به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، با بررسی بازار سرمایه در هفته منتهی به اول دی ماه شاهد هستیم که این بازار با وجود نوسانات در ابتدای هفته اما سیر صعودی خود را در پیش گرفته است تا جایی که در پایان هفته برخلاف هفته قبل وارد مدار صعودی شد و با قرار گرفتن در ارتفاع یک میلیون و ۳۵۹ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت (چهارشنبه- یکم دی) با ۶۶ هزار واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به عدد یک میلیون و ۳۵۹ هزار واحد رسید؛ بر این اساس رشد شاخص کل در هفته جاری معادل ۵.۱ درصد بود. شاخص کل در پایان روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۴ آذر ماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۲۹۳ هزار واحد به معاملات خود پایان داد که این رقم در (یکم دی ماه) به یک میلیون و ۳۵۹ هزار واحد رسید. شاخص کل (هموزن) در پایان هفته گذشته ۳۴۴ هزار و ۵۰۵ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۳۵۷ هزار و ۷۶۴ واحد و شاخص قیمت (هموزن) از ۲۱۶ هزار و ۶۹۶ واحد به عدد ۲۲۵ هزار و ۳۵ واحد رسید.
بنابراین گزارش در بررسی بازار سرمایه شاهد هستیم که (شنبه 27 آذر) اولین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد 9289 واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و 302 هزار واحد آغاز شد و این روند تا پایان روز ادامه داشت تا جایی که شاخص کل بورس با ۱۲ هزار و ۳۳۶ واحد افزایش، در جایگاه یک میلیون و ۳۰۵ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۳۰۵۸ واحدی معادل ۰.۹۵ درصد به رقم ۳۲۳ هزار و ۶۸۳ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۲۴۷۰ واحدی، عدد ۳۴۶ هزار و ۹۸۰ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۱۵۵۴ واحدی به رقم ۲۱۸ هزار و ۲۵۲ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۱۷۰۵۶ واحد افزایش را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۶۶۶ هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۱۲۱۳۷ واحد افزایش به رقم ۹۸۱ هزار و ۵۶۸ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۱۵۰۹۵ واحد افزایش همراه بود و عدد دو میلیون و ۵۵۱ هزار واحد را به نمایش گذاشت و معاملهگران بورس ۵ میلیارد و ۴۲۳ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۳۳۱ هزار و ۹۵۷ نوبت معامله و به ارزش ۳۰ هزار و ۹۵۷ میلیارد ریال داد و ستد کردند.
در ادامه روز (یکشنبه 28 آذر) دومین روز کاری شاخص کل بورس با ریزش 2985 واحدی شاخص کل بورس و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و 302 هزار واحد آغاز شد و این روند تا پایان روز ادامه داشت تا جایی کهشاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۱۳۸۷۰ واحدی معادل ۱.۰۶ درصدی به یک میلیون و ۲۹۱ هزار و ۶۶۵ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افت ۱۳۷ واحدی به ۱۸ هزار و ۴۴۹ واحد رسید. شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش ۳۴۳۸ واحدی معادل ۱.۰۶ درصد به رقم ۳۲۰ هزار و ۲۳۴ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با افت ۳۴۸۴ واحدی، عدد ۳۴۳ هزار و ۴۹۳ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش ۲۱۹۱ واحدی به رقم ۲۱۶ هزار و ۵۹ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۱۹۸۲۱ واحد کاهش را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۶۴۶ هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۱۲۵۸۲ واحد کاهش به رقم ۹۶۸ هزار و ۹۴۳ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۲۰۳۲۱ واحد کاهش همراه بود و عدد دو میلیون و ۵۳۰ هزار واحد را به نمایش گذاشت و معاملهگران بورس ۴ میلیارد و ۵۹۵ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۳۵۲ هزار و ۲۵۰ نوبت معامله و به ارزش ۳۰ هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال داد و ستد کردند.
این گزارش می افزاید: روز (دوشنبه 29 آذر) سومین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد 1976 واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و 293 هزار واحد آغاز شد و این روند تا پایان روز ادامه داشت تا جایی که شاخص کل بازار بورس در پایان معاملات امروز با ۹ هزار و ۸۴۱ واحد افزایش، در جایگاه یک میلیون و ۳۰۱ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل (هموزن) با ۴۰۶ واحد افزایش به ۳۴۳ هزار و ۹۰۱ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۲۵۵ واحد رشد به ۲۱۶ هزار و ۳۱۶ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۱۱هزار و ۲۷۴ واحد و شاخص بازار دوم، هفت هزار و ۳۱ واحد افزایش داشتند و در معاملات امروز بیش از پنج میلیارد و چهار میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۵ هزار و ۱۵۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
روز (سه شنبه 30 آذر) چهارمین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد 1032 واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و 302 هزار واحد آغاز شد و این روند تا پایان روز ادامه داشت تا جایی که شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۱۶۹۲۵ واحدی معادل ۱.۳۰ درصدی به یک میلیون و ۳۱۸ هزار و ۴۶۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۸۳ واحدی به ۱۸ هزار و ۵۲۳ واحد رسید. شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۴۱۹۶ واحدی معادل ۱.۳۰ درصد به رقم ۳۲۶ هزار و ۸۷۹ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۴۳۱۰ واحدی، عدد ۳۴۸ هزار و ۲۱۳ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۲۷۱۱ واحدی به رقم ۲۱۹ هزار و ۲۸ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۲۲۹۸۴ واحد افزایش را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۶۸۱ هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۱۴۸۷۰ واحد افزایش به رقم ۹۹۵ هزار و ۷۰ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۲۶۳۱۸ واحد افزایش همراه بود و عدد دو میلیون و ۵۶۴ هزار واحد را به نمایش گذاشت و معاملهگران بورس ۴ میلیارد و ۴۲۸ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۳۳۰ هزار و ۳۹۲ نوبت معامله و به ارزش ۳۳ هزار و ۸۵۴ میلیارد ریال داد و ستد کردند.
همچنین روز (چهارشنبه اول دی) آخرین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد 11378 واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و 320 هزار واحد آغاز شد و این روند تا پایان روز ادامه داشت تا جایی که شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۴۰۶۵۱ واحدی معادل ۳.۰۸ درصدی به یک میلیون و ۳۱۸ هزار و ۴۶۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۸۳ واحدی به ۱۸ هزار و ۵۲۳ واحد رسید. شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۱۰۰۷۸ واحدی معادل ۳.۰۸ درصد به رقم ۳۳۶ هزار و ۹۳۱ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۹۵۵۴ واحدی، عدد ۳۵۷ هزار و ۷۶۴ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۶۰۱۰ واحدی به رقم ۲۲۵ هزار و ۳۵ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۵۱۲۵۷ واحد افزایش را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۷۳۳ هزار واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۳۴۳۰۵ واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۷۳۳ هزار واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۶۷۶۵۵ واحد افزایش همراه بود و عدد دو میلیون و ۶۳۲ هزار واحد را به نمایش گذاشت و معاملهگران بورس ۵ میلیارد و ۵۵۰ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۳۸۹ هزار و ۸۴۲ نوبت معامله و به ارزش ۳۹ هزار و ۱۵ میلیارد ریال داد و ستد کردند.
بنابراین گزارش، در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای ملی صنایع مس ایران (فملی)، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، گروه دارویی برکت (برکت)، سایپا (خساپا)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، ملی صنایع مس ایران (فملی) و ایرانخودرو (خودرو) در گروه نمادهای پُر تراکنش قرار داشتند. در هفتهای که گذشت محصولات چرمی، وسایل ارتباطی، محصولات کاغذی، بانک ها و موسسات اعتباری، کاشی و سرامیک، کانی غیرفلزی، اطلاعات و ارتباطات، خودرو و قطعات، شیمیایی، هتل و رستوران، زراعت و خدمات وابسته، استخراج زغال سنگ، فلزات اساسی، انبوهسازی املاک و مستغلات، چندرشتهای صنعتی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، استخراج کانههای فلزی، دستگاههای برقی، فرآوردههای نفتی، محصولات چوبی، محصولات فلزی، سیمان، آهک و گچ، رایانه، سایر حمل و نقل، مخابرات، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، ماشینآلات و تجهیزات، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، استخراج نفت، گاز جز اکتشافات، فنی و مهندسی، لاستیک و پلاستیک، سرمایهگذاریها، منسوجات، محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری، فعالیتهای هنری، سرگرمی و خلاقانه، دارویی، واسطهگریهای مالی و پولی، سایر واسطهگریهای مالی و چاپ جزو صنعت مثبت بازار بود.
در مقابل پیمانکاری صنعتی، بیمه و بازنشستگی، استخراج سایر معادن، خرده فروشی، فعالیت مهندسی، تجزیه و تحلیل، چاپ، قند و شکر و صنایع غذایی به جز قند و شکر از جمله صنایعی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند. نماد تهیه و تولید خاک نسوز استقلال آباده (کباده)، رینگ سازی مشهد (خرینگ)، شیشه همدان (کهمدا)، معدنی دماوند (کدما)، مبین وان کیش (اوان)، پارس الکتریک (لپارس)، مارگارین (غمارگ)، نورد آلومینیوم (فنوال)، گروه صنعتی ملی (وملی)، صنایع پتروشیمی تخت جمشید (شجم)، سیمان داراب (ساراب)، شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران (ثتران)، لبنیات کالبر (غالبر)، صنعتی بوتان (لبوتان)، کیمیای زنجان گستران (کیمیا)، زامیاد (خزامیا)، نیروکلر (شکلر)، فرآورده نسوز پارس (کفپارس)، پاکدیس (غدیس)، شرکت سرمایه گذاری وثوق امین (وثوق)، فرابورس ایران (فرابورس)، بانک تجارت (وتجارت)، کاشی سینا (کساوه)، سایپا آذین (خاذین)، کاغذ پارس (چکاپا)، بانک اقتصاد نوین (ونوین)، نوسازی و ساختمان تهران (ثنوسا)، بانک ملت (وبملت)، پاکسان (شپاکسا)، افرانت (افرا)، شرکت سرمایه گذاری نفت (ونفت)، قند ثابت خراسان (قثابت)، پمپ ایران (تپمپی)، سیمان ممتازان کرمان (سمتاز)، ایران خودرو دیزل (خاور)، لیزینگ ایرانیان (وایران)، پتروشیمی پردیس (شپدیس)، زرین معدن آسیا (فرزین)، تاید واتر خاورمیانه (حتاید)، نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس)، شهداب ناب خراسان (غشهداب)، شرکت سرمایه گذاری رنا (ورنا)، اقتصادی نگین گردشگری ایرانیان (گنگین)، شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا) و رایان هم افزا (رافزا) در شمار مثبتترین نمادهای بازار بودند.
در مقابل ریل سیر کوثر (حسیر)، شرکت سرمایه گذاری کوه نور (ثنور)، صنعتی مینو (غصینو)، لیزینگ ایران (ولیز)، پلاستیران (پلاست)، گز سکه (غگز)، آبادگران (ثاباد)، روز دارو (دروز)، هتل بین المللی پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر)، شرکت سرمایه گذاری شفادارو (شفا)، شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال غرب(ثغرب)، تولید برق دماوند (دماوند)، واسپاری ملت (ولملت)، قند لرستان (قلرست)، فرآورده های سیمان شرق (کفرآور)، صنایع تجهیزات نفت (فنفت)، شرکت سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی ساختمان خلیج فارس (وپسا)، سرامیک اردکان (کسرا)، نیرو محرکه (خمحرکه)، شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس)، کاشی تکسرام (کترام)، فرآوری مواد معدنی (فرآور)، شرکت سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر)، ایران خودرو (خودرو)، رینگ سازی مشهد (خرینگ)، لیزینگ خودرو غدیر (ولغدر)، نیرو سرمایه (نیرو)، قند نیشابور (قنیشا)، آتیه داده اپرداز (اپرداز)، صنعتی دریایی (خصدرا)، آلومراد (فمراد)، آهنگری تراکتور (خاهن)، بیمه حکمت صبا (وحکمت)، سخت آژند (ثاژن)، شرکت سرمایه گذاری کارکنان صنعت برق زنجان و قزوین (وبرق)، گلتاش (شگل)، بهنوش (غبهنوش) و بیمه رازی (ورازی) از جمله نمادهای منفی معاملاتی در بازار بودند.
نظر شما