به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، آیت الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری در یازدهمین اجلاس دور چهارم این مجلس در نطق پیش از دستورش از حضور حماسه ای مردم در 22 بهمن و 12 اسفند تقدیر و تشکر کرد و گفت: حضور مردم و باوفایی آنها به انقلاب شکرگذاری دارد و نمایندگانی که وارد مجلس می شوند باید شکرگذار این وفای مردم باشند.
مهدوی کنی همچنین در ارتباط با تعامل دولت و مجلس نهم، رفاقت نمایندگان در عین رقابت، تذکر به صدا و سیما در مورد پخش گزارشات انتخاباتی و قهر نکردن مردم از انقلاب اسلامی سخنانی داشت که مشروح نطق پیش از دستور وی را در ذیل می خوانید:
- در سال گذشته حادثه بزرگی در کشورهای اسلامی به وقوع پیوست که از آن با عنوان بیداری اسلامی و انسانی یاد می شود و در بهمن ماه و اسفندماه جاری دو حادثه بزرگ 22 بهمن و 12 اسفند اتفاق افتاد که دشمنان انقلاب با تبلیغات فراوان چشم به حضور کم رنگ مردم و دوری آنها از انقلاب و رهبری دوخته بودند اما ملت عزیز ما مشت محکمی به تبلیغات آنها زدند.
- 22 بهمن حضور باشکوهی بود از ملت عزیز ما و انتخابات 12 اسفند به همه دشمنان ما و عزیزانی که در داخل نگران حضور کم رنگ مردم بودند ثابت کرد که مشارکت مردمی همچنان به قوت خود باقی است. راهنمایی های رهبر معظم انقلاب اسلامی، علما، مراجع تقلید، بزرگان و علاقه مندان به انقلاب انتخابات باشکوه و حضور گسترده مردم به سلامت برگزار شد، حماسه بزرگ انتخابات برای پشتیبانی نظام ما در تمام ادوار 33 ساله کارساز بود و در این موقعیت که دشمنان خارجی و برخی مخالفان داخلی توطئه می کردند حضور مردم در پای صندوقهای رای تبلیغات آنها را خنثی کرد به طوریکه همان روز انتخابات لحن سخن رسانه های خارجی تغییر کرد.
- طبق گزارش وزارت کشور حدود 64 درصد مردم در انتخابات 12 اسفند حاضر بودند که در کشورهای دیگر چنین حضوری در انتخابات وجود ندارد و به خصوص در کشورهایی که ادعای دموکراسی دارند چنین حضوری بی سابقه است.
- دلهای مردم ایران دو لایه دارد، لایه رویی و لایه زیرین دل مردم از یکدیگر جدا است، لایه رویی دلهای مردم ایران مشکلات را می بیند اما لایه زیرین می داند که شهدا، امام، انقلاب و اسلام متعلق به خود مردم است و آنها انقلاب و اسلامشان را به مشکلات نمی فروشند.
- برخی ها فکر می کنند که نماینده باید کار فرماندار و استاندار را انجام داده و کارهای جزئی منطقه را به عهده بگیرند اما طبق قانون اساسی ما نماینده مجلس، نماینده همه مردم است و قطعاً باید نظرش نظر جمعی و کلی باشد.
- نمایندگان در قانونگذاری دو وظیفه اصلی دارند یکی نظارت بر کارهای اجرایی و دیگری تصویب قوانین کارساز است. نظارت بر امور اجرایی وظیفه اصلی نمایندگان مجلس است، تاکید کرد: نظارت امور نیاز به حضور و اطلاع دارد که مطالعات در اوضاع کشور می تواند به نظارت خوب کمک کند. قانونگذاری وظیفه دوم نمایندگان مجلس است، افزود: مردم و مجلس خبرگان به عنوان بخشی از مردم توقع دارند که نمایندگان به موضوع قانونگذاری توجه ویژه ای داشته باشند و با تصویب قوانین اصلح امور اجرایی را راهنمایی کنند.
- وظیفه سوم نمایندگان مجلس این است که در مجلس شورای اسلامی رقابت ها را به گفته مقام معظم رهبری به رفاقت تبدیل کنند. ما به دنبال ائتلاف اصولگرایان در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بودیم و همه کسانی که زیر پرچم اسلام و جمهوری اسلامی هستند باید برادر باشند و اگر هم رقابتی هست نباید این رقابت دشمنی ها و فاصله ها را زیاد کند. در انتخابات 12 اسفند علاوه بر گروههای دیگری نیز بودند که آنها هم رقابت داخلی داشتند و تبلیغ کردند برای کاندیداهایشان و بعد از انتخابات باید رقابت بین همه گروهها به رفاقت تبدیل شود. اگر از انتخابات قرار باشد نتیجه مردمسالاری دینی گرفته شود مردم هم باید بعد از انتخابات توجه شان به تمام نمایندگان مجلس جلب کنند. در مجلس نهم باید رقابت ها و بحث های علمی برای تصویب قوانین وجود داشته باشد اما باید این بحثها و رقابت ها مانع همدلی و رفاقت بین نمایندگان نشود. وظیفه مردم هم بعد از انتخابات ایجاد همدلی بین نمایندگانشان است اضافه کرد: حوادث و مشکلات نباید باعث شود که مردم انقلاب و رفاقت ها را کنار بگذارد.
- من به عنوان یک روحانی، شهروند و از جایگاه خبرگان رهبری این را میخواهیم که دولت و مجلس با هماهنگی به فکر مردم باشند. دولت و مجلس باید برخوردهایشان برادرانه باشد و فقط به هدف شان باید توجه کنند، باید دور اندیش بود، زیرا در مجلس هرچه که بگذرد آثارش در آینده نشان داده خواهد شد. اگر خودمان هم نباشیم باید کاری کنیم که سعی اش که ارائه میشود به نفع ملت و آیندگان باشد.
- می دانیم، مردم گرفتاری های مختلفی از جهات اقتصادی و غیره دارند، مجلس و دولت باید به فکر مردم باشند. من به عنوان یک روحانی، شهروند و از جایگاه خبرگان رهبری این را میخواهم که دولت و مجلس با هماهنگی به فکر مردم باشند.
- نمایندگان مجلس باید قوانینی بگذارند که به درد مردم بخورد. این یکی از خواستههای ما از جلس جدید و دولت است.
- مسائل فرهنگی نیز در کشورما مشکلاتی دارد، صدا و سیما در هنگام پخش حضور مردم در انتخابات شکل هایی که نشان دادند نا مناسب بود، اما چون در رابطه با حضور مردم در انتخابات بود میتوان چشم پوشی کرد. زیرا نشان دادن این تصاویر به غربیها نشان می دهد که همه مردم ما و در هرشرایطی که هستند در انتخابات حضور داشته اند اما به طوری کلی این کار خوب نیست که بخواهیم چنین چهرههایی را در تلوزیون نشان داد. تلوزیون باید رعایت فرهنگ عمومی را کنترل کند.
- اگر کار خوبی نمیکنیم کاررا خراب تر نکنیم، باید کاری کرد که کسانی که به انقلاب و نظام و ولایت دل بستهاند، به آنچه که میخواهند عمل شود. امیداوریم که رسانه ها به این مسائل توجه داشته باشند.
- در کشورهای اسلامی منطقه تغییراتی به وجود آمد و نشان داد که کشورها بیدار شدند. حرکتی که انجام شده قابل توجه است. از دولت های خارجی میخواهیم که به مسائل داخلی خودشان توجه کنند.
- آمریکاییها حضورشان در دنیا جز توهین و تحقیر و جسارت به مقدسات سود دیگری برای مردم آن کشورها نداشته است لذا از برادران مسلمان میخواهیم فریب نخورند و نگذارند که خارجی ها در مسائل آنها تصمیم گیری داشته باشند و دست نشاندگان خود را وارد کارهای دولتی کنند. امیدواریم مردم مسلمان در هر جا که انقلاب کردند، انقلابشان به ظهور برسد و پیروز شوند.
- مجلس خبرگان مربوط به همه مردم ایران است، ما نمایندگان همه مردم هستیم. باتوجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد و همه آن را قبول داریم، اما باید گفت که مردم با انقلاب قهر نکنند، زیرا قهر با نظام و انقلاب به نفع آنها نیست. باید مسائل و مشکلات را خودمان در داخل حل کنیم. دولت، مجلس، علما و رهبری را خدمتگذار مردم اند و باید با برادری، اخوت، وفا و صمیمت دست به دست هم بدیم و مشکلات را خودمان حل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما