نباید واحد تولیدی تعطیل يا دچار اختلال شوند

حسینی با بیان اینکه باید اهتمام ما این باشد که واحد تولیدی تعطیل يا دچار اختلال شوند، گفت: مجموعه تصمیم گیری ها و قانون گذاری های ما باید به گونه ای باشد که بین پیشگیری از مطالبات معوق و پیشگیری از تعطیلی این کارخانه ها به یک نقطه بهینه برسیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سید شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی شب گذشته (سه شنبه 7 دی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اهمیت پیشگیری از معوق شدن مطالبات بانکی گفت: اهتمام ما باید این باشد که واحد تولیدی تعطیل يا دچار اختلال نشود. این را فقط از منظر بانک و سپرده گذار نباید ببینیم از منظر تولید هم باید ببینیم زیرا اگر منابعی از بانک خارج شود و برنگردد برای فعالیت های تولیدی دیگر، منابعی باقی نمی ماند.

 

وی با بیان اینکه به هر علتی اگر بنگاه نتواند اقساط خود را پرداخت کند و حتی مقصر باشد، آیا واحد تولیدی باید تعطیل شود؟ به طرح ”حمایت از واحدهای تولیدی“ که مجلس به دو فوریت آن رای داد، اشاره کرد و گفت: هدف از این طرح این است که از ایجاد اختلال و تعطیلی در فرآیند تولید،​ پرهیز شود.

 

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه در پی آن نیستيم که واحد تولیدی را که اصلا توجیه اقتصادی ندارد به چرخه برگردانیم، گفت: اساساً بنگاه های تولیدی دو دسته هستند، یک دسته واحدهایی هستند که پیش از ورود بانک و تملک آن، به تعطیلی کشیده می شوند و در این موارد، بانک، مقصر نیست امادغدغه مجلس این است که بنگاه در حال تولید است اما مالک یا مدیر آن دچار مشکل از جمله تخلف می شود؛ اگر بخواهیم با آن ها برخورد کنیم سرنوشت واحد تولیدی را دچار مشکل می کنیم.

 

حسینی با بیان اینکه مجموعه تصمیم گیری ها و قانون گذاری های ما باید به گونه ای باشد که بین پیشگیری از مطالبات معوق و پیشگیری از تعطیلی این کارخانه ها به یک نقطه بهینه برسیم، گفت: یکی از اقدامات ستاد تسهیل نیز همین موضوع است.

 

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس با بیان اینکه اقداماتی طی یک تا دو سال اخیر صورت گرفته که برخی از واحدهایی که تملک شدند برگردند و این اتفاق افتاده است، ادامه داد: اکنون در دستور کار شورای پول و اعتبار طرحی وجود دارد که واحدهای تملک شده هم بتوانند به مالک قبلی برگردند.

 

حسینی با بیان اینکه طرح دو فوریتی حمایت از واحدهای تولیدی که رای آورد فقط مسأله آن سیستم بانکی نیست بلکه مباحث دیگری هم در این طرح وجود دارد، گفت: یکی از مسائلی که امروز در کشور وجود دارد این است که در برخی از مواقع مدیران ما احساس امنیت قضائی نمی کنند یعنی به خاطر برخورد با یک سری متخلف گاهی آنقدر فضا تند می شود که مدیران از این منظر نگران هستند که البته در این طرح پیش بینی شده و انتظار ما این است که قوه قضائیه در این راستا کمک کند.

 

وی با بیان اینکه مواردی داریم که با یک دستور قضائی یک واحد تولیدی تعطیل شده البته برخی از این رفتارهای تند بانک ها، از ترس این است که خودشان را در قبال دستگاه های نظارتی پوشش دهند، گفت: در کمیسیون جهش تولید یک آسیب شناسی از محیط کسب و کار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که صدور مجوزهای کسب و کار خیلی دچار مشکل است و رتبه ما 178 از 190 است.

 

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس با اشاره به اینکه یکی از موضوعات اساسی دیگر تأمین مالی است و ما نیاز به بازآفرینی نظام تأمین مالی داریم ولی دغدغه ما این است که همه مسأله تأمین مالی دیده نشود، ادامه داد: یک بخش قابل توجهی از مشکلات واحدهای تولیدی به موضوع تسهیلات ارزی بازمی گردد چون در خیلی از مواقع تسهیلات ارزی نمی دهیم و فقط اسم آن تسهیلات ارزی است به همین دلیل واحدی تسهیلات ارزی می گیرد که در زمان بازپرداخت باید ارز بدهد ولی اصلاً تولیدات صادراتی ندارد.

 

حسینی با بیان اینکه طرحی که درجلسه سه شنبه 7 دي در مجلس رأی آورد یک هدف دنبال می کند که حتی اقدام بانکی، محرومیت های اجتماعی و اقدامات قضائی برای برخورد با متخلف نباید منجر به تعطیلی بنگاه شود، گفت: بانک مرکزی به دنبال این است که واحدهایی که تملک شدند اگر خود فرد متقاضی راه اندازی واحد باشد به آنها برگرداند.

کد خبر 1131860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha