به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، افزایش ۱.۸ تا ۷ میلیون تومانی حقوق معلمان با رتبهبندی، هشدار ایران به رژیم صهیونیستی درباره ارتکاب اقدامات شرورانه، بررسی طرح اصلاح سیاستهای تنظیم بازار، دعوت از وزیر کشور برای پاسخگویی به ۱۹ نماینده از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۱ اسفند است.
رصد بازار شب عید با حضور وزیر صمت /دعوت از وزیر کشور برای پاسخگویی به ۱۹ نماینده
کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی در آخرین هفته کاریشان از شنبه ۲۱ تا سه شنبه ۲۴ نشستهایی دارند که دستور کار آنها به شرح زیر است:
کمیسیون اجتماعی
دعوت از دبیر محترم شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی به منظور بررسی مسائل و مشکلات مرتبط با مناطق آزاد و مقررات حاکم بر روابط کار در مناطق مذکور
بررسی «طرح الحاق یک ماده به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت»
کمیسیون اقتصادی
نشست با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونانش به منظور بررسی آخرین وضعیت تنظیم بازار کالاهای اساسی و غیر اساسی و همچنین بازار شب عید
کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها
دعوت از وزیر کشور برای پاسخگویی به ۱۹ نماینده
جمع بندی شور دوم طرح اصلاح موادی از انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران
کمیسیون بهداشت و درمان
نشست مشترک رئیس و معاونان سازمان نظام پزشکی کشور و اعضای کمیسیون بررسی طرح اصلاح نظام آموزشی پزشکی و ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات درمانی
کمیسیون صنایع و معادن
ادامه بررسی طرح اصلاح سیاست های تنظیم بازار با رویکرد توسعه ، تولید و نظارت بر کالاهای پایهای
بررسی تقاضاهای تحقیق و تفحص از سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ( ایمیدرو) و کلیه شرکت های وابسته
کمیسیون عمران
بررسی پیشنهادات طرح اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اصلی
دعوت از وزیر راه و شهرسازی جهت ارائه برنامه های مسکن و حمل و نقل سال ۱۴۰۱
کمیسیون فرهنگی
استماع گزارش نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق در خصوص اعتبارات حوزه فرهنگ بودجه سال ۱۴۰۱
رأی گیری برای انتخاب اعضای هیئت تحقیق و تفحص از درآمدها، هزینه کرد و مدیریت شرکت سیاحتی علیصدر و نحوه مدیریت غار علیصدر
کمیسیون قضایی و حقوقی
جمعبندی مصوبات کمیسیون درخصوص لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن و مجازات عبوردهندگان غیرمجاز افراد از مرزهای کشور
جمعبندی مصوبات کمیسیون درخصوص طرح استفساریه ماده ۶ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور
نشست با حجت الاسلام و المسلمین قدرتی معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه درخصوص لایحه قضازدایی و کاهش عناوین مجرمانی
کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست
بررسی موضوع حذف ارز ترجیحی و چالشهای احتمالی آن
کشورهای همسایه بررسی موضوع ظرفیتها و موانع صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه
بررسی و تبیین وضعیت ذرت مورد استفاده در صنایع پالایشگاههای غلات
برگزاری جلسه تعیین اعضای هیئت تحقیق و تفحص از طرح چهل وشش هزار هکتاری سیستان و بلوچسان در اجرای جزء ۴ آئین نامه اجرایی فرایند تحقیق و تفحص
حقوق معلمان با رتبهبندی بین ۱.۸ میلیون تا ۷ میلیون تومان افزایش پیدا میکند
مهمان این هفته برنامه «دستخط» از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که سومین دوره حضورش در مجلس را تجربه میکند؛ مجالس هشتم و نهم در مجلس بود و در مجلس یازدهم هم از نمایندگان حوزه تبریز، اسکو و آذرشهر است. رئیس یکی از کمیسیونهای تخصصی مهم مجلس است که با زندگی همه ما سر و کار دارد. فردی است که در حوزههای آموزشی در دانشگاههای مختلف بسیار فعال بوده، سابقه ریاست دارد. قطعاً حرفهای مهمی با توجه به مصوباتی که در مجلس انجام میشود که در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ است برای ما خواهد داشت و همچنین از گذشته و آینده پیش رو هم برای ما خواهد گفت.
در خدمت جناب آقای علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هستیم که بخشهایی از سوابق ایشان را ارائه کردم و میتوان گفت از پرسابقههای مجلس هستند.
سلام و خیلی خوش آمدید.
سلام علیکم، متشکرم.
سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بودجه حوزه آموزش و تحقیقات چه تغییراتی کرده است؟
طبیعی است که افزایش یافته است.
چند درصد است؟
۳۵ درصد در حوزه آموزش افزایش داشتهلیم و بودجه ۵۵ هزار میلیارد شده است. یک ۲۰-۱۰ درصدی در آموزش و پرورش افزایش داریم، البته با تغییراتی که در تلفیق دادیم که بحث رتبهبندی معلمان را داشتیم و ۴۰ هزار میلیارد تومان روی این آمد، قدری رشد خوبی آموزش و پرورش داشت.
۳۵ درصد افزایش برای چه چیزی بود؟
برای آموزش عالی بود که الان ۵۵ هزارمیلیارد بودجه است. قبلاً این میزان نبود.
برای آموزش و پرورش چطور؟
برای آموزش و پرورش ۱۳۱ هزار میلیارد بود و الان ۱۷۵ هزار میلیارد تومان شد.
رتبه بندی قطعاً در ۱۴۰۱ انجام میشود؟
ان شاالله از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ محسوب میشود.
اگر بخواهید غیرتخصصی و مردم فهم بگوئید برای معلمان چه اتفاقی میافتد، چه خواهید گفت؟
ما ۱۰۰ سال است که از سال ۱۳۰۳ آموزش و پرورش جدید داریم. این آموزش و پرورش معلمان عزیز هیچگاه درجهبندی و رتبه بندی نشده بودند. اتفاق این است که کیفیت آموزش افزایش یابد، در بین معلمان رقابتی وجود ندارد مثلاً در جاهایی نظامی هستند، درجه دارند، هدف رتبهبندی این است که منزلت معلم مشخص شود که ۵ منزلت خوب برای آنها تعریف کردیم و خروجی اش این است که کیفیت آموزش بالا میرود و ارتقای کرامت و منزلت معلم را دارد و بعد، پول خوبی را در اینجا در نظر گرفتیم که رشد مناسبی در حقوق را داشته باشیم یعنی حقوق قبلی که حفظ کردیم و از دل این حقوق، سه شاخصه حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل را برداشتیم و حاصل جمع هر چقدر شد برای اولین رتبه ۴۵ درصد، برای دومین رتبه ۵۵ درصد، برای سومین رتبه که استادیار معلم ۶۵ درصد و برای دانشیار معلم ۷۵ درصد و استادمعلم ۹۰ درصد مجموع سه شاخص است که حدوداً بین ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار یا ۷-۶ میلیون افزایش خواهد داشت.
برای بازنشستهها اتفاقی نمیافتد؟
بازنشستهها را خود دولت هم نیاورده بود. ما گفتیم از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای همه شامل میشود، ولی قبل از آن را شامل نمیشود، ولی برای ۳۱ شهریور، چون آخر سال هستیم برای اردیبهشت این آماده میشود. وقتی این آئین نامه در دولت تصویب شد آن روز هر کسی که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد معلم بوده، ولو بازنشسته شده باشد را شامل میشود.
شاخصههای بودجه تحقیقاتی چه تغییراتی کرده است؟
پژوهش و تحقیقات هم به نظر ما امسال افت داشت. عددی که مدنظر ما بود نسبت به سال گذشته کاهش داشتیم، ولی پلهایی گذاشتیم.
چقدر کاهش داشته است؟
فکر کنم نسبت به سال گذشته ۱۵-۱۰ درصد کاهش داشتهایم، البته یکی از توفیقات خوبی که در بحث آموزش داشتیم، تصویب طرحی به نام جهش تولید دانشبنیان بوده است؛ این قانون میتواند برساند. آن قدر ارفاقات برای این عزیزان، شرکتهای دانش بنیان، قائل شده که رقم بالایی ۴۰-۳۰ هزار میلیارد پول برای این شرکتها از منابع بسیار محکم در نظر گرفته شده و دولت هم خوب حمایت کرده است و به شورای نگهبان نامه نوشت و بدون مشکل اصل ۷۵ تصویب شده و گام بسیار بلندی در توسعه علمی کشور است.
تختروانچی خواستار محکومیت اسرائیل در به شهادت رساندن نیروهای مستشاری ایران در سوریه شد
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اقدام رژیم اسرائیل در به شهادت رساندن نیروهای مستشاری ایران در سوریه را جنایتکارانه و تروریستی خواند و از جامعه جامعه جهانی و شورای امنیت خواست تا قاطعانه این اقدام تحریک برانگیز و جنایتکارانه را محکوم کنند.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در این نامه به دبیر کل ملل متحد و رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدام رژیم اسرائیل را در به شهادت رساندن نیروهای مستشاری ایران در سوریه جنایتکارانه و تروریستی خواند و از جامعه جامعه جهانی و شورای امنیت خواست تا قاطعانه این اقدام تحریک برانگیز و جنایتکارانه را محکوم کرده و رژیم صهیونیستی را در قبال اقدامات غیرقانونی خود که تهدید جدی علیه صلح و امنیت بینالمللی است، پاسخگو کند.
در این نامه تصریح شده است که جمهوری اسلامی ایران در عین اینکه، رژیم اسرائیل را مسئول کامل تمامی عواقب این اقدامات جنایتکارانه میشناسد و بهطور جدی به این رژیم درباره ارتکاب اقدامات ماجراجویانه و شرورانه در منطقه هشدار میدهد، حق ذاتی دفاع از خود را وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، در پاسخ به چنین اعمال مجرمانهای در هر زمانی که تشخیص دهد، محفوظ میدارد.
هشدار ایران به رژیم صهیونیستی درباره ارتکاب اقدامات ماجراجویانه و شرورانه
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ مارس ۲۰۲۲ (پنجشنبه) در نامهای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد، مسئولیت بینالمللی رژیم صهیونیستی در ترور نیروهای مستشاری ایرانی در سوریه را مورد تاکید قرار داد. در نامه ایران به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی و شهادت دو تن از سپاهیان مدافع حرم در سوریه آمده است:
بامداد روز دوشنبه مورخ ۷ مارس ۲۰۲۲، (۱۶ اسفند ۱۴۰۰) رژیم اسرائیل با نقض فاحش حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه، حملات موشکی را علیه منطقهای در شمال دمشق انجام داد که منجر به شهادت دو تن از نیروهای ایرانی گردید که در حال مشاوره به نیروهای نظامی سوری در مقابله با تروریسم در سوریه بودند. نیروهای مستشاری ایرانی به درخواست و دعوت رسمی دولت سوریه برای ارائه خدمات مستشاری برای کمک به نیروهای نظامی سوریه در مبارزه با تروریسم، بهویژه مبارزه با گروه تروریستی داعش، در سوریه حضور دارند.
ایران حمله تروریستی اخیر را اقدامی شدیداً تحریکبرانگیز و عمدی میداند که هدف آن افزایش تنشها به سطحی غیرقابل کنترل و بر هم زدن هماهنگی میان مبارزان با تروریسم در منطقه بهخصوص در مبارزه با داعش میباشد. این اقدام تحریک برانگیز و جنایتکارانه مغایر با حقوق بینالملل و منشور ملل متحد است و مستلزم مسئولیت کیفری رژیم اسرائیل و همه کسانی است که مستقیم و غیرمستقیم به ارتکاب یا اجرای این اقدام تروریستی کمک کرده، یا به هر نحوی دیگری از آن کمک یا حمایت کردهاند.
جامعه جهانی به طور عام و شورای امنیت به طور خاص باید قاطعانه این اقدام تحریک برانگیز و جنایتکارانه را محکوم کرده و رژیم اسرائیل را در قبال اقدامات غیرقانونی خود که تهدید جدی علیه صلح و امنیت بینالمللی است، پاسخگو نماید.
طرح اصلاح سیاستهای تنظیم بازار بررسی می شود
کمیسیون صنایع و معادن مجلس، روز یکشنبه (22 اسفند ماه) به ادامه بررسی طرح اصلاح سیاستهای تنظیم بازار با رویکرد توسعه، تولید و نظارت بر کالاهای پایهای با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی ذیربط و نمایندگان مرکز پژوهشها میپردازند.
همچنین بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و کلیه شرکتهای وابسته دستورکار اعضای کمیسیون صنایع و معادن در روز سهشنبه(24 اسفند ماه) خواهد بود
نظر شما