به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله مکارم شیرازی، در دیدار مدیران انجمنهای علمی حوزه با اشاره به سیستم آموزشی و پژوهشی حوزه و دانشگاه گفت: هرچند هر کدام از این سیستمها دارای محاسنی است اما اخیراً مشاهده میشود که در برخی مسایل علمی از روشهای سنتی حوزه فاصله گرفته میشود و به سمت سیستم دانشگاهی میروند.
وی با غنی خواندن روشهای سنتی حوزه افزود: از لابهلای همین روشهای سنتی بود که عالمان و بزرگان دینی برخاستند و امروز ما نباید از این روش فاصله بگیریم.
این مرجع تقلید، ادامه داد: حوزههای علمیه نباید در روشهای دانشگاهی ذوب شده و شکل آن را به خود بگیرند بلکه باید سنتهای خود را بررسی کرده و آنها را در اختیار علاقهمندان به علم قرار دهیم زیرا میراث علمی گذشتگان ما سرمایه هستند و نباید از آنها آسان بگذریم.
آیتالله مکارم شیرازی، در ادامه سخنان خود با تاکید بر گسترش علوم حوزوی گفت: البته باید طوری این عمل انجام پذیرد که با مسایل جناحی آمیخته نشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سابقه درخشان و پر بار حوزههای علمیه ابراز داشت: خوشبختانه امروز هم حوزههای علمیه ادامه دهنده مسیر علمای گذشته بوده و همان غنی بودن را دارا هستند و در جهان اسلام حرف اول را میزنند.
این مرجع تقلید، ادامه داد: ما میراث داران علم گذشتگان بوده و باید میراث خوبی را هم برای آیندگان به یادگار بگذاریم.
آیتالله مکارم شیرازی، علوم الهی را نامحدود دانست و اظهار داشت: امروز در بعضی از کتاب ها مینویسند برخی از افراد، خاتم فلان علم یا موضوع هستند، این امر اشتباه و نادرست است چون در علم محدودیت نداریم.
وی ضمن تاکید بر حفظ احترام علمای گذشته تصریح کرد: احترام به گذشتگان به معنای توهین به آیندگان نیست و نباید صرفاً به علوم و میراث گذشتگان قناعت کنیم بلکه باید به گسترش و تولید علم بپردازیم.
استاد حوزه علمیه قم، ادامه داد: در همین راستا باید اعتماد به نفس را در حوزویان زنده و آنها را در تولید علم تشویق کرد.
این مرجع تقلید، در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امروز در قسمتهای مختلف حوزه از جمله انجمنهای علمی فعالیتهای خوبی انجام میشود، تصریح کرد: هرچند این فعالیتها خوب و چشمگیر است اما اطلاع رسانی مناسب انجام نمیگیرد به طوری که بنده شخصاً از بسیاری از آثار انجمنهای علمی خبر ندارم.
به گزارش مرکز خبر حوزه، وی افزود: باید فعالیتهای مختلف حوزه برای آگاهی مردم و افزایش اعتماد به نفس طلاب و حوزویان اطلاع رسانی شود.
وی همچنین به برنامهریزی منظم برای جلوگیری از امور موازی، نیاز سنجی خلأهای علمی حوزه و گسترش ادبیات لطیف در نوشتههای حوزوی تاکید کرد و یادآور شد: ورود خرافات در برخی از آثار حوزوی از دیگر مشکلات امروز حوزه است که نهادهایی چون انجمنهای علمی حوزه باید با فعالیتهای گسترده از ورود این خرافات به حوزه جلوگیری کند.
پایان پیام/
نظر شما