به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیات و روایات زیادی درخصوص انفاق و کمک به هم نوع وجود دارد که از آن جمله می توان به کلامی از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله اشاره کرد که می فرمایند: مَن أعطى دِرهَما في سَبيلِ اللّه ِ كَتَبَ اللّه ُ لَهُ سبعَمِائةِ حَسَنَةٍ . هر كه يك درهم در راه خدا بدهد، خداوند برايش هفتصد ثواب مى نويسد. یا در کلام امیرالمومنین امام على عليه السلام آمده است: إنّ إنفاقَ هذا المالِ في طاعَةِ اللّه ِ أعظَمُ نِعمَةٍ ، و إنّ إنفاقَهُ في مَعاصِيهِ أعظَمُ مِحنَةٍ . به راستى كه هزينه كردن اين مال در راه طاعت خدا بزرگترين نعمت است و خرج كردن آن در راه معاصى او بزرگترين محنت (رنج). همچنین امام على عليه السلام در روایتی دیگر می فرمایند: طُوبى لِمَن أنفَقَ الفَضلَ مِن مالِهِ و أمسَكَ الفَضلَ مِن كلامِهِ . خوشا كسى كه زيادى مال خويش را انفاق كند و جلوى زياده گويى خود را بگيرد.
همچنین خداوند در آیات قرآن کریم درباره فواید انفاق به طور مفصل سخن گفته است که از آن جمله می توان به آیه ۱۹۵ سوره بقره اشاره کرد که خداوند می فرماید: انفاق، مانع هلاکت اجتماع است. همچنین در آیات ۲۶۱ و ۲۶۸ و ۲۷۲ سوره بقره آمده است که انفاق سبب زیادی مال می شود. باعث آمرزش گناهان و فزونی مال است و روح فداکاری در انسان ایجاد می کند. همچنین در آیات ۹۹ و ۱۲۱ سوره توبه خداوند انفاق را باعث تقرّب به خداوند دانسته و فرموده است: انفاق نزد پروردگار ثبت می شود.
با گذشت ماه ها از شیوع کووید ۱۹ و آمدن سویه های جدید ویروس از جمله امیکرون، شاهد پیامدها و آثار زیادی از این ویروس بر زندگی فردی و اجتماعی خانواده های ایرانی بوده ایم. سبک زندگی، مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و آموزش همه تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا و محدودیت های ناشی از اعمال پروتکل های بهداشتی دستخوش تغییرات زیادی شده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی از همان آغاز پاندومی ویروس بر اجرای رزمایش مواسات و کمک به هم نوعان و انفاق به ویژه خانواده های آسیب دیده از کرونا، توصیه و تاکید داشته اند و تلویحا تهیه و توزیع کمک های مومنانه بین نیازمندان و دستگیری از محرومین را ادامه و استمرار سیره عملی ائمه معصومین(علیهم السلام) و جلوه هایی از اسلام عنوان کرده اند.
طی این مدت نیز شاهد فعالیت های گسترده خیران و نیکوکاران در عرصه های مختلف بوده ایم. خیران و نهادها متناسب با توان و بضاعتی که در اختیار داشته اند در شرایط تحریم و کرونا، در کنار خانواده های کم بضاعت صادقانه حضور داشته اند و به خدمت رسانی پرداخته اند.
طلاب و اساتید حوزه های علمیه، فعالان مسجدی، بسیجیان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و حوزویان از جمله اقشاری هستند که از ابتدا پابه پای نیازمندان آمده اند و در بخش های مختلف کوشیده اند تا کمک حال هم وطنان مان باشند. از تهیه و توزیع اقلام و ملزومات بهداشتی نظیر ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی کننده گرفته تا شناسایی خانواده های کم بضاعت و آسیب دیده از کرونا و توزیع بسته های ارزاق و سایر کمک های نقدی و غیرنقدی تنها گوشه ای از نوع دوستی و حس وظیفه شناسی آنها بوده است.
حجت الاسلام «روح الله ایلکا» استاد حوزه علمیه صاحب الزمان (عج) تهران نیز یکی از کسانی است که با همراهی جمعی از طلاب، بسیجیان و شهردار منطقه ۱۱ تهران در روزهای کرونایی، جهادی وارد عمل شده و در عرصه کمک و خدمت رسانی به خانواده های کم بضاعت کارهای خداپسندانه ای انجام داده است.
در راستای تبیین گوشه ای از این اقدامات خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفتگویی با «سیدمحمد موسوی» انجام داده است و موسوی در توضیح گفته است: با همت شیخ «روح الله ایلکا» استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه تهران و استادان و طلاب درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه حضرت صاحب الزمان (عج) تهران و با تلاش بسیجیان به مناسبت دهه فجر ۲۰۰بسته ارزاق در میان نیازمندان توزیع شد.
شهردار منطقه ۱۱ تهران خاطرنشان کرد: طلاب و حوزویان به ویژه در ایام شیوع کرونا، همکاری بسیار خوبی در کمک به نیازمندان داشته اند.
وی یادآور شد: حجت الاسلام ایلکا به عنوان استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه صاحب الزمان (عج) توانسته اند در ایام شیوع کرونا همچنان کلاس های آموزش احکام، آموزش عقاید اسلامی و آموزش دروس حوزه علمیه را دایر کنند.
موسوی با بین اینکه مسجد حوزه علمیه صاحب الزمان (عج) تهران هیچ وقت تعطیل نشد، گفت: با تلاش استاد ایلکا و طلاب حوزه، مسجد صاحب الزمان (عج) همواره و به صورت متوالی در کمک های مومنانه، تهیه و توزیع جهیزیه، توزیع ملزومات بهداشتی در ایام کرونا از قبیل ماسک و مواد ضدعفونی کننده میان نیازمندان حضور فعال و جهادی داشته است.
وی با بیان اینکه طلاب و حوزویان همواره در شرایط سخت کنار مردم حضور دارند و به یاری همنوعان خود می شتابند، خاطرنشان کرد: به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی، ملزومات بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده و ارزاق در قالب ۲۰۰ بسته حمایتی با حضور استادان و طلاب حوزه علمیه حضرت صاحب الزمان (عج) و مداحان و ذاکرین اهل بیت (ع) توزیع شد.
حجت الاسلام والمسلمین «روح الله ایلکا» نیز به خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: شهرداری منطقه ۱۱ در راستای کمک به نیازمندان از ظرفیت استادان و طلاب حوزه علمیه، حوزویان، مبلغان دینی و ذاکران و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و از ظرفیت مساجد منطقه ۱۱ نظیر مسجد صاحب الزمان (عج) خیابان وحدت اسلامی به نحو مطلوبی استفاده کرده است.
این استاد حوزه علمیه صاحب الزمان (عج) افزود: در راستای کمک و یاری رساندن به خانواده های کم بضاعت شهردار منطقه ۱۱ توانسته است از ظرفیت بسیجیان برادر و خواهر حوزه های علمیه به ویژه حوزه علمیه حضرت صاحب الزمان (عج) و مساجد و هیات مذهبی بهره بگیرد و همه در کنار هم و با مشارکت و همکاری برای خدمت رسانی و انجام کارهای خیرخواهانه فعالیت می کنند.
نظر شما