۸۰۰ هزار قلمه ریشه‌دار انگور در ۶ شهرستان مستعد توسعه باغات دیم توزیع می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال جاری ۸۰۰ هزار قلمه ریشه‌دار انگور خریداری شده و به صورت رایگان در سطح ۶ شهرستان مستعد توسعه باغات دیم، توزیع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در جلسه توسعه باغات استان با تاکید بر اینکه 90 درصد باغات دیم استان انگور است، اظهار کرد: انگور رقم رشه(سیاه) بعنوان یکی از محصولات اساسی بخش کشاورزی استان، بیشترین سطح باغات انگور دیم کردستان را تشکیل می‌دهد و منبع درآمد خوبی برای کشاورزان به شمار می‌رود.

 

 

سپری با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی و تنش‌های سرما و گرما در استان می‌تواند بر عملکرد باغات دیم استان تاثیر مستقیمی بگذارد، اضافه کرد: در طول چند سال اخیر به دلیل بازار پسندی انگور سیاه و اقدامات حمایتی و ترویجی که مجموعه جهاد کشاورزی به عمل آورده، کشاورزان  استقبال خوبی از کاشت این محصول  به عمل آورده‌اند.

 

 

وی تصریح کرد: در سال جاری 800 هزار قلمه ریشه‌دار انگور خریداری شده و به صورت رایگان در سطح 6 شهرستان مستعد توسعه باغات دیم، توزیع می‌شود.

 

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه تاکنون بارندگی تاثیرگذار و موثری برای باغات استان اتفاق نیفتاده است، یادآورشد: تاکنون 400 هزار قلمه ریشه‌دار مو به صورت یارانه‌ای به کشاورزان استان تحویل داده شده است.

 

 

وی کمبود بارندگی به خصوص برف و گرمای تابستانه را دو مشکل اساسی در توسعه باغات دیم استان دانست و تاکید کرد: باید بخش تحقیقات در کنار واحدهای اجرایی راه حل‌های پیش‌رو را برای گذر از این مشکلات به آزمایش و اجرا درآورند.

 

 

سپری تاکید کرد: کشت در عمق بیش از یک متر، استفاده از قارچ میکوریزا، بهره‌گیری از سامانه‌های آبگیر برای تامین رطوبت، شناسایی کلون‌های برتر و توسعه ژنوتیب‌های برتر مو، هرس سبز، احداث باغ در شیب‌های شمالی می‌تواند راهکارهای اساسی برای جلوگیری از تنش‌های آب و هوایی باغات انگور دیم باشد.

 

 

وی بر استقرار سایه‌بان برای باغات انگور دیم استان تاکید کرد و افزود: بهره‌گیری از سایبان از تاکیدات وزارت جهاد کشاورزی است و این عمل می‌تواند باغات انگور دیم استان را در مقابل سرمای زمستان و گرمای تابستان محافظت کند.

 

 

گفتنی است؛ سطح باغات استان کردستان 52 هزار و 500 هکتار است که 16 هزار و 400 هکتار آن در اراضی دیم کشت شده است.

کد خبر 1134506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha