ها فعالیت های نظری و تئوری انجام دهند.
وی بر بحث های کتابخوانی، تقویت نیروها، فعالیت های فرهنگی تأکید کرد و ادامه داد: همان طور که ما هر کسی را نمی توانیم به عنوان هیئت علمی برگزینیم در مورد فعالیت های فرهنگی هم افرادی را باید انتخاب کنیم که شایستگی کار کردن در این زمینه را داشته باشند.
دکتر خواجه سروی، با بیان اینکه در حوزه فرهنگی کارهای مانده بسیاری داریم و فرهنگ باید در متن آموزش و پژوهش وارد شود و برنامه ها را بر اساس اصول و مبانی دینی تولید کنیم، یاد آور شد: بحث مفاخر و ارائه الگو به افرادی که در دانشگاه ها تحصیل می کنند بسیار مهم است، چرا که افراد را از یأس و ناامیدی و اینکه امیدی به آینده ندارند خارج می کنند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه مزین به نام شهید چمران است که پیشرو در عرصه جهاد علمی می باشد، عنوان کرد: بسیاری از دانشگاه ها به نام آن شهر و استان نامگذاری شدند که باید نام آنها را به اسم شهدا تغییر داد.
وی با اشاره به بحث نشاط اجتماعی در دانشگاه ها، حوزه اجتماعی را سنت حسنه دانشگاه ها دانست و ابراز کرد: صندوق قرض الحسنه دانشجویان باید در همه دانشگاه ها تقویت و باید در شورای هماهنگی فعالیت های دانشگاه ها مطرح شود.
معاون فرهنگی وزیر علوم و تحقیقات، بر سرمایه گذاری در حوزه قرآن و احکام در دانشگاه ها تأکید کرد و اظهار داشت: در این حوزهها اندکی ضعف داریم که باید در این خصوص از ظرفیت اساتید استفاده کنیم؛ اساتید را باید با حوزه فرهنگی دانشگاه همراه کرد تا به عنوان مربی و معلم اخلاق وارد کلاس شوند، با وجود همه مسائل بهحمدالله وضعیت عفاف و حجاب و پوشش در دانشگاه بهتر شدهاست.
وی در خصوص سرانه فرهنگی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه بیان کرد: سهم هر فرد ایرانی از بودجه عمومی کشور در حوزه فرهنگ عمومی 48 هزار و 800 تومان است، پیشنهاد ما این است که برای دانشجویان روزانه دولتی مبلغ 100 هزار تومان در نظر گرفته شود و سایر دانشجویان بر اساس کارکرد یا ابتکارات و همراهیهایی که با حوزه فرهنگ دارند، مضرب یا بخشی از این مبلغ به آنها به عنوان سرانه فرهنگی تعلق گیرد.
وی با بیان اینکه تاکنون سرانه فرهنگی اساتید نداشتهایم، توضیح داد: پیشنهاد ما در این زمینه اختصاص مبلغ 500 هزار تومان به عنوان سرانه فرهنگی اساتید و برای کارکنان مبلغ 200 هزار تومان است، 111 نماینده مجلس شورای اسلامی پیش از این با ارائه نامهای به معاونت برنامهریزی ریاست جمهوری، از این طرح حمایت کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما