واشنگتن و تل آویو، شیاطین جهانند

نوام چامسکی، نظریه پرداز برجسته آمریکایی تاکید کرد: اکثریت آمریکایی ها انرژی هسته ای ایران را به رسمیت شناختند و جهان عرب واشنگتن و تل آویو را تهدید و شیطان اصلی می دانند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نوام چامسکی، اندیشمند و نظریه پرداز برجسته و فعال سیاسی منتقد سیاستهای خارجی آمریکا در تازه‌ترین مقاله خود با عنوان "نیات ایران چه هستند؟" نوشت: موارد ناچیزی از بحث‌هایی که درباره تهدید ایرانی مطرح می‌شوند، معتبر هستند؛ هر چند ما یک پاسخ معتبر داریم که توسط سرویس‌های اطلاعاتی و نظامی آمریکا تهیه شده است. گزارش‌های آن‌ها به کنگره آشکار کرد که ایران یک تهدید نظامی نیست.

چامسکی در مقاله خود آورده است: پیش از آن که در دو سال گذشته رسانه‌ها و مقامات واشنگتن "حمله تبلیغاتی گسترده" خود را علیه جمهوری اسلامی آغاز کنند، "اکثریت امریکایی‌ها" حق ایران را برای برنامه انرژی هسته‌ای این کشور به رسمیت می‌شناختند.

وی در ادامه نوشت: در حال حاضر کشورهای قدرتمندی مانند روسیه، چین، هند و 120 عضو جنبش غیرمتعهدها مخالف سیاست امریکا در قبال ایران هستند.

این نظریه پرداز برجسته آمریکایی می افزاید: اظهارات غرب بیشتر درباره این است که چگونه دیکتاتورهای عرب از موضع امریکا در قبال ایران حمایت می‌کنند؛ در حالی که این حقیقت را نادیده می‌گیرد که اکثریت مردم این کشورها مخالف آن هستند؛ موضعی که آن چنان بدیهی است که نیازی به توضیح ندارد.

چامسکی همچنین در مقاله خود آورده است: اروپایی‌ها، اسرائیل را به عنوان بزرگترین تهدید برای صلح جهانی می‌دانند و در جهان عرب "اسرائیل و آمریکا به عنوان تهدید اصلی شناخته می‌شوند.

آمریکا، رژیم اسرائیل و بعضی از متحدان آن‌ها تهران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‌ای متهم کرده و این اتهام را دست‌آویزی برای اعمال تحریم علیه ایران و تهدید این کشور به حمله نظامی قرار داده‌اند.

ایران ضمن رد این اتهامات تاکید دارد، به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حق دستیابی به فن‌آوری اتمی و توسعه آن را برای اهداف صلح‌‍آمیز دارد.

بنابر گزارش پرس تی وی، باور گسترده بر این است، رژیم اسرائیل که با داشتن بیش از 200 کلاهک هسته‌ای تنها دارنده زرادخانه هسته‌ای در خاورمیانه است، سیاست "ابهام تعمدی" را در برنامه هسته‌ای خود دنبال می‌کند.

علاوه بر این، تل آویو از خواسته‌های جهانی برای پیوستن به ان‌پی‌تی سر باز می‌زند و اجازه نمی‌دهد که مراکز هسته‌ای آن مورد بازدید بازرسان بین‌المللی قرار گیرد.

ایران همواره سیاست شفافیت هسته‌ای را دنبال کرده و به بازرسان آژانس اجازه بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای خود را داده است.
پایان پیام/

کد خبر 114762

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha