تنور بیست و نهمین جشنواره تئاتر فجر با حضور 161 اثر از 42 کشور گرم می شود

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از نمایش 146 اثر داخلی و 15 اثر خارجی از 41 کشور در این جشنواره خبر داد و گفت: برای 15 نمایش به منظور استفاده خبرنگاران و هنرمندان سانس های ویژه گذاشتیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد حیدری، دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر،امروز در نشست رسانه ای که به منظور تشریح ابعاد برگزاری و اعلام گزارش آماری بخش های مختلف جشنواره برگزار شد، گفت: بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان مهم ترین تجلی گاه فعالیت های یک ساله هنر نمایش در کشور است که به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همزمان توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از 16 بهمن تا اول اسفند سال جاری در تهران و سایر مراکز استان ها برگزار می شود.

 

حیدری اعتلای هنر تئاتر، معرفی فعالیت های یک ساله تئاتر کشور، توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی، کشف استعدادهای خلاق در حوزه هنر نمایش، تبادل دانش و فنون هنر نمایش در جهان امروز، ارایه آخرین دستاوردهای نمایش گروه های برجسته و شاخص تئاتر جهان را از اهداف بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر برشمرد.

 

وی با اشاره به بر پایی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در دو بخش زمانی، عنوان کرد: کارگاه های تخصصی و جشنواره در استان ها (فجر استانی)از 16 تا 21 بهمن و بخش های صحنه ای، خیابانی، بازار تئاتر و بین الملل از 23 بهمن تا یکم اسفند برگزار می شود.

 

به گفته دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، این جشنواره به طور همزمان در استان های البرز، گلستان، خراسان شمالی و گیلان برگزار می شود.

 

وی از ارسال بیش از هزار و 23 اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر امسال خبر داد و افزود: این هنرمندان از 64 شهر از جمله سمنان، چابهار، سنندج، هشتگرد، زنجان، قشم، دامغان، اراک، خرمشهر، فولادشهر، مرند، ورامین، ملایر، شاهرود،بروجرد، کرمانشاه، یاسوج، ماهشهر، مشهد، اصفهان، ارومیه، تهران، قم، قزوین، بندرعباس، بجنورد، اردبیل، کرج، تنکابن، تربت حیدریه، مراغه، زاهدان، شیراز، لنگرود، لاهیجان، بوشهر، تبریز، اهواز، زاهدان، گناباد، شهرکرد، خرمشهر، ایرانشهر، رشت و دهلران متقاضی شرکت در بخش های مختلف بیست و نهمین جشنواره بین امللی تئاتر هستند.

 

حیدری با اشاره به بخش بازار تئاتر ایران در بیست نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، عنوان کرد: این بخش با هدف ارتقای سطح کیفی و افزایش بازدهی و تاثیر گذاری برنامه های مدنظر، ایجاد تعامل سازنده و اثر بخش در حوزه بین المللی و ارایه تصویری شفاف و در خور وضعیت تئاتر ایران و گروه های پویا و فعال در گونه ها و اشکال مختلف نمایشی از 23 تا 27 بهمن برگزار می شود.


به گفته وی دومین بازار تئاتر با تغییرات شکلی و محتوایی نسبت به دوره قبل بر پا می شود و هر روز 8 گروه در بازار حضور خواهند داشت و هر گروه ابتدا در فرصت 20 دقیقه ای به معرفی آثار و خط مشی گروه برای مدعوین در قالب سخنرانی و فیلم می پردازد.

 

حیدری با بیان اینکه در بازار تئاتر ایران امکان گفتگو و تبادل نظر نمایندگان گروه ها با مدعوین و مدیران فستیوال همایش پیش بینی شده است، بیان کرد: گروه ها صرفاً می توانند آثاری را در این بازار معرفی کنند که پیش از این در جشنواره های ملی و بین المللی به صحنه رفته یا اجرای عمومی شده باشند.

 

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خاطرنشان کرد: در بخش داوری قرار شده است که کانون منتقدین تئاتر از بین منتخبین همه بخش ها، 24 اثر را مورد ارزیابی قرار دهد که در این بخش به منظور ایجاد انگیزه در گروه های شهرستانی، نگاه ویژه ای به آنها می شود.

 

وی با اشاره به وجود 146اثر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، تصریح کرد: از این تعداد 31 اثر ایرانی، یک اثر به صورت متن و  15 متن خارجی هستند. از 146 اثر 82 اثر متعلق به تهران است که شامل 67 اثر صحنه ای،10 اثر خیابانی، 5 اثر نمایشنامه خوانی می شود و 49 اثر متعلق به شهرستان هاست که شامل 30 اثر صحنه ای، 15 اثر خیابانی و 4 اثر نمایشنامه خوانی می شود. 

 

حیدری با بیان اینکه در بخش بین الملل از کشورهای صاحب تئاتر استفاده شده است، گفت: امسال 41 کشور در جشنواره تئاتر فجر حضور دارند که مسئولیت بخش بین الملل نیز طبق قواعد معتبر دنیا بر عهده دبیر جشنواره است، بر این اساس بنده شخصاً مسئولیت این بخش را عهده دارم.

 

وی بودجه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را یک میلیارد و 600 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در جشنواره امسال 25 استان کشور حضور دارند  که برخی از نویسندگان بخش استانی بیش از یک اثر ارایه داده اند، از استان ملایر نیز سه اثر ارایه شده است.
 

 

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از ورود 18 نمایش به بخش مرور، 12 اثر به بخش برگزیدگان تئاتر مناطق، ده نمایش به بخش جشنواره جشنواره ها،24 اثر به بخش تئاتر خیابانی( 12 نمایش به بخش برگزیدگان پنجمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی مدیران و 13 نمایش به بخش مسابقه تئاتر خیابانی) ، 9 نمایش در بخش تجربه های نو، 20 نمایش به بخش چشم انداز، 9 اثر منتخب به بخش تولید متون و نمایشنامه خوانی جشنواره تئاتر فجر امسال خبر داد.

 

به گفته وی در بخش پوستر جشنواره بین المللی تئاتر فجر امسال، 288 پوستر از 57 طراح به دبیرخانه رسید که از این تعداد 16 طراح از شهرستان ها و مابقی از تهران بودند و در نهایت 90 قطعه پوستر از 38 طراح به بخش پوستر این جشنواره راه یافتند.

 

ورود 605 عکس از 52 عکاس به جشنواره تئاتر فجر امسال مساله ای دیگری بود که حیدری به آن اشاره کرد و گفت: 52 عکاس، 33 عکاس مرد و 19 عکاس زن ایرانی در بخش مسابقه عکس جشنواره تئاتر امسال با 83 مجموعه عکس و 195 قطعه تک عکس با هم به رقابت می پردازند.

 

حیدری با اشاره به بخش پژوهش جشنواره تئاتر فجر امسال، خاطر نشان کرد: در این بخش از نویسندگان سراسر جهان در ارتباط با عناوین اعلام شده جشنواره، درخواست مقاله شده است. در بخش داخلی 4 مقاله از پژوهشگران 19 کشور پذیرفته شده. این مقالات از کشورهای فرانسه، کانادا، کره جنوبی، آمریکا، اسکاتلند، چین، سوئد، جمهوری چک، فنلاند، انگلستان، لیتوانی، ترکیه، بلغارستان، مجارستان، اسلوونی، لهستان، کرواسی، یونان و هندوستان هستند.

 

وی از چاپ و انتشار هفت نمایشنامه همزمان با برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خبر داد و افزود: در این بخش 6 نمایشنامه در حال حاضر مراحل نهایی خود را سپری می کنند.

 

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در مورد شورای سیاستگزاری تئاتر فجر، اظهار داشت: استفاده از این اعضا صرفاً برای آشنایی مسئولان کشور با تئاتر است. هنرمندان به طور تخصصی نظرات خود را بازگو می کنند و در جریان مشکلات تئاتر هستند اما مسئولان از مشکلات تئاتر بی خبر هستند، بر این اساس حضور مسئولان در این شورا می تواند در جریان تئاتر کشور اثر گذار باشد.

 

وی در پاسخ به خبرنگاری که درباره شائبه دخالت معاون هنری وزیر ارشاد در جشنواره تئاتر فجر پرسیده بود، گفت: صادقانه می گویم که هیچ کس در جشنواره امسال تئاتر فجر دخالت نکرده است این جشنواره مستقل برگزار می شود و شاه آبادی تاکنون پشتیبانی و مساعدت خوبی از ما به عمل آوردند.

 

حیدری در پایان یاد آور شد: برای 15 نمایش به منظور استفاده خبرنگاران و هنرمندان سانس های ویژه گذاشتیم اما به هر حال خبرنگاران می توانند از سایر نمایش های جشنواره نیز بهره مند شوند. علاوه بر این پاتوق خبرنگاران به عنوان استقرار اصحاب رسانه برای هماهنگی به منظور مصاحبه با گروه های نمایشی در جشنواره امسال در نظر گرفته شده است.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 11409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha