به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، حیدری معاون بیمهای بانک کشاورزی استان در جلسه ستاد زراعت استان اظهار کرد: تا امروز 317 هزار هکتار اراضی در استان در قالب سه طرح بیمه شده است که 266 هزار هکتار در قالب طرح جهش، 13هزار و 700 هکتار در قالب طرح قراردادی و همکاری سازمان تعاون روستایی و 37 هزار هکتار نیز در قالب بیمه جامع بیمه شده است.
وی میزان غرامت پیش بینی و تایید شده بخش زراعت را در سالجاری 109 میلیارد تومان دانست و گفت: از این میزان 75 میلیارد تومان در قالب طرح جهش و 34 میلیارد تومان نیز در قالب سایر طرحها بوده است.
حیدری اعلام کرد: کل مبلغ پرداختی از میزان غرامت پیشبینی شذه بخش زراعت در سالجاری 103 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است.
کاهش میزان مصرف کود در اراضی کشاورزی کاهش تغذیه گیاهی را بدنبال دارد
محمد حسین سدری رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: براساس تجارب سالهای اخیر کشتهای دیم نیاز به بومیسازی دارد و باید براساس شرایط خاکهای منطقه اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیم انکارناپذیر است، افزود: وجود تنش خشکی و تنش سرمایی در سالهای اخیر خسارات فراوانی به مزارع وارد آورده است.
سدری خاطر نشان کرد: میزان مصرف کود در استان مناسب نیست و حداقل مصرف کود در زمینهای دیم 135 کیلوگرم است اما فاصله 60 کیلوگرم را در استان شاهدیم که کاهش عملکرد را بدنبال خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان تصریح کرد: در سال 89 با انجام پایش اراضی در استان 67 درصد اراضی استان کمبود فسفر داشت و اکنون بعد از یازده سال به دلیل افزایش قیمت کود فسفر، کشاورزان از فسفر کمتری در خاک استفاده میکنند که به دلیل کاهش تغذیه گیاهی شاهد کاهش عملکرد هم خواهیم بود.
سدری اضافه کرد: قیمت کود یک مسئله کشوری است و باید در سطح کشور به این مهم توجه شود تا کشاورزان را به مصرف کود ترغیب کند.
نظر شما