به گزارش خبرگزاری شبستان از قائمشهر، محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، شب گذشته (20 دی) در مراسم سوگواری شهادت حضرت رقیه (س) در کانون فرهنگی و هنری شهید شفیعی قائشمهر، اظهار کرد: رقیه(س) دختر خورشید و از تبار نور و از جنس آبی آسمان است که نام و زندگی کوتاه اما با عبرت فراوان آن حضرت برای همیشه در تاریخ ماندگار می ماند.
وی افزود: رقیه (س) جلوه دیگری از شکوه و عظمت حماسه عاشوراست که حضور این کودک خردسال در متن نهضت سرخ حسینی بی هیچ شک و شبهه ای اتفاقی ساده و ناچیز نبوده است، چنانکه هر یک از کسانی که در واقعه نینوا حضور داشته اند، چون نیک بنگریم، حامل پیامی شگرف و شگفت بوده اند.
فوقی تصریح کرد: به گواه تاریخ نگاران و مقتل نویسان رحلت شهادت گونه رقیه(س) اندکی پس از واقعه خونین کربلا در سال 61 هجری رخ داده است و در این هنگام وی سه یا چهار ساله بوده است و نخستین نکته شگفت درباره حضرت رقیه (س)، شاید همین باشد که با چنین عمر کوتاهی، از مرزهای تاریخ عبور کرد و به جاودانگی رسید، آن گونه که برادر شیرخوارش علی اصغر (ع) به چنین مرتبه ای نایل شد.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران گفت: یکی از جلوه های رویداد بزرگ عاشورا، تنوع سنی شخصیت های آن است که از پایین ترین سن آغاز و به بالاترین سنین(حضرت حبیب بن مظاهر) ختم می شود اما نکته قابل تأمل دیگر در بررسی این مهم آن است که در پدید آوردن این حماسه بی بدیل و شکوه مند تنها یک جنسیت سهیم نبوده، بلکه در کنار اسامی مردان و پسران جانباز و ایثارگر این واقعه، نام زنان و دختران نیز حضوری پررنگ و تابناک دارد.
وی یادآور شد: مصائب و شدائدی را که رقیه(س) از کربلا تا کوفه و از کوفه تا شام متحمل می شود، آنچنان تلخ و دهشتناک است که وجدان هر انسان آزاده و صاحبدلی را می آزارد و قلب و روح را متأثر و مجروح می سازد، تحمل گرمای شدید کربلا همراه با تشنگی، حضور در صحنه شهادت خویشاوندان، اسارت و ناظر رفتارهای شقاوت آلود بودن، آزار و شکنجه های جسمی و روحی فراوان، دلتنگی برای پدر در خرابه شام و غیره نشانگر مصائب عظمایی است که یک کودک خردسال با جسم و روح لطیف خود با آن مواجه شده است.
فوقی تصریح کرد: همین قساوت سپاه یزید است که بر عظمت نهضت سترگ عاشورا می افزاید، زیرا حضرت امام حسین(ع) با شناخت و پیش بینی تمام این مصائب و شدائد به قیام در راه احیاء دین جد بزرگوار خویش قد علم کرد و چنین دشواری هایی نتوانست هیچ گونه خللی بر عزم استوار آن حضرت در راه آزمایش بزرگ الهی پدید آورد.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در ادامه بیان کرد: رقیه(س) برهان بزرگ دیگری است بر حقانیت قیام امام حسین(ع) که تنها کسی می تواند چنین به مبارزه و مقابله با ستم برخیزد که مقصدی الهی داشته باشد و رقیه(س) برهان بزرگ دیگری است بر مظلومیت عترت پاک پیامبر(ص) و رسواکننده سیاهکارانی است که داعیه جانشینی رسول خدا(ص) را سر دادند.
وی اذعان داشت: رقیه(س) برهان بزرگ دیگری است برای آنکه اوج توحش و سنگدلی دژخیمان دستگاه بنی امیه برای همیشه در تاریخ ثابت بماند.
فوقی بیان کرد: رقیه(س) فاتح شام و سفیر بزرگ عاشورا در این سرزمین است زیرا آن حضرت برهان بزرگ دیگری است بر این حقیقت بزرگ که حق بر باطل پیروز خواهد شد و اینک پس از قرن های متمادی آنان که به مرقد مطهر آن حضرت در شام مشرف می شوند به عینه تفاوت میان مقام و مرتبه این کودک سه ساله را با خلیفه جابری چون یزید درمی یابند.
گفتنی است، این مراسم با مداحی و بیان فضایل و کرامات حضرت رقیه (س) با حضور گسترده مشتاقان عصمت و طهارت برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما