۱۷۰ مقاله در حوزه علوم انسانی اسلامی برگزیده شدند

دبیر ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی گفت: در این کنگره بیش از ۶۹۹ مقاله ارسال شد که از میان آن ۱۷۰ مقاله به مرحله نهایی راه یافتند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی،دبیر علمی کنگره بین المللی جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با اشاره به نقش علوم انسانی در حکمرانی و پردازش جامعه اسلامی گفت: علوم انسانی نرم افزار فردسازی، حکومت سازی و جامعه پردازی است. آلودگی این نرم افزار به زیست اجتماعی و حاکمیتی آسیب می زند. بر همین اساس است که علوم انسانی به سایر علوم جهت دهی می کند و هر انحرافی در این زمینه موجب کج روی سایر علوم می شود.

 

وی افزود: از نخستین روزهای آشنایی اندیشمندان اسلامی با علوم غربی متوجه آلودگی آن شده بودند. حاصل این دغدغه ها طرح رویکردهای مختلف علوم انسانی و چگونگی مواجهه با علوم غربی شد.

 

حجت الاسلام حسین شریفی عنوان کرد: برخلاف نظر مخالفان علوم انسانی متعصبانه نیست بلکه برگرفته از حفظ حق طلبی مدعی آسیب زدایی از سایر علوم است.

 

وی افزود: بر اساس تاکیدات آیت الله مصباح روشی که در علوم غربی حاکم شده هرچند عناصر درستی باشد اما روش ناقصی بر آن مترتب است، در مقابل روشی پیشنهاد می شود که جلوی این آسیب ها را بگیرد و اسم آن روش علوم انسانی و اسلامی است.

 

دبیر ششمین کنگره بین المللی جایزه جهانی علوم انسانی با اشاره به مهمترین دغدغه های ترویج علوم انسانی اسلامی اظهار کرد: بسیاری از عالمان حوزوی آنطورکه باید و شاید نسبت به علوم انسانی اسلامی آشنایی ندارند اما علیرغم چنین مشکلاتی مسئولان علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تدوین آیین نامه ها و طراحی اسناد بالادستی و دانشگاهی به وظیفه خود عمل کردند.

 

وی افزود: ما می دانیم جریان و تولید علم یک پروسه است نه پروژه. اگر فضای فرهنگی و گفتمان علمی با اسناد رسمی و بالادستی همراهی نکند، نمی تواند ما را به سرانجام مقصود برساند.

 

حجت الاسلام حسین شریفی با اشاره به ضرورت تشکیل شورای علوم انسانی و اسلامی تصریح کرد: با توجه به ضروریت های موجود شورای مجمع علومی انسانی و اسلامی به همت حجت الاسلام غلامی راه اندازی شد تا به ضرورت علوم انسانی و ابعاد آن در بدنه علمی جامعه بپردازد. این شورا به دنبال ایجاد جریان پرقدرت علمی در حوزه علوم انسانی که در کنار ایجاد کارگروهی قوی بتواند بدون افراط با روش شناسی تحقیقی به کارهای بنیادین بپردازد. به همین منظور این شورا با مشارکت مراکز دانشگاهی و حوزوی به کار خود ادامه داد و هم اکنون شاهد برگزاری ششمین کنگره علوم انسانی توسط آن هستیم.

 

وی عنوان کرد: تاکنون ده ها کتاب تولید و چندین نشریه به همت مجمع عالی علوم انسانی به چاپ رسیده است. همچنین بیش از سه هزار استاد همسو با علوم انسانی و اسلامی در کشور و سایر کشورهای اسلامی شناسایی شدند.

 

حجت الاسلام حسین شریفی خاطرنشان کرد: ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی با همکاری 51 مرکز دانشگاهی و حوزوی در 15 کمیسیون میزبان 230 هیئت علمی و 700 استاد برجسته به عنوان ارزیابی کنگره می باشد. تاکنون نزدیک به 699 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده و از میان آن 170 مقاله به مرحله نهایی راه یافتند. 

 

 

کد خبر 1128451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha