به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۱۴ دی شبستان به شرح زیر است:
پرداخت وام ساخت مسکن بدون نیاز به سپرده و خرید اوراق
بنا براعلام وزارت راه وشهرسازی آن دسته از مالکانی که قصد دارند اقدام به احداث مسکن بر روی زمینهای خود به قصد سکونت کنند، تسهیلات نهضت ملی مسکن پرداخت میشود. این گروه از مالکان برای دریافت این تسهیلات نیازی به خرید اوراق یا سپردهگذاری در بانک نخواهند داشت و میتوانند متناسب با دستورالعمل تعریف شده در این زمینه اقدام به دریافت تسهیلات کنند.
پروژههای این گروه از افراد متقاضی تحت عنوان پروژههای ساخت مسکن خودمالکی در قالب طرح نهضت ملی مسکن ودر راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن، مشمول دریافت این تسهیلات ویژه خواهد شد.
این تسهیلات متناسب با پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی به مالکان سازنده پرداخت میشود و شامل تمام شهرهای کشور میشود.
آن طور که وزارت راه وشهرسازی اعلام کرده است برای ثبت نام خودمالکان هیچ محدودیتی وجود ندارد و همه شهرهای کشور و همه روستاها برای این دسته از متقاضیان باز است. هرکسی با هر تعدادی که در مجوزش درج شده امکان ثبتنام و اخذ تسهیلات خودمالکی را دارد.
این گروه از افراد که قصد ساخت مسکن شخصیساز دارند میتوانند مانند سازندگان حرفهای مسکن با ثبت نام در سامانه نهضت ملی و ارائه درخواست برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
بر این اساس، سازندههای مسکن خودمالکی در همه شهرهای کشور میتوانند مانند سایر متقاضیان وسازندهها از سقف تعیینشده برای تسهیلات ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال که در شهر تهران ۴۵۰ میلیون تومان، کلانشهرهای بیش از یک میلیون نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است استفاده کنند. همچنین متقاضیان در روستاها هم تا ۲۵۰ میلیون تومان امکان استفاده از تسهیلات خودمالکی را دارند.
از هماکنون نیز این امکان برای دارندگان زمین وسازندگانی که قصد دارند بر روی زمینهای خود در قالب پروژههای خودمالکی اقدام به ساخت مسکن کنند، فراهم شده است تا با ثبت نام در سامانه نهضت ملی مسکن و ارائه مدارک خود، با انتخاب بانک به شعب معرفی شوند و نسبت به تکمیل اطلاعات در شعب بانک اقدام کنند. مهمترین مدارک مورد نیاز برای ثبت نام و ارائه درخواست، شامل اسناد مالکیت و پروانه ساختمان است که بر اساس آن تسهیلات بانکی به این دسته از خودمالکان پرداخت میشود.
بنا بر اعلام وزارت راه وشهرسازی، تسهیلاتی که در قالب نهضت ملی مسکن به خودمالکان پرداخت میشود نیازی به خرید اوراق یا سپرده گذاری ندارد. مطابق با دستورالعمل پرداخت تسهیلات ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، این تسهیلات در چهارمرحله و توسط بانک عامل به خودمالکان پرداخت میشود.
بر این اساس، در مرحله پیکنی و فوندانسیون ۱۰ درصد، مرحله اسکلت و سقف ۴۰ درصد، سفتکاری ۲۵ درصد و مرحله نازک کاری نیز ۲۵ درصد تسهیلات به متقاضیان پرداخت میشود.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (سهشنبه، چهاردهم دی ماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۲۳ واحد پولی کاهش و قیمت ۱۲ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۱۱ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۶ هزار و ۵۶۱ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۴۱۳ ریال ارزشگذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۵ هزار و ۷۱۱ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۴۱ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۶۰۴ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۷۵ ریال، روپیه هند ۵۶۵ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۸۲۶ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۸۰۳ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۴۳۸ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۸۷ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۹۳۳ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۵۰۵ ریال، راند آفریقایجنوبی ۲ هزار و ۶۵۲ ریال، لیر ترکیه ۳ هزار و ۲۲۱ ریال، روبل روسیه ۵۶۴ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۲۳۰ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۳۲ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۸ هزار و ۹۸۶ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۷۰ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۲۶۶ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۶۷ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۴۵ ریال تعیین قیمت شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۶۱۰ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۶ هزار و ۱۱ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۶۸ ، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۱۶۹ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۶۵۲ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۹۳ ریال، یکهزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۴۲ ریال، افغانی افغانستان ۴۰۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۴۸۶ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۲۱۴ ریال، سومونی تاجیکستان سههزار و ۷۱۸ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۲ ریال قیمت خورد.
دادههای یک میلیون و ۱۷۰ هزار خانه خالی را به سازمان مالیاتی فرستادیم
پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن شب گذشته (دوشنبه 13 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره اجرایی نشدن قانون اخذ مالیات بر خانههای خالی گفت: بر اساس قانونی که دولت مصوب کرده زمان خود اظهاری پایان آذر ماه اعلام شده است. در قوانین گذشته اساس خود اظهاری مالکین نبوده است، اما بر اساس قانون جدید مبنا خود اظهاری است. بر اساس قانون قبلی پیامکهايی به مالکین خانههای خالی فرستاده شد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن گفت: سازمان امور مالیاتی به دلایلی از اطلاعاتی که سامانه املاک و اسکان احصاء کرده نمیتواند استفاده و خانههای خالی واقعی را شناسایی کند.
وی افزود: دادههای یک میلیون و ۱۷۰ هزار خانه خالی را به سازمان مالیاتی فرستادیم مشکلی که به وجود آمده این است که دادههای ارسالی بر اساس خود اظهاری مالکین نیست.
تعدد قوانین درباره مالیات بر خانههای خالی از مشکلات برای اجرا
علی رستمپور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت سازمان امور مالیاتی شب گذشته (دوشنبه 13 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه سه هزار و ۷۰۰ واحد خالی به ما اعلام شده است، گفت: مقرر شده وزارت راه و شهرسازی آمار خود را راستی آزمایی کند.
وی با بیان اینکه تعدد قوانین درباره مالیات بر خانههای خالی یکی از مشکلاتی است که مانع اجرای این قوانین شده است، گفت: قوانین گذشته مالیاتی بر خانههای خالی بازدارنده نبود و همین دلیلی شد تا قانون جدید مصوب شود.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت سازمان امور مالیاتی افزود: مشخصات مالک و ملک برای دریافت مالیات باید مشخص باشد و هر گاه این دو قسمت مشخص شود ما برگههای مالیاتی را صادر خواهیم کرد.
حاکمیت دنبال درآمد از خانههای خالی نیست
مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه 13 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع مالیات بر خانههای خالی با اشاره به اینکه مردم از این گلایه دارند که چرا خانههای خالی ارائه نمیشوند تا روند افزایشی قیمتها در بخش مسکن کنترل شود، گفت: در گذشته ارقام مالیاتی برای خانههای خالی بازدارنده نبود و به همین دلیل مجلس یازدهم دنبال راهی بود تا خانه های خالی شناسایی و مالیات بازدارنده برای آنها ارائه شود.
طغیانی با بیان اینکه مالیات بر خانههای خالی برای تنظیم گری است و حاکمیت دنبال درآمد از خانههای خالی نیست، گفت: سامانه املاک و اسکان و ثبت نام در آن جدی گرفته نشد. اگر همه مردم در این سامانه ثبت نام نکنند پیدا کردن خانههای خالی مشکل است چون اساس قانون خود اظهاری است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: ضمانتهای اجرا برای این قانون پیش بینی شده است، اما اساس خود اظهاری است
نظر شما