به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۲۷ دی شبستان به شرح زیر است:
رشد ۶۸ درصدی تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی نسبت به سال گذشته
تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی نسبت به مقطع مشابه در سال گذشته ۳۵۸ هزار میلیارد ریال معادل ۶۸ درصد رشد داشته است.
شایان ذکر است ۸۸ درصد این تسهیلات به صورت تخصصی در بخش کشاورزی پرداخت شده است.
قیمت هر سکه امامی به ۱۲ میلیون و ۱۵۲ هزار تومان رسید
امروز (دوشنبه ۲۷ دی) هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۱,۹۷۷,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا به ۱,۸۱۸.۰۳ دلار، قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲۱,۵۲۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی به ۱۱۷,۹۵۰,۰۰۰ ریال، هر عدد نیم سکه به قیمت ۶۶,۵۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه به قیمت ۳۷,۳۵۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۲۲,۵۰۰,۰۰۰ رسید.
بنابراین گزارش، امروز (دوشنبه ۲۷ دی) قیمت هر دلار آمریکا به ۲۷۵,۰۸۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو به ۳۱۴,۰۹۰ ریال و قیمت هر پوند به ۳۷۹,۶۷۰ ریال رسید.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (یکشنبه، ۲۶ دیماه) اعلام کرد که بر اساس آن، بهای ۱۱ واحد پولی افزایش و قیمت ۱۱ ارز کاهش یافت، نرخ ۲۴ واحد پولی دیگر نیز ثابت ماند. امروز (یکشنبه، ۲۶ دیماه) هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۴۴۴ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۹۵۰ ریال ارزشگذاری شد.
برپایه این گزارش، هر فرانک سوئیس امروز ۴۵ هزار و ۹۴۲ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۵۰ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۸۰۰ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۴۲ ریال، روپیه هند ۵۶۷ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۷۹۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۸۱۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۷۷۷ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۹۵ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۴۶۲ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۵۵۹ ریال، راند آفریقایجنوبی ۲ هزار و ۷۳۰ ریال، لیر ترکیه سههزار و ۱۰۶ ریال، روبل روسیه ۵۵۱ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال و لیر سوریه ۱۷ ریال تعیین قیمت شد.
دلار استرالیا هم امروز ۳۰ هزار و ۲۸۶ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۱۶۲ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۹۷ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۷۳ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۳۷۳ ریال، یکصد درام ارمنستان هشتهزار و ۷۶۱ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۷۷ ریال ارزشگذاری شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۶۱۲ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۶ هزار و ۵۵۱ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۵۰ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۲۸۰ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۶۵۱ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۶۴۸ ریال، یکهزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۳۵ ریال، افغانی افغانستان ۴۰۱ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۳۴۳ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۱ هزار و ۸۱۶ ریال، سومونی تاجیکستان سههزار و ۷۲۳ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۸ ریال قیمت خورد.
پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی سه برابر میشود
مهدی غضنفری، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی شب گذشته (یکشنبه 26 دی) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه بانکها دو برابر آورده صندوق را تسهیلات میدهند و با این کار، پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی، سه برابر میشود، گفت: منابع ریالی صندوق در نزد بانکها سپرده گذاری و به صورت ترجیحی، وام داده میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه روز یکشنبه، بانکها دو برابر آورده صندوق را تسهیلات میدهند، گفت: نرخ سود یا کارمزدی که بانکها دریافت میکنند کاهش پیدا نمیکند و لازم نیست حتماً وامهای خود را با نرخ ترجیحی بدهند بلکه منابع خود را با منابع صندوق توسعه ملی که ترجیحی است، تلفیق و نرخ کارمزد معادل را پیدا میکنند.
غضنفری با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات صندوق، ۱۲ تا ۱۴ درصد و نرخ سود بانکها ممکن است حدود ۲۰ درصد باشد، افزود: بنابراین با توجه به اینکه آنها مجبور نیستند نرخ سود خود را کاهش دهند پس موجب بی رغبتی آنها نمیشود بلکه موجب میشود سه برابر آنچه تاکنون تسهیلات میدادیم، سرمایه ثابت و سرمایه در گردش را در اختیار تولیدکنندگان و بخشهای مختلف تولید و تجارت، بگذاریم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا صندوق توسعه ملی، ابزار لازم را برای پس گرفتن مطالبات خود دارد؟ گفت: این صندوق با هیچکدام از مشتریان خود قرارداد مستقیم ندارد و در واقع بانکها به عنوان واسطه میان صندوق توسعه ملی و مشتریان قرارداد بستند و این صندوق انتظار دارد بانکهای عامل، مطالبات سررسید شده را وصول کنند.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با ابراز تاسف از اینکه بانکها بر اساس تجربه حساب ذخیره ارزی که یک حساب شکست خورده و تجربه خیلی تلخی است، نقش موثری در بازپرداخت این مطالبات ندارند، گفت: فقط کار آنها این است که به مشتری مراجعه کنند و زمانی که پاسخ «نه» را از مشتری میشنوند، آن را به صورت مکتوب برای صندوق مینویسند مبنی بر اینکه موفق نشدند این مطالبات را وصول کنند.
غضنفری افزود: با مصوبه امروز، صندوق میتواند راسا عمل کند و ابتدا سراغ بانکها برود و اگر نیاز شد طرحهایی را که به بهره برداری رسیده است، اما از بازپرداخت منابع صندوق خودداری میکنند آنها را تملک کنند.
وی درباره اینکه چرا بدهکاران صندوق توسعه ملی به مردم معرفی نمیشوند؟ گفت: باید مراحل ابتدایی عملیات برخورد برای وصول مطالبات، انجام شود، چون در فضای کسب و کار نباید نخستین اقدام آن، بدنام کردن سرمایه گذاران یا دادگاهی کردن آنها باشد.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه اگر به نقطهای برسیم که برخی از گیرندگان تسهیلات بخواهند سرسختی نشان دهند؛ این کار هم انجام میشود، گفت: اما اکنون در نقطهای نیستم که نیازمند برخوردهای قضایی یا معرفی به مردم باشیم، چون فضای کسب و کار به اطمینان خاطر و کاهش ریسک نیاز دارد و چنین رفتارهایی ممکن است ریسک فضای کسب و کار را افزایش دهد. با ابزارهای قانونی، بهتر میتوانیم این کار را انجام دهیم تا سرمایه گذاران احساس آرامش بیشتری داشته باشند.
نظر شما