حجت الاسلام مهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه مسجد را بهترین مکان برای تربیت نسل آینده جامعه، گسترش حیات دینی وتقویت ارزش ها در جامعه اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد بهترین مکان آموزش، رشد معنوی و اخلاقی نسل جوان است و در این عرصه والدین وائمه جماعات نقش خطیری برعهده دارند.
وی افزود: وظیفه ائمه جماعات و والدین است که ارزشهای الهی را به جوانان آموزش دهند. مسجد نیز اعتقادات صحیح انسانها را تقویت می کند تا به جایگاهی برسند که چون شهدا نگاه و عملشان انسان را به حقیقت رهنمون کند.
استاد حوزه و دانشگاه با یادآوری روزهای اول پیروزی انقلاب که مسجد محلی برای رسیدگی به مشکلات، رفع نیازها، بسیج و امدادرسانی، آموزش و تقویت بنیه دینی بود، تاکید کرد: کارکرد مساجد صرفا عبادی نیست، مسجد کارکردی همه جانبه چون کارکرد اجتماعی، اعتقادی، آموزشی و امنیتی دارد و می تواند پاسخگوی تمام نیازهای جامعه باشد.
وی ادامه داد: کارکرد آموزشی در آموزش مباحث اعتقادی و اخلاقی متبلور می شود و کارکرد امنیتی و حفاظتی را امروز بسیج برعهده دارد. کارکرد اجتماعی نیز فعالیت های خیریه و راه اندازی صندوق قرضالحسنه و درمانگاه را شامل می شود. کارکرد حقوقی و قضایی را شورای حل اختلاف و ستاد حفاظت و پیشگیری را در مسجد به عهده دارد.
حجت الاسلام ماندگاری بر لزوم فراهم کردن بسترهایی برای تشکیل خانواده اسلامی در مساجد تاکید کرد و ادامه داد: لازم است به همت ائمه جماعات و مسئولان مسجد زمینه شناسایی خواهران و برادران مسجدی مجرد فراهم و آنها به یکدیگر معرفی شوند تا تشکیل خانواده اسلامی در پرتو مسجد، رهنمودها و مشورت و همفکری امام جماعت و خانواده ها امکان پذیر شود.
وی فراهم کردن زمینه های آموزش اصول خانه داری و تشکیل خانواده و ایجد امکان بهره مندی از مشاوران خانواده و کمک به رفع اختلافات خانوادگی را از مهمترین کارکردهای آموزشی مساجد برشمرد که لازم است بیش از پیش به آنها توجه شود.
لزوم بهره مندی مساجد از امام جماعت متخصص در امر مشاوره خانواده
این استاد حوزه و دانشگاه بهره مندی از روحانی آگاه و متخصص در امر مشاوره خانواده، مسایل دینی و احکام شرعی خانواده را ضروری خواند و گفت: آموزش زوج های جوان در محیط معنوی مسجد بهترین راهکار برای کاهش تنش و مشکلات خانوادگی و اجتماعی است.
حجت الاسلام ماندگاری یادآور شد: مساجد محوریترین پایگاه برای دفاع از انقلاب و مهمترین محل تجمع برای بسیجیان به عنوان پیشقراولان دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند همچنانکه امام خمینی (ره) مساجد را پایگاه اصلی بسیج میدانستند.
وی ادامه داد: در جای دیگری امام خمینی (ره) فرمودند: «مسجد بالاترین جایگاه برای حفاظت از نظام و مملکت را به عهده دارد» و در حقیقت ارتش 20 میلیونی جوانان بسیجی که ارزشهای اسلامی را آموخته و رشد معنوی و اسلامی پیدا کردهاند، هستند، امام خمینی (ره) بسیجیان مسجدی را نیروهایی کارگشا در همه صحنههای دینی، اقتصادی و اجتماعی برای جامعه اسلامی برمی شمردند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: سرچشمه بسیج، ولایت است و با ابتکار امام (ره) بار دیگر همچون صدر اسلام مسجد به عنوان پایگاه غدیر، نقش اساسی را در هدایت جامعه مبتنی بر ارزش های اسلامی وآیات قرآن به عهده دارد.
وی از شهدا به عنوان تربیت یافتگان مسجدی یاد و بیان کرد: برای گسترش حیات دینی باید به تقویت ارزش های الهی و اسلامی بپردازیم. شهدایی همچون صیاد شیرازی، خلعت بری، ستاری، بابایی و عباس دوران از جمله تربیت یافتگان مساجد هستند که مزین به اخلاق اسلامی و متخصص بودند و باید از آنان به عنوان الگو در سطح جامعه اسلامی به ویژه جوانان مسجدی بهره برد.
متولیان برای خارج کردن مساجد از زرق و برقهای ظاهری تدبیری بیندیشند
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به تاثیر قانون هدفمندی یارانه ها بر مساجد خاطر نشان کرد: دولت به مساجد باید به عنوان مجموعه فرهنگی نگاه کند و این اماکن مقدس نگاه اقتصادی نداشته باشد و برای رفع این معضل ملاحظاتی داشته باشد. مردم هم به مسئله صرفهجویی در مساجد توجه کنند و مسئولان مساجد باید تدابیری برای مصرف بهینه و خارج کردن مساجد از زرق و برقهای ظاهری بیندیشند.
وی بهترین راهکار را مساعدت دولت وهمکاری مردم برشمرد وگفت: مردم در صورت امکان باید برای تأمین هزینه های جاری مساجد کمک کنند و رفع مشکل عدم تونایی مساجد در پرداخت هزینه های جاری با همکاری و مشارکت مردم و مسئولان دلسوز ومدبر رفع می شود.
پایان پیام/
نظر شما