50 درصد تولیدات علمی کشور در حوزه علوم پایه است

مدیرکل پشتیبانی جمعیت آموزش عالی وزارت علوم گفت: 50 درصد تولیدات علمی کشور در حوزه علوم پایه است و سرانه تولید علم در برخی دانشگاه های کشور با بهترین دانشگاه های دنیا برابری می کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سعید قدیمی، مدیرکل پشتیبانی جمعیت آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در همایش سند راهبردی توسعه علوم پایه گفت: حوزه علوم پایه نقش بی بدیلی در ارتقاء توسعه علمی کشور دارد و 7 درصد جمعیت 2/4 میلیون نفری دانشجویی کشور را به خود اختصاص داده است.

قدیمی افزود: در حوزه علوم پایه 2 درصد شیمی، 5/1 درصد علوم زیستی و کمتر از 1 درصد علوم زمین هستند و 50 درصد تولیدات از 7 درصد حوزه علوم پایه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بازنگری سرفصل ها و ارتقاء شاخص های کیفی از مهمترین برنامه های آموزش عالی کشور است که امیدواریم در سند راهبردی برنامه ششم و هفتم حوزه علوم پایه پررنگ تر و جانمایی شود.

وی بااشاره به موضوع بازنگری و استعدادهای درخشان که در برنامه پنجم آمده است، گفت: حوزه علوم پایه می تواند نقش بسزایی را در این بخش ایفا کند.

مدیرکل پشتیبانی حمایت آموزش عالی خاطرنشان کرد: در 33 سال گذشته رشد جمعیت باعث شده است، همواره دغدغه ورود به دانشگاه را داشته باشیم اما از سال 89 تا 15 سال دیگر رشد نزولی جمعیت 18 تا 24 کشور را خواهیم داشت که این فرصت تاریخی است تا آموزش عالی ارتقاء کیفیت داشته باشد.

 

رونمایی از پیش نویس سند راهبردی توسعه علوم پایه

همچنین احمد شعبانی، رییس دانشگاه شهیدبهشتی بااشاره به رونمایی پیش نویس سند راهبردی توسعه علوم پایه برای نخستین بار در کشور، ادامه داد: برای تدوین سند برنامه راهبردی از گروه های مختلف و پیشکسوتان عرصه علم کمک گرفته ایم و نقاط ضعف و قدرت مورد بررسی قرار داده ایم.

وی ادامه داد: سه ماه از وزارت علوم فرصت می خواهیم تا سند راهبردی توسعه علوم پایه را تکمیل کنیم و امروز پیش نویس این سند رونمایی می شود.

شعبانی خاطرنشان کرد: سرانه تولید علم در برخی دانشگاه های کشور به ازای هر عضو هیئت علمی علوم پایه برابر با بهترین دانشگاه های دنیا است، البته انکار نمی کنیم که دانشگاه های دنیا از لحاظ کیفیتی برتر از ما هستند.

 

علم بدون اکتفا به علوم پایه به تکنولوژی نمی‌رسد

محمدجواد لاریجانی، رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادین نیز در همایش نخستین سند راهبردی علوم پایه، گفت: پیشرفت‌های علمی ایران به خاطر پیگیری‌های مقام معظم رهبری است و شاید یکی از خدمات رهبری همین باشد که قالب مردم از آن آگاه نیستند. همچنین بسیاری از پروژه‌های کشور به دلیل حمایت‌های رهبری بوده است.

وی بااشاره به سه دلیل پیشرفت کشور، تصریح کرد: شناخت اهمیت موضوع، وجود استراتژی نسبتا مناسب و پیاده‌سازی این استراتژی در حد معقول از مهمترین دلایل پیشرفت کشور است.

وی ادامه داد: برای جهش بعدی باید استراتژی علوم و فنون را بهتر درک کنیم تا بتوانیم به نقشه‌های علمی خود بهتر عمل کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری توجه ویژه‌ای به نسل جوان دارد، خاطرنشان کرد: باید به چرخه کاربرد فناوری در صنعت و تولید سرمایه توجه ویژه‌ای شود.

وی ادامه داد: تاریخ علم بدون اکتفا به علوم پایه به تکنولوژی نمی‌رسد، از ابتدا بنای همه تکنولوژی‌ها با علوم پایه بود.

 

شایان ذکر است، همایش سند راهبردی توسعه علوم پایه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی امروز 16 اسفند درحال برگزاری است.

 

پایان پیام/

کد خبر 115091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha