به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمدسعید کنعانی مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج در مراسم استانی هفته گرامیداشت سواد آموزی، با تبریک به مناسبت گرامیداشت هفته سوادآموزی، به بیان گزارش اقدامات و فعالیتهای حوزه سوادآموزی در شهرستان سنندج پرداخت.
کنعانی به تشریح رسالت آموزش و پرورش در حوزه سوادآموزی در سه حیطه کاری، شرعی و شهروندی پرداخت و گفت: ما وظیفه داریم به امر خطیر سواد آموزی اهمیت داده و در پوشش، آموزش، جذب و نگهداشت سوادآموزان تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از آیات و روایات بر امر سوادآموزی و آموزش بیسوادان تاکید دارند؛ گفت: وظیفه شرعی ماست که نور سواد را در میان همه خانوادهها روشن کنیم.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین ما به عنوان یک شهروند وظیفه داریم که ریشه بیسوادی را قطع کنیم چراکه می دانیم نداشتن سواد و کم سوادی میتواند آسیب های جبران ناپذیری به همه افراد جامعه وارد کند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج با بیان اینکه در ایام کرونا ثابت شد که باسوادی اولیای دانشآموزان ارتباط مستقیمی با پیشرفت تحصیلی دانشآموزان دارد؛ گفت: متاسفانه خانوادههای بی سواد در این ایام نتوانستند به فرزندان خود کمک کنند و همین امر نیز باعث شد که آنها از درس جا بمانند.
وی از راهاندازی مراکز یادگیری محلی سوادآموزی را یک شاهکار با پشتوانه جهانی نام برد و گفت: این اتفاق نقطه عطفی در سوادآموزی است و موجب توسعه مهارت زندگی افراد می شود و باید بهترین مکان و نیرو را در این مراکز متمرکز کنیم.
کنعانی در بخش پایانی سخنان خود به تشریح عملکرد آموزش و پرورش نواحی یک و دو سنندج در حوزه سوادآموزی پرداخت و گفت: از مجموع 19 هزار و 729 نفر بی سواد 10 تا 49 سال در سطح شهر سنندج، 12 هزار و 743 نفر در منطقه شهری و 6 هزار و 986 نفر در مناطق روستایی هستند.
بیسواد عامل آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر در جامعه است
اسفندیاری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری سنندج در این مراسم با تقدیر و تشکر از تلاش و زحمات دست اندرکاران حوزه سوادآموزی استان، گفت: در دین مبین اسلام نیز همواره به اهمیت سوادآموزی، دانش و دانایی تاکید شده است و در فرهنگ ایرانی نیز همواره گفته اند که دانایی عامل توانایی افراد است.
وی بی سواد را عامل و سرچشمه آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: سواد می تواند انسان را از گرفتار شدن در دام انواع آسیب ها مصون نگه دارد.
اسفندیاری با بیان اینکه آموزش و پرورش شهرستان سنندج همواره یکی از سازمان هایی بوده است که بیشترین بازدهی و کم ترین نارضایتی را در بین سایر دستگاه ها داشته است؛ گفت: خوشبختانه در ایام شیوع ویروس کرونا با تلاش مسئولین آموزش و پرورش، آموزش همچنان ادامه داشت.
وی بر انسداد مبادی ورودی بی سوادی تاکید کرد و با بیان اینکه مسائل فرهنگی، مشکلات اقتصادی، مشکلات کودکان کار و دانش آموزان مردودی میتواند موجب بازماندن دانش آموزان از تحصیل شود؛ اظهارداشت: همه سازمان ها باید در امر جذب و نگهداشت دانشآموزان در چرخه تحصیل و برای توسعه عدالت آموزشی و انسداد مبادی ورودی بی سوادی به آموزش و پرورش کمک کنند.
در این همایش مدیر کل آموزش و پرورش کردستان و معاون سوادآموزی به ایراد سخنرانی پرداختند و در ادامه از مدیران، فعالان و دست اندرکاران سواد آموزی استان تجلیل شد.
نظر شما