به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو امروز دوشنبه هفتم دیماه 1400 به منظور بازدید از چند طرح آبرسانی و برقی و اطلاع از آخرین وضعیت پروژههای نیمه تمام و در دست اقدام در حوزههای آب، فاضلاب و برق وارد استان کردستان شد.
بازدید هوایی از سد آزاد، سدژاوه، سد قوچم و سامانه انتقال آب به سدسورال و سنگ سیاه، سد سیازاخ، سد عباس آباد بانه، سد گاران مریوان و بررسی پروژههای آبرسانی به قروه و دهگلان از جمله مهمترین برنامههای وزیر نیرو است.
وزیر نیرو در ادامه ضمن بازدید از پروژه خط آبرسانی به بیجار، پروژه آبرسانی به تصفیهخانه آب سنندج و تصفیهخانه فاضلاب این شهرستان، با استاندار کردستان، نمایندگان و مدیران صنعت آب و برق این استان دیدار خواهند کرد.
ناصر علیزاده هوشیار مجری طرح سد آزاد و سامانه انتقال آب به تصفیه خانه سنندج در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان به تشریح وضعیت پروژههای آبرسانی و سدهای استان پرداخت و اظهار کرد: سد آزاد در ۷۵ کیلومتری جاده سنندج – مریوان بر روی رودخانه آزاد واقعشده است.
وی بیان کرد: این سد از نوع سنگریزهای با هسته رسی و با طول تاج ۵۹۵ متر و ارتفاع ۱۲۵ متر از پی، امکان ذخیرهسازی ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.
علیزاده هوشیار خاطرنشان کرد: سامانه انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم به طول ۸۸ کیلومتر و ظرفیت ۷ متر مکعب در ثانیه وظیفه دارد آب را با حجم ۱۶۰ میلیون مترمکعب در سال به دشتهای شرق استان انتقال بدهد و در میانه این سامانه خط انتقال دیگری به شهر سنندج جهت آب شرب شهر در حال اجراست.
با احداث سامانه خط لوله انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم سالانه 57 میلیون متر مکعب آب به تصفیهخانه سنندج منتقل میشود
علیزاده هوشیار بیان کرد: هدفگذاری این سامانه باتوجه به اینکه سد قشلاق از لحاظ کیفی و کمی مشکلات برای آن پیش آمده است و آب شرب سنندج به دلیل طعم و بوی که دارد دچار نارضایتی در بین مردم شده است، تصمیم گرفته شد تا سامانه خط لوله انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم تصفیه خانه سنندج در دستور کار قرار گیرد. افق این پروژه برای تامین آب شرب ۷۰۰ هزار نفری در سنندج است.
وی افزود: با احداث این خط لوله سالانه ۵۷ میلیون مترمکعب آب به تصفیهخانه شهر سنندج منتقل خواهد شد.
هوشیار اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی این پروژه تاکنون حدود ۴۰ درصد بوده و در صورت تامین اعتبار لازم، تابستان سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتقال متوسط سالانه 76میلیون متر مکعب در سال برای تعادل بخشی آبخوان دشت قروه دهگلان
مجری طرح ژاوه و سامانه انتقال اعلام کرد: همچنین سد مخزنی ژاوه از نوع بتن غلتکی با طول تاج 300 متر و ارتفاع 87 متر از پی و حجم مخزن 94 میلیون مترمکعب در 25 کیلومتری شهر سنندج اجرا شده است.
وی تصریح کرد: این طرح باهدف انتقال متوسط سالانه 76میلیون متر مکعب در سال برای تعادل بخشی آبخوان دشت قروه دهگلان، تامین نیاز آبی حدود ۱۲ هزار هکتار از اراضی اطراف مخزن سد و مسیر سامانه انتقال آب، كنترل سيلاب هاي رودخانه ژاوه و توسعه اقتصادي واجتماعي منطقه، احداث یک نیروگاه 5 مگاواتی، ايجاد اشتغال موثر و مفيد در بخشهاي كشاورزي، پرورش آبزيان و ايجاد جاذبه گردشگري طبيعي ، تعادل بخشی آبخوان دشت قروه دهگلان احداث شده است.
همسان سازی توزیع آب انتقالی با توزیع نیاز آبی در دشت قره – دهگلان از اهداف اجرای سد قوچم است
مجری طرح سد قوچم اذعان کرد: سد قوچم از نوع سنگریزهای با هسته رسی به ارتفاع ۴۶ متر و طول تاج ۱۷۰۰ و حجم مخزن ۶۰ میلیون متر مکعب تنظیم کننده آب انتقالی از سد آزاد در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان دهگلان اجرا شده است.
علیزاده هوشیار اضافه کرد: سد قوچم در انتهای مسیر سامانه انتقال از سد آزاد با هدف همسان سازی توزیع آب انتقالی با توزیع نیاز آبی در دشت قره - دهگلان و تامین آب شرب و صنعت شهرهای قروه و دهگلان اجرا شده است.
وی عنوان کرد: با بهرهبرداری سامانه انتقال آب سد آزاد به سد قوچم، سالیانه حدود ۳۲ میلیون مترمکعب آب به شهرهای قروه و دهگلان جهت مصارف شرب، صنعت و کشاورزی منتقل خواهد شد.
ظرفیت تصفیه خانه موجود فاضلاب شهر سنندج پذیرای فاضلاب تولیدی این شهر نیست
مجری طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج اضافه کرد: از آنجاییکه ظرفیت تصفیه خانه موجود فاضلاب شهر سنندج پذیرای فاضلاب تولیدی این شهر نیست و در بیشتر ساعات شبانه روز حجم زیادی از فاضلاب بدون تصفیه از کنارگذر وارد رودخانه قشلاق میشود و یکی از منابع آلاینده این رودخانه به حساب میآید شرکت توسعه منابع آب نیرو در سال 1396 اقدام به توسعه و ارتقای تصفیه خانه شهر سنندج کرده است.
علیزاده هوشیار بیان کرد: در بخش توسعه، ظرفیت تصفیه خانه موجود از 465 هزار نفر به 700 هزار نفر میرسد و در بخش ارتقاء با جایگزینی روش A2O به جای لجن فعال و اضافه کردن واحد شیمیایی شاهد کاهش و به حداقل رساندن فسفر و نیتروژن در پساب خروجی خواهیم بود.
وی گفت: هر تصفیه خانه شامل بخشهای تصفیه فیزیکی، تصفیه بیولوژیکی، گندزدایی و بخش لجن است که در حال حاضر بخش گندزدایی و تصفیه فیزیکی بطور کامل به اتمام رسیده و در مدار بهره برداری قرارگرفته است.
وی اعلام کرد: کارهای ساختمانی بخش تصفیه بیولوژیکی، بطور کامل تمام شده و بخش عمده ای از تجهیزات این بخش خریداری و نصب شده است بخش کوچک باقیمانده تجهیزات آن آماده ارسال به کارگاه هست که بخاطر مسایل مالی متوقف شده است که با تزریق اعتبار 50 تا 60 میلیارد تومان این بخش تا پایان سال 1400 در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.
علیزاده هوشیار یادآور شد: در بخش لجن توسعه فیلتر پرس انجام شده است و واحد پردارش آن پیشرفت 80 درصدی دارد و ساختمان هاضم آن در مرحله خاکبرداری هست که با تزریق اعتبار 70 تا 80 میلیارد تومانی تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۱ قابل بهره برداری است.
نظر شما