به گزارش خبرنگار شبستان، جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ دیشب همزمان با سالروز رحلت این استاد با حضور شاهنامهپژوهان برجسته کشورهای گوناگون به همت بنیاد فردوسی در تالار همایشهای پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در این مراسم از فریدون جنیدی نگارنده اثر برگزیده دوره 6 جلدی "گزارش پیشگفتاری بر ویرایش شاهنامه" ، "ویرایش شاهنامه فردوسی" نشر بلخ، "قدمعلی سرامی" نگارنده اثر برگزیده کتاب مرجع "از رنگ گل تا رنج خار، شکل شناسی داستانهای شاهنامه" نشر علمی فرهنگی، "شاهین فرهت"، پژوهشگر برتر موسیقیایی و سازنده "سمفونیهای فاخر بر پایه آثار مفاخر ادبی ایران" از جمله فردوسی، خیام و سعدی تقدیر شد.
از میرجلالالدین کزازی نگارنده اثر برگزیده دوره 10 جلدی "نامه باستان، گزارش و ویرایش شاهنامه فردوسی" نشر سمت با اهدای جوایزی توسط یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی و حجتالاسلام محمدجواد ادبی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تجلیل به عمل آمد.
عزیزالله جوینی مؤلف اثر برگزیده دوره 7 جلدی "صحیح و گزارش واژگان دشوار و برگردان به فارسی روان شاهنامه از نسخه دستنویس موزه فلورانس" نشر دانشگاه تهران از دیگر تجلیل شدگان مراسم جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ بود.
از "جلال خالقی مطلق" نیز به خاطر تصحیح شاهنامه فردوسی و مجموعه یادداشتهای وی که برای دایرهالمعارف بزرگ اسلامی تدوین کرده است، در این مراسم تقدیر شد.
رونمایی از تندیس برنزین پروفسور آقابزرگ، اجرای برنامههای هنری، شاهنامهخوانی و ضرب و نقل، پخش کلیپهای مختلف، تجلیل از چهار تن از شاهنامهپژوهان برجسته کشور و اهدا لوح به فرزند مرحوم ایرج افشار و خانواده مرحوم حسین آقابزرگ از بخشهای مختلف این مراسم بود.
تندیس و جایزه ویژه نخستین دوره شاهنامهپژوهی و فردوسیشناسی به زندهیاد استاد ایرج افشار، نگارنده اثر برگزیده "کتابشناسی فردوسی و شاهنامه از آغاز نوشتههای پژوهشی" (نشر میراث مکتوب) که پیشتردر سالهای 1382 و 1347 بهوسیله نشر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به گونه دیگر چاپ شده بود، اختصاص یافت.
گفتنی است، پروفسور حسین آقابزرگ در سال 2010 میلادی از سوی موسسه جهانی مطالعات علمی ISI به عنوان پروفسور برجسته جهان معرفی شد.حسین آقابزرگ از بنیانگذاران و پایهگذاران بنیاد فردوسی بود که 16 اسفند سال گذشته چشم از جهان فروبست. ایشان از پژوهشگران برجسته ایران و جهان محسوب میشد. از این استاد برجسته 28 کتاب دانشگاهی و 260 مقاله پژوهشی و علمی در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما