خبرگزاری شبستان: کانونهای مساجد در حال حاضر به بیش از 12 هزار و 300 کانون در مساجد افزایش یافتهاند که بیش از 80 درصد این کانونها در سالهای 85 به بعد تأسیس شدهاند.
راهاندازی بیش از سه هزار و 100 کتابخانه مخزندار و راهاندازی و حمایت از 6000 هزار کتابخانه باز مساجد از جمله فعالیتهای ستاد عالی کانونهای مساجد بوده است. بیش از دو میلیون نفر در سراسر کشور در کتابخانههای مساجد عضو هستند.
راهاندازی کانون تخصصی تبلیغی در جوار مصلیها، تأسیس خانههای نور، تشکیل بیش از هزار هسته پژوهشی در کانونهای مساجد و حمایت از پژوهش های برتر، ساماندهی و تقویت ساختار ستاد و دبیرخانههای استانی، توسعه و تکمیل طرح انسجام، برونسپاری فعالیتهای قابل واگذاری به کانونهای تخصصی و تلاش برای حضور بیشتر فعالان مساجد در فضای مجازی از جمله فعالیتهای ستاد عالی کانونهای مساجد است.
خبرنگار شبستان همزمان با نوزدهمین سالگرد تاسیس ستاد عالی کانون های مساجد با تعدادی از مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد سراسر کشور گفتگو کرده است که آنچه می خوانید بخش هایی از این مصاحبه است.
پیش به سوی برنامه های آموزشی و تخصصی
حجتالاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان هرمزگان با اشاره به تعمیق فعالیت ها و برنامه های کانونهای روستایی و دورافتاده به خبرنگار شبستان گفت: با آموزش مدیران کانون های مساجد در زمینه مباحث فرهنگی و مدیریتی ارتقای کیفی برنامههای کانونهای مساجد میسر می شود.
وی بر لزوم اختصاص بودجهای برای ساخت ساختمان و مکانی مجزا برای کانونهای مساجد تاکید کرد و افزود: به دلیل شرایط خاص آب و هوایی این استان و اینکه اکثر کانونها در مناطق محروم هستند، امکان ساخت و ساز وجود ندارد و باید در این راستا ردیف بودجهای مستقل برای مسئولان استان و وزارت ارشاد اختصاص یابد تا روند تکمیل ساختمان کانونهای مساجد سرعت بیشتری داشته باشد.
حجتالاسلام پهلوانی از برگزاری اولین جشنواره سرود رضوی روستایی در یکی از روستاهای استان هرمزگان در سال 91 خبر داد و گفت: این برنامه به صورت ملی و سراسری ویژه سرود رضوی ویژه روستاهای کل کشور برگزار میشود. در این جشنواره 1500 نفر از اعضای کانونهای مساجد شرکت می کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان هرمزگان با اشاره به شاخص ترین برنامه سال 90 یادآورشد: برگزاری همایش انوار اخلاق عرفانی امام سجاد (ع) در استان هرمزگان یکی از بهترین برنامهها بود که 150 مقاله علمی در سطح دکتری و فوقلیسانس از استادان حوزه و دانشگاه به دبیرخانه استان رسید.
وی افزود: سه مهمان خارجی در ایام شهادت امام سجاد (ع) به نام های مسقط احسان صادق از عمان امام جمعه شیعه، شیخ عبدالقادر از لبنان اهل سنت و دکتر میشل کعدی عالم مسیحی از لبنان در این همایش شرکت وسخنرانی کردند. در این همایش 15 هزار جلد شرح دعای نهم صحیفه سجادیه به صورت رایگان توزیع شد.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان هرمزگان با اشاره به دستاوردهای همایش انوار اخلاقی عرفانی امام سجاد (ع) بیان کرد: با برگزاری این همایش ساخت و تولید دهها برنامه تلویزیونی، برگزاری گفتمان دینی، تبلیغات در مساجد، مدارس، دانشگاه و آشنایی و شناخت عموم مردم و عشق و دلدادگی مردم هرمزگان به شناخت امام سجاد (ع) در این عرصه رقم خورد.
کانونهای کرمان جنوبی و ارتقای کیفی برنامه های آموزشی
حجتالاسلام مصطفی آزادی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان کرمان جنوبی ارتقای کیفی برنامه کانون های این استان را از جمله برنامه های سال آینده دانست و به خبرنگار شبستان گفت: برنامهریزی منسجم و متناسب با نیاز مدیران و پاسخگویی به نیاز جوانان در طول سال 91 به صورت مستمر در اولویت کاری برنامه های سال آینده این استان است.
وی با اشاره به کمبود زیرساختهای لازم و فضای مناسب برای کانونهای مساجد به ویژه در روستاها و مناطق محروم اشاره کرد و ادامه داد: باید با همکاری نهادهای مختلف همچون وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات امکان ساخت فضاهای بیشتری را برای کانونهای مساجد فراهم شود. در سال جاری 127 کانون کرمان جنوبی تجهیز شدند.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان کرمان جنوبی بهترین برنامه برگزار شده سال 90 را برگزاری دوره تربیت مربی مهدویت عنوان کرد و یادآور شد: دوره تربیت مربی مهدویت با حضور حجتالاسلام سعیدی، استاد حوزه و دانشگاه برای 60 نفر از مدیران و منتخبان اعضای کانونهای مساجد سه روزه برگزار شد.
دوره آموزشی «سواد رسانهای» در کانونهای مساجد زنجان
حجتالاسلام مرتضی مقدمی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان زنجان از برگزاری دوره آموزشی فیلم و کارگردانی با کمک انجمن سینمای جوان در سال 91 برای اعضای کانونهای مساجد خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: این یکی از بهترین دورههای آموزشی برای ارتقای کیفی کانونهای مساجد طرح سواد رسانهای است که شامل آموزش فیلم، کارگردانی، تهیهکنندگی و نقد فیلم است که زمینهای مؤثر و فعال را برای حضور بچههای مسجدی و کانونی فراهم میکند.
وی افزود: تغییر رویکرد برنامه سال آینده کانونهای مساجد استان زنجان در زمینه تحقیق و پژوهش و تألیف نگارش است و نیز کارگاههای آموزشی با سیر مطالعات تحقیقی و پژوهشی را برگزار میکنیم و در این راه از سیر مطالعات اندیشه مطهر شهید مرتضی مطهری و آثار دانشمندان مسلمان نیز بهرهمند میشویم.
حجتالاسلام مقدمی بیان کرد: راه حل دیگر تأمین اعتبارات و بودجهها تشکیل اتاق فکر و هماندیشی و نظارت دقیق و ارزشیابی فعالیتها و استفاده بهینه از امکانات است.
فضاهای فرهنگی گسترش یابد
طیب صفری، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان کرمانشاه از تخصصیشدن دورههای آموزشی کانونهای مساجد استان در سال 91 خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: برای ارتقای کیفیت فعالیتهای کانونهای مساجد، آموزش تخصصی مدیران کانونهای مساجد و ائمه جماعات بهترین راهکار است.
وی مهمترین مشکل کانونهای مساجد را نبود فضای فرهنگی در کنار مساجد و راهکار آن را اختصاص بودجه ملی و استانی برشمرد.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان کرمانشاه تغییر رویکرد برنامههای سال آینده را آموزش برای همه بخشهای کانونهای مساجد دانست.
طیب صفری با اشاره به شاخصترین برنامه های سال 90 کانونهای مساجد بیان کرد: حدود چهار هزار برگه مسابقه در سال 90 از احادیث امام موسی کاظم (ع) همزمان با ولادت حضرت در کانونهای مساجد سراسر کشور توزیع شد.
وی ادامه داد: هزار و 176 نفر در مسابقه طراحی شده از کتابچه چهل حدیث امام موسی کاظم (ع) شرکت کردند و تا پایان بهمن فرصت ارسال پاسخنامهها را داشتند و اسامی برگزیدگان همزمان با 18 اسفند در سالروز تأسیس ستاد عالی کانونهای مساجد در استان برگزار میشود.
صفری خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقه چهل حدیث از امام حسین (ع) نیز در استان کرمانشاه با شرکت 650 نفر برگزار شد که از دیگر برنامههای موفق در گسترش سیره ائمه (ع) بود.
توسعه کانونهای روستایی در لرستان
حجتالاسلام سیدعلی موسوی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان لرستان توسعه کانونهای روستایی و ارتقای کیفی برنامههای آموزشی را محور برنامههای سال 91 دانست و به خبرنگار شبستان گفت: باید برای ارتقای آموزشها در کانونهای مساجد به کیفیت و محتوای مباحث آموزشی به ویژه در زمینه تخصصی توجه کنیم.
وی با اشاره به بهترین برنامههای سال 90 این استان بیان کرد: برگزاری کلاس تفسیر قرآن هر هفته در یک مسجد استان با تبیین مسایل قرآنی به همت نماینده ولیفقیه و پخش در صدا و سیمای استان و نیز جشنواره کشوری نشریات تجربی با اعلام آثار گروههای برتر در وبلاگ دبیرخانه استان سال گذشته برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما