به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر، این رسانهها عبارتند از: روزنامه لسآنجلس تایمز آمریکا، خبرگزاری آسوشیتدپرس AP آمریکا، تلویزیون ای.آر.دی ARD آلمان، تلویزیون الجزیره انگلیسی، تلویزیون ان.بی.سیNBC آمریکا، تلویزیون سی.بی.اس نیوز CBS آمریکا، تلویزیون تی.آر. تی TRT ترکیه، تلویزیون المنار لبنان، تلویزیون فلسطین الیوم، تلویزیون دبی امارات، تلویزیون آسوشیتدپرس APTN آمریکا، خبرگزاری فرانس پرس AFP فرانسه، تلویزیون روسیا الیوم، خبرگزاری آناتولی ترکیه، خبرگزاری شین هوای چین، خبرگزاری PNVP کانادا، تلویزیون هلال ترکیه، خبرگزاری یونایتدپرس UPI آمریکا، روزنامه ماینچی ژاپن، تلویزیون آسیا لبنان، روزنامه آساهی ژاپن، روزنامه سانفرانسیسکو کرونیکل آمریکا، تلویزیون الاتجاه عراق، تلویزیون الکوت کویت، تلویزیون الان امارات، روزنامه فولیا دسان پائولو برزیل، شبکه ماهوارهای گلی کردستان عراق، تلویزیون آر.تی.ال آلمان، شبکه ماهوارهای الفرات عراق، تلویزیون الرشید عراق.
* رسانههای خارجی میتوانند اخبار فیلمهای ایرانی را در سراسر جهان انعکاس دهند
«رامین مستقیم» خبرنگار روزنامه لسآنجلس تایمز آمریکا در گفتوگو با روابط عمومی سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر اظهار داشت: این جشنواره در برج میلاد برگزار شد، که محل خوبی برای برگزاری جشنواره است و برای این کار امکانات خوبی دارد. میتوان گفت که امکانات جشنواره هم قابل قبول بود. من گلایهای از این جشنواره ندارم و امیدوارم که سال دیگر با رفع معایب کوچکی که در بعضی از بخشها همچون رفت و آمد، قطعی اینترنت و دقت و سرعت کارها که به چشم میخورد، جشنواره گام دیگری را بردارد و اگر سال دیگر هم به همین شیوه برگزار شود موفقیتی دیگری برای برگزارکنندگان این جشنواره خواهد بود.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: من به شخصه تا آنجایی که فرصت داشتم این امکان برایم فراهم بود که فیلمها را ببینم و یا در جلسات پرسش و پاسخ فیلمها حضور داشته باشم، این خیلی خوب بود که امسال جشنواره بینالمللی فیلم فجر، سراغ روزنامهای مثل روزنامه ما آمد و این خودش به ویژه جای سپاسگذاری دارد که ما را در نظر گرفتند که توانستیم یکی از مخاطبین این فیلمها باشیم.
خبرنگار ارشد روزنامه لسآنجلس تایمز در ادامه افزود: حضور رسانهها در کنار برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر، کمک میکند به اینکه در جریان این جشنواره قرار بگیرند و اخبار فیلمهای ایرانی را بهتر و به موقع در سراسر جهان انعکاس دهند. پیشنهادم این است که در سالهای آینده میتوان از رسانههای بیشتر خارجی برای پوشش خبری این جشنواره دعوت بهعمل آورد.
وی در مورد موفقیتهای اخیر سینمای ایران در سطح جهان گفت: این موفقیتی است که نصیب فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» شده است و منتقدان و روزنامه نگاران آمریکایی بارها و بارها این فیلم را تأیید کردند، همچنین در جشنوارههای معتبری در سراسر جهان به نمایش درآمده و افتخارات زیادی را از آن خود کرده و با موفقیت همراه بوده است و این نکته اساسی است و میتواند شروع خوبی برای جهانیتر شدن سینمای ایران شود. البته امیدوارم که این فیلمساز در تجربههایی که کسب کرده است در ساختن فیلمهای بهتر، استفاده کند.
«رامین مستقیم» در پایان این گفتوگو تأکید کرد: امیدوارم فیلمسازان جوان دیگری هم از سینمای ایران بتوانند با بکارگیری زبان جدید و مدرن سینما، با جهان ارتباط بهتری برقرار کنند و زبان روشنتری برای بیان دیدگاههای خودشان پیدا بکنند.
* برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر، فضای مناسبی را برای اهالی رسانه فراهم کردند
«فرهاد پولادی» خبرنگار خبرگزاری فرانس پرس AFP فرانسه در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر در مورد برگزاری سیامین دوره این جشنواره، اظهار داشت: برگزارکنندگان این جشنواره امسال فضای مناسبی را برای اهالی رسانه فراهم کردند و بایستی به آنها خسته نباشید گفت، همچنین نشستهای گفت وگو با هنرمندان به خوبی برگزار شد فقط برای بعضی از فیلمهای پرمخاطب سالنش کوچک بود، یعنی اگر میتوانستند برای فیلمهای پرمخاطب یا مثلاً جنجالیتر که رسانهها بیشتر روی آن زوم میکنند، جای بزرگتری مدنظر داشته باشند، بهتر و مفیدتر خواهد بود.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: در ابتدا بایستی از هماهنگیهایی که اداره کل رسانههای خارجی وزارت ارشاد در این زمینه برای ما انجام داند، تشکر کنم. خُب رسانههای خارجی به فراخور مخاطبی که دارند در این جشنواره شرکت کردند و به پوشش اخبار جشنواره پرداختند. با توجه به اینکه سینمای ایران و بهویژه امسال با فیلم «جدایی نادر از سیمین» رکوردهایی را شکست، نظر رسانههای خارجی به سینمای ایران خیلی جذب شده است و تمایل دارند که از نزدیک فیلمهای ایرانی را ببیند و نسبت به پوشش خبری آنها اقدام کنند.
پولادی در پایان این گفتوگو تأکید کرد: تنها پیشنهادی که برای مسئولین جشنواره دارم این است که تا وقتی که ما یک سینمای تخصصی نداریم سالن برج میلاد، مکان خوب و مناسب برای برگزاری جشنواره است. برای فیلمهایی که مخاطب زیادی هم دارند بایستی زمان خوبی را برای نمایش آنها در نظر گرفت و همچنین سالن نشستهای خبری و گفتوگو با عوامل این گونه فیلمها را بزرگتر انتخاب کرد.
* مسئولان جشنواره فیلم فجر به حضور رسانههای خارجی در جشنواره اهمیت میدهند
«احمد حلبیساز» عکاس خبرگزاری شین هوای چین، در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: امسال فیلمهای جشنواره به لحاظ کیفیت و محتوا افت کرده بودند ولی به لحاظ برگزاری جشنواره خیلی بهتر شده بود. احساس میکنم که برای خبرنگارها و کسانی که برای دیدن فیلمها به برج میلاد میآمدند، خیلی راحتتر بود. البته جدای از اینکه نسبت به سال گذشته میهمانان زیادی در جشنواره حضور داشتند و حجم سنگین کار برای مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره وجود داشت ولی امکانات خوبی در اختیار همه بود.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: به نظرم خیلی خوب است که این جشنواره به حضور رسانههای گروهی خارجی برای پوشش خبری اهمیت میدهد، برای نمونه جشنوارههای موسیقی و تئاتر فجر، که اسمشان بینالمللی است، نه از رسانههای خارجی دعوت میکنند و نه اینکه هیچ اطلاع رسانی خوبی به رسانههای خارجی در ایران میدهند. وقتی یک جشنواره بینالمللی است خُب همه چیزش بایستی بینالمللی باشد و اگر چند رسانه بینالمللی آن را پوشش بدهند طبیعی است که برد بیشتری خواهد داشت.
وی همچنین گفت: در جشنواره بینالمللی فیلم فجر خیلی خوب است و هر سال نماینده رسانههای گروهی خارجی در ایران را برای پوشش خبری جشنواره دعوت میکنند که به نظرم میتواند خیلی تأثیرگذار باشد.
این عکاس خبری در ادامه افزود: در جشنوارههای بینالمللی مکان بزرگ و راحتی را برای عکاسان درست میکنند و عوامل فیلم از جمله؛ کارگردانان، بازیگران، فیلمبرداران و ... در این مکان قرار میگیرند و همه عکاسان میتوانند با دقت کامل و فرصت بیشتر از آنها عکاسی کنند، ولی متأسفانه در اینجا سالنهای نشستهای خبری خیلی کوچک است، همچنین نورش هم مناسب نیست و همه عکاسان، چند دقیقه کوتاه فرصت دادند تا از هنرمندان عکس بگیرند. به نظرم اگر در جشنواره بینالمللی فیلم فجر، با توجه به رعایت موازین و شئونات اسلامی مکان و فرصت خوبی را برای کار عکاسان فراهم کنند خیلی خوب خواهد بود.
«احمد حلبیساز» در پایان این گفتوگو تأکید کرد: مسئولان جشنواره بینالمللی فیلم فجر، کار خلاقانهای در مراسم افتتاحیه انجام دادند و آن هم استقبال از هنرمندان حاضر در جشنواره بود، به نظرم اگر قبل از نمایش هر فیلمی همچنین مراسمی برگزار شود و این موقعیت فراهم شود، عکاسان بهتر و راحتتر میتوانند کار خود را انجام دهند. امیدوارم سال آینده بدین گونه عمل بکنند و این اتفاق بیفتند که بیگمان بازتاب خبری بهتری هم خواهد داشت.
* در سطح خاورمیانه، رسانهها جشنواره فیلم فجر را به خوبی پوشش خبری دادند
«مجید صورتی» فیلمبردار تلویزیون الجزیره انگلیسی، در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: آنطور که ما از نگاه رسانهای به موضوع نگاه میکنیم جشنواره بینالمللی فیلم فجر از نظر کیفیت برگزاری نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است. از دو سال گذشته سینمای رسانه را در محل برج میلاد گذاشتند که به دلیل داشتن سالنهای زیاد، جزو جاهای درجه یک است.
وی همچنین گفت: دسترسی آسان به وسایل نقلیه و رسیدن به محل جشنواره برای کسانی که دسترسی شخصی به وسایل نقلیه نداشتند، از دیگر نکات بارز برگزاری این جشنواره بود. و اینکه جای ویژه ای برای خبرنگاران قرار دادند تا آنها راحت به کارشان بپردارند و با آدمهای فرهنگی و سینمایی برخورد داشته باشند و راحت گفت وگوهایشان را بگیرند و به شیوهای بود که در دسترس بودن آن خیلی عالی بود.
این فیلمبردار در ادامه افزود: اگر رسانهها به سالنهای دیگر سطح شهر که مردم برای دیدن فیلمها به آنجا میروند، دسترسی داشته باشند به نظر من کار جالبتری میشود برای اینکه همه جهتها و زوایا را پوشش خبری بدهند.
«مجید صورتی» در پایان این گفتوگو در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: از آنجایی که بنده اطلاع دارم، تعداد زیادی از رسانههای گروهی خارجی که در ایران نمایندگی رسمی دارند به محل برگزاری این جشنواره آمدند و خبر و گزارش تهیه کردند. به نظرم در سطح خاورمیانه، رسانهها این جشنواره را به خوبی پوشش خبری دادند.
* انعکاس اخبار جشنواره فجر، باعث مطرح شدن فیلمهای ایرانی در دنیا میشود
«عبدالرضا عباسی» خبرنگار تلویزیون ان.بی.سیNBC آمریکا در گفتوگو با روابط عمومی سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: فکر میکنم جشنواره امسال، خیلی جشنواره خوبی بود و برگزارکننده این جشنواره به حضور فیلمهای خارجی اهمیت ویژهای داده بود که نسبت به گذشته، خیلی نماد بیشتری داشت. اگر فیلمهای خارجی هر چه بیشتر در جشنوارههای ما به نمایش دربیایند خیلی بهتر خواهد بود.
وی همچنین گفت: جشنوارههای ما همیشه خوب بوده است چون همانطور که اطلاع دارید فیلمهای ایرانی در دنیا جوایز معتبری را تصاحب کردهاند. فکر میکنم جشنوارههای ما همیشه با بودن فیلمهای ایرانی و خارجی جشنوارههای پرباری بودهاند. اگر به همین شیوه هم ادامه پیدا کند فیلمهای ایرانی در دنیا حضور بیشتری داشته باشند زبانزد همه خواهند بود.
عباسی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: رسانههای خارجی با آمدن به این جشنوارهها و دیدن فیلمهای ایرانی و انعکاس آنها برای شبکهها و کشورهای مختلف دنیا، صددرصد باعث میشوند که فیلمهای ایرانی همه جا مطرح شوند. و همه بدانند که موضوع فیلمهای ایرانی چیست. چه جوری ساخته میشوند و کارگردان آنها چه کسانی هستند.
* نماینده اکثر رسانههای خارجی در ایران، برای تهیه خبر به محل جشنواره فجر آمدند
«سید محسن مناجاتی» خبرنگار تلویزیون تی.آر. تی TRT ترکیه در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: به نظرم امسال این جشنواره از کیفیت خوبی برخوردار بود، خودم با کارگردان و میهمانان داخلی و خارجی که در جشنواره شرکت داشتند مصاحبه کردم همه از نحوه برگزاری جشنواره و موارد دیگر راضی بودند. و شخصاً از کیفیت برگزاری جشنواره سی ام راضی بودم و از برگزارکنندگان جشنواره هم تشکر میکنم.
وی همچنین گفت: این جشنواره یک قدمت سی ساله دارد و جشنوارهای است که بلاخره 30 سال پشتوانه فرهنگی دارد. به نظرم جشنواره بینالمللی فیلم فجر میتواند خیلی قویتر و بهتر از این هم برگزار شود، با این سوژههایی که در دنیا وجود دارد میتواند جامعتر کار کند، مشکلات بینالمللی را بیشتر بررسی کند و به موضوعاتی بپردازد که الان در دنیا دنبال میشوند. من فکر میکنم پشتوانه و قدمت این جشنواره، برای کارکردن پتانسیل بهتری به آن میدهد و جا دارد که گستردهتر از این هم برگزار شود.
مناجاتی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: از نزدیک شاهد بودم که اکثر رسانههای خارجی که در ایران دفتر نمایندگی دارند برای تهیه خبر و گزارش به محل جشنواره آمدند. که این اهمیت یک جشنواره را میرساند.
* رسانههای خارجی به خوبی از جشنواره بینالمللی فیلم فجر استقبال کردند
«عیسی محمدی» خبرنگار خبرگزاری آناتولی ترکیه در مورد برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: من فکر میکنم جشنواره امسال نسبت به سالهای قبل هم برنامهریزیاش بهتر بود و هم اینکه خیلی منظمتر و مشخصتر برگزار شد، فیلمها هم در ساعت خوبی به نمایش درآمدند. به نظرم امسال این جشنواره خیلی خوب برگزار شد، امیدوارم در سالهای آینده بهتر از این هم برگزار شود.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در این دوره از جشنواره گفت: حدود 5 روز توانستم به جشنواره بیایم و هر روز دو فیلم مشاهده میکردم و در این میان هم همکاران خود در رسانههای خارجی دیگر را می دیدم که برای تهیه خبر و گزارش به محل سالن برج میلاد آمده بودند. به نظرم رسانههای خارجی به خوبی از این جشنواره استقبال کردند.
محمدی در پایان این گفتوگو تأکید کرد: از تمام دست اندرکاران جشنواره بینالمللی فیلم فجر، مخصوصاً از روابط عمومی جشنواره تشکر میکنم، به قول معروف سنگ تمام گذاشتند. ما هر موقع سؤالی داشتیم یا چیزی از آنها میخواستیم در اختیار ما قرار میدادند.
* برای جشنواره فیلم فجر، اطلاعرسانی در سطح شبکههای بینالمللی ضروری است
«عبدالهادی طاهر» خبرنگار تلویزیون روسیا الیوم در گفتوگو با روابط عمومی سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جشنواره بسیار ارزندهای است و میتواند برای سینمای ایران و صنعت سینمای ایران مؤثر باشد و هر ساله گامی به جلو بردارد. خود جشنواره میتواند برای کارگردانان، بازیگران و دیگر عوامل سینمای ایران انگیزه ایجاد کند تا آنها هم بتوانند برای سینمای ایران مثمرثمر باشند و در آینده فیلمهای قشنگتر و با محتواتری هم در داخل و هم در خارج از ایران تهیه و تولید کنند.
وی همچنین گفت: کارگردانان ایرانی با تولید آثار مطلوب و با کیفیت میتوانند سینمای ایران را به طور کلی به جهان و به طور خاص به کشورهای منطقه و همسایه ایران معرفی کنند. امیدوارم مسئولین سینمایی ایران هم، در این زمینه هنرمندان را یاری کنند تا در وسعت بیشتری این سینما به جهانیان عرضه شود. چون جامعه هنری و سینمایی ایران توانمندیهای بسیار قابل توجه و برجستهای دارد. به نظر من حیف است که از این توانمندیها نتوان بهترین استفاده را برد. بایستی با این قابلیتهای موجود بهترین چهره از فرهنگ و هنر ایران در منطقه و جهان معرفی نمود.
طاهر در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: به نظرم مهم نیست که بنده برای این جشنواره در داخل ایران تبلیغ کنم چون این یک چیز طبیعی است و همه در داخل ایران این جشنواره را میشناسند و همه تلویزیونهای ایران برای آن تبلیغ میکنند. مهمترین چیزی که برای جشنوارهای که همه ساله در ایران برگزار میشود اطلاع رسانی درست و گسترده در سطح شبکههای بینالمللی دیگر است. رسانههای خارجی که در تهران نمایندگی دارند باید به راحتی در این جشنواره حضور داشته باشند تا با عوامل فیلمها و همچنین مسئولین جشنواره گفتوگو کنند تا این چهره جشنواره را بتوانند به دنیا نشان دهند.
* پوشش خبری رسانههای خارجی از جشنواره سیام، نسبت به گذشته خیلی بیشتر بود
«حامی حامدی» خبرنگار تلویزیون الان امارات در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره فیلم فجر گفت: این دوره از جشنواره بینالمللی فیلم فجر متحولتر از گذشته بود و تفاوتهایی با دورههای گذشته داشت. فیلمسازان جوانی در این دوره حضور داشتند و برعکس دورههای قبل که کارگردانان باتجربه با آثارشان در این جشنواره شرکت میکردند این دوره شاهد حضور چهرههای جوانی بودیم که کمتر شناخته شده بودند و فیلمهای خوبی در این جشنواره ارائه دادند که یکسری تابوها را شکستند.
وی همچنین گفت: در این جشنواره، فیلمهایی را مشاهده کردیم که به نوعی در سینمای ایران جدید بود برای نمونه فیلم سینمایی "قلاده های طلا"، که تاکنون ما فیلم سیاسی به این شدت نداشتیم و تابوهایی که در فیلمهای سیاسی ایران بود را شکست و خط قرمزها را رد کرد. ضعفهایی در این فیلم وجود دارد ولی در کل فیلم خوبی است.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در این دوره از جشنواره گفت: پوشش خبری رسانههای خارجی در این دوره از جشنواره، نسبت به دورههای قبل، خیلی بیشتر بود. تلویزیونهایی که امسال به سینمای رسانه آمدند گزارشهایشان خیلی بیشتر بود و به خاطر تحولی بود که امسال در این بخش از جشنواره شاهد بودیم. فیلمسازان جوانی با آثارشان در بخشهای مختلف شرکت داشتند و رسانهها هم مشتاق بودند که بدادند این هنرمندان چه کسانی هستند و با چه اثری در جشنواره شرکت کردهاند و اینکه به چه جایگاهی دست پیدا میکنند. یکی از خاصیتهای جشنواره سیام این بود که رسانهها حضور پررنگی و فعالی داشتند.
خبرنگار ارشد تلویزیون الان امارات در ادامه افزود: یکی ار تفاوتهای جشنواره سیام، شکستن سدهای قبلی بود که در این جشنواره وجود داشت و روال طبیعی همیشگی که برگزار میشد در این دوره ساختار جشنواره کاملاً تغییر کرد، برای نمونه: از نحوه دعوت کردن، نحوه پذیرش میهمانان و تماشاگران، نحوه پذیرایی و ... . از هر کس هم که سؤال میشد، کلاً راضی بودند. میگفتند نسبت به دورههای قبل تنوعی دوره و خیلی راضی کننده بوده است.
* خبرنگارانی از کشورهای مختلف برای پوشش اخبار جشنواره به تهران سفر کردند
«سید مجتبی حیدری» خبرنگار تلویزیون الاتجاه عراق در گفتوگو با روابط عمومی سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: مهمترین چیزی که در این جشنواره بود و میتوانم به آن اذعان کنم این بود که برای اولین بار، ناراضی نداشتیم، شاید بهضیها میگفتند میشود بهتر از این هم باشد اما سالهای قبل، به خاطر ناهماهنگیها و دعوت کردن از یکسری و دعوت نکردن از یکسری دیگر، و دیر آماده شدن کارتها و ... ما ناراضی زیاد داشتیم. ولی خوشبختانه من به شخصه هم بین مردم و هم بین اهالی رسانهها کسی را به عنوان ناراضی ندیدم.
وی همچنین گفت: یک چیز خوب دیگر در این جشنواره این است که ما برای پیگیری کارهایمان دنبال دوستان روابط عمومی میدویدیم ، ولی امسال با برنامهریزی خوبی که صورت گرفت، روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر، بیشتر کارهای ما را انجام میداد و از این بات خیالمان راحت بود. یا آقای خزاعی وقتی کارت من مشکل پیدا کرد خودشان شخصاً به کمک بنده آمد و کارم را حل کرد و این خیلی اتفاق خوبی است.
حیدری در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: به نظرم سال به سال حضور رسانههای خارجی در این جشنواره بهتر میشود، دلیلش هم خود جشنواره است، هم اکنون جشنواره بینالمللی فیلم فجر، یکی از جشنوارههای معتبر و مهم سینمایی در دنیاست. به همین خاطر همه به این جشنواره نگاه میکنند تا ببینند که چه فیلمهایی در آن به نمایش در میآید و نه فقط فیلمهایی که از نظر تکنیکی در سطح بالایی هستند،بلکه حتی فیلمهای سیاسیاش هم برای همه جذاب شده است.
وی در ادامه افزود: ما کسانی هستیم که به عنوان خبرنگار خارجی در ایران فعالیت میکنیم و جشنواره را برای رسانهمان پوشش میدهیم همچنین خبرنگارانی از کشورهای دیگر هم برای پوشش خبری این رویداد هنری به تهران سفر کردند برای نمونه خبرنگارانی از لبنان، ژاپن، ایتالیا، چین و کشورهای دیگر به تهران سفر کردند، این خود نشان میدهد که اینجا چه خبر است. حتی دو خبرنگار همکار ما از تلویزیون الاتجاه میخواستند که از لبنان به ایران سفر کنند که ما به آنها اطلاع دادیم که خیلی دیر اقدام کردند و متأسفانه نمیتوانند که از این جشنواره خبر و گزارش تهیه کنند.
مجتبی حیدری در پایان این گفتوگو تأکید کرد: خیلی از خبرنگاران و روزنامهنگاران خارجی دیر فهمیدند و نتوانسند به موقع برای صدور کارت خبرنگاری اقدام کنند. قطًعاً این جشنواره سال به سال بهتر خواهد بود، یعنی هم حضور رسانهها و هم کیفیت پوشش خبری آن رسانه بهتر خواهد شد. اگر قبلاً یک رسانه به یک گزارش سه دقیقهای بسنده میکرد برای نمونه امسال شبکههای الاتجاه، الرشید و المنار به شیوه گفت وگو، مستند و گزارش از این جشنواره برنامه تهیه کردند.
* رسانههای خارجی حضور گستردهای در سیامین جشنواره فیلم فجر داشتند
«آکو شمسالدینی» خبرنگار شبکه ماهوارهای گلی کردستان عراق در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: جشنواره امسال از نظر اجرای برنامهها، نمایش فیلمها و نحوه پذیرایی از میهمانان خیلی منظم بود، افتتاحیه و اختتامیه آن خاص بود و با سالهای قبل متفاوت بود. در کل نظم و ترتیبی که این دوره از جشنواره داشت با سالهای قبل متمایز بود و خیلی بهتر شده بود.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: این جشنواره از طرف رسانههای داخلی و خارجی مورد استقبال قرار گرفت و حضور گستردهای داشتند و به نظر من حضور رسانهها در این جشنواره، نسبت به دورههای قبل در حد بالاتری بود و انعکاس بهتری هم داشت.
وی همچنین گفت: سالن برج میلاد، مکان مناسبی برای نمایش فیلمها بود که از نظر کیفیت صدا و تصویر، ایده آل بود
شمسالدینی در پایان این گفتوگو تأکید کرد: به نظر من تالار وحدت که محل برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه بود گنجایش میهمانان دعوت شده را نداشت و مناسب نبود و خیلی کوچک بود. اگر برای این گونه برنامهها مکان بزرگتری همچون سالن نمایش فیلمهای برج میلاد در نظر گرفته شود، بهتر خواهد بود.
* کشورهای همسایه ایران بایستی در اولویت خبررسانی جشنواره فیلم فجر قرار گیرند
«احمد بحرانی مینابی» خبرنگار تلویزیون الرشید عراق در گفتوگو با روابط عمومی سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: با در نظر گرفتن اینکه امسال کیفیت تعدادی از فیلمها پایین بود، ولی به نظر من جشنواره فیلم فجر در سطح خوبی برگزار شد. امسال همچون سالهای گذشته، فیلم تک و ستاره نداشتیم و اکثر فیلمها در یک سطح بودند.
وی در مورد حضور رسانههای گروهی خارجی در این دوره از جشنواره گفت: هر ساله و هر دفعه از یک شبکه خارجی این جشنواره را پوشش دادهام ولی متأسفانه تعدادی از مسئولین سینمای ایران خیلی کمتر به پوشش اخبار این جشنواره در رسانههای گروهی خارج از کشور اهمیت میدهند. به نظر من کشورهای همسایه ایران از جمله؛ عراق، ترکیه، کشورهای حوزه خلیج فارس و ... بایستی در اولویت خبررسانی این جشنواره قرار بگیرند. و چند ماه قبل از برگزاری این جشنواره آنها را در جریان برگزاری این رویداد معتبر هنری آگاه کنند.
وی همچنین گفت: تلویزیون الرشید عراق یک شبکه هنری است و روزانه حداقل 5 ساعت به صورت زنده، برنامههای هنری پخش میکند که روزانه در قالبهای گوناگون، جشنواره بینالمللی فیلم فجر را پوشش خبری داد. چون این شبکه کارش این است که چنین جشنوارههایی را به خوبی پوشش دهد.
بحرانی مینابی در پایان این گفتوگو تأکید کرد: پیشنهادم برای سال آینده این است که مسئولان سینمایی ایران، همزمان با برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر مدیران کل شبکههای بینالمللی معتبر و پربیننده خارجی را به ایران دعوت کنند. طبیعتاً اگر مدیرکل یک شبکه به ایران بیاید شناخت بیشتری از سینمای ایران پیدا میکند و امکان این هست که در آینده و برنامههای آن شبکه سینمای ایران حضور پررنگتری داشته باشد. و به بهترین وجه ممکن میتوانند این جشنواره را پوشش دهند.
پایان پیام/
نظر شما