اجماع دو حزب اصلی شیعه پاکستان برای مقابله با محتوای متون درسی یکسان

رهبران احزاب نهضت اسلامی پاکستان و شورای وحدت مسلمین؛ دو حزب اصلی و پیش روی شیعه در پاکستان با تاکید براینکه متون درسی یکسان بر ضد حقوق شیعیان تدوین شده است بر برطرف شدن نگرانی های جامعه شیعه در این کشور تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» ، رهبران احزاب نهضت اسلامی پاکستان و شورای وحدت مسلمین؛ دو حزب اصلی و پیش روی شیعه در پاکستان با تاکید براینکه متون درسی یکسان بر ضد حقوق شیعیان تدوین شده است بر برطرف شدن نگرانی های جامعه شیعه در این کشور تاکید کردند. 
به گزارش وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی،دولت پاکستان به رهبری عمران خان نخست وزیر این کشور به منظور یکسان سازی کتب درسی در مدارس دولتی و خصوصی، با استفاده از کارشناسان حوزه آموزشی و مذهبی، متون درسی یکسان را تهیه و تدوین کرده است. قرار است این متون در همه مدارس به مرحله اجرا درآید. با این حال شیعیان پاکستان کتاب های تعلیمات دینی و تاریخ اسلام مدارس پاکستان را مغایر با اعتقادات خود می دانند و نگرانی خود را به صورت های گوناگون اعلام کرده اند. در همین راستا اعضای ارشد شورای وحدت مسلمین سه شنبه 3 اسفند ماه پس از نشست مشترک برای دومین بار نسبت به پیامدهای آینده اجرای متون درسی یکسان هشدار دادند. در این نشست تاکید شد که هدف از تدوین متون درسی یکسان بر هم زدن نظم عمومی در جامعه مسلمان در پاکستان و تقسیم آن به دو جامعه شیعه و سنی است. علمای شیعه تاکید کردند که هر چند از تشکیل پاکستان بیش از هفت دهه می گذرد اما این کشور با چالش های جدی از جمله بیشتر شدن تبعیضات در جامعه و محروم ساختن حقوق شهروندان از جمله در بعد مذهبی است. علما گفتند: نظام آموزشی پاکستان به دلیل شکاف طبقاتی شدید در جامعه به شدت آسیب دیده است به نحوی که کودکان محروم از تحصیل در مدارس دولتی با کمترین امکانات لازم آموزشی سرخورده می شوند. 
 
در بیانیه ای که پس از این نشست منتشر شد آمده است که شیعیان به هیچ عنوان متون درسی یکسان از سوی دولت را نمی پذیرند زیرا که دانش آموزان شیعه را مجبور به یادگیری اعتقاداتی می کنند که با اعتقادات مذهبی آنها کاملا در تضاد است. در بیانیه شورای وحدت مسلمین نسبت به حذف درود ابراهیمی (صلوات بر محمد و آل محمد )، قرار نگرفتن برخی از اصحاب گرامی اسلام و نادیده گرفته شدن شخصیت های ائمه معصومین و اهل بیت(ع) بویژه نقش امام علی(ع) در تقویت اسلام در دوران صدر اسلام، اعلام نگرانی عمیق کردند. علما در این بیانیه همچنین استخدام معلمان شیعه برای دروس تعلیمات دینی را در مدارس این کشور خواستار شدند. 
 از سوی دیگر  روز پنج شنبه 5 اسفند ماه هئیت مجلس وحدت مسلمین به ریاست سید ناصر عباس شیرازی؛ معاون دبیر کل و با حضور علامه مقصود علی دومکی، سید اسد عباس نقوی؛ معاون امور سیاسی، ابن حسن و علامه ضیغم عباس دیگر اعضای این حزب با دکتر شیرین مزاری؛ وزیر حقوق بشر دولت فدرال دیدار و درباره موضوع مورد اختلاف متون درسی یکسان به تبادل نظر پرداختند. این هئیت نگرانی ها و مطالبات خود را به صورت مکتوب به وزیر پاکستانی ارائه کردند.

کد خبر 1153270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha