به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه، «حجت الاسلام منصور امامی»،امروز، (۴ بهمن ماه) در جمع کانون مداحان آذربایجانغربی که در مسجد امام رضا (ع)ارومیه برگزار شد، گفت: همه ساله رهبر معظم انقلاب در روز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها با مادحین جلساتی را برگزار کرده و در آن به خصوصیات شعر و نوحه و مداحی اشاره میکنند و لازم است اینها را در استان آذربایجانغربی به عنوان مساسل بومی تبیین کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی، ادامه داد: شعر در نزد ایرانیان جایگاه والایی دارد و در گذشته هم نوجوانان و نونهالانی که به مکتب می رفتند غالبا با نصاب السبیان آشنا می شدند که هم شعر بود هم وزن و روش شعر را به کودکان یاد میداد.
این مسوول تصریح کرد: لغاتی که نونهالان و نوجوانان در نصاب الصبیان یاد می گرفتند آنها را در فهم قرآن کمک می کرد.
وی با بیان اینکه سعدی در گلستان شاهکار کرده است و به نوعی گلستان نهج بلاغت ادبیات فارسی است، گفت: صدها سال در هندوستان تدریس می شد و انگلیسیها وقتی وارد هند شدند آن را منسوخ کردند و شاید یکی از علت هایش این بود که در اوائل آن کتاب مسلمین را از همراهی با یهود و مسیحیت باز می داشت.
حجت الاسلام امامی با بیان اینکه اهل بیت علیهم السلام نسبت به شعر و شاعری نگاه ویژه داشتند، هم خود شعر می گفتند و در سخنرانی های خود به شعر شعرا تمثل می جستند که در نهج البلاغه به کرات مشاهده میکنیم، افزود: ائمه معصومین به فراخور اتفاقاتی که افتاده، شعر بیان کردهاند و باید نوع برخوردهای اهل بیت با شعر و شاعر نیز تبیین شود و سبک و سیاق پیامبر این بود که به هر چیزی فراخور خود جواب می داد لذا همانگونه در مقابل استدلال جواب استدلالی میداد در مقابل شعر هم با شعر جواب میدادند.
وی ادامه داد: وقتی پیامبر را هجو میکروند حضرت بیان کردند که چه کسی می تواند جواب اینها را بدهد، حسان بن ثابت بلند شد و با شعر جواب آنها را بده و حضرت نیز آن را تایید کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی با بیان اینکه امام صادق علیه السلام به سید حمیری لقب سیدالشعرا لقب داده بود، گفت: باید مادحین باید شعرهای عبدی، سید حمیری و دیگر شعرای عرب که در زمان اهل بیت شعرسرایی کردند را با زبان ترکی بسرایند و به سمت معارفی که در این اشعار بیان شده است باید بازخوانی شود.
وی افزود: گاهی یک شعر در زندگی انسان میتواند موثر واقع شود
نظر شما