لزوم مشاوره و اصلاع رسانی به نابینایان در کتابخانه ها

دکتر حبیب الله عظیمی با تأکید بر لزوم مشاور کتابدار و مشاور اطلاع‌رسانی در کتابخانه‌ها برای افراد با وضعیت خاص گفت: در استانداردسازی کتابخانه‌ها باید افراد با آسیب بینایی لحاظ شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حبیب الله عظیمی، معاون پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در همایش «خدمات کتابخانه‌ای و افراد با آسیب بینایی» که صبح امروز چهارشنبه 10 اسفند در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، با اشاره به اهداف کتابخانه‌ها در ارتقای سطح اطلاعات و آگاهی همه افراد جامعه گفت: تمام منابع کتابخانه‌ها باید صرف تحقق این هدف شود، سازماندهی و اطلاع‌رسانی‌ را کتابخانه‌ها برای سهولت دسترسی کاربران و محققان به منابع کتابخانه‌ای فراهم می‌آورند و این برنامه‌ریزی آن هدف اولیه را تحقق می‌بخشد.

 

وی با اشاره به نیازهای افراد با وضعیت خاص در مراجعه به کتابخانه‌ها گفت: برخی از مراجعان به کتابخانه‌ها افراد با وضعیت خاص مثلا با آسیب بینایی هستند. برای رفع نیاز این افراد باید یک مشاور اطلاع‌رسانی، یک مشاور کتابداری و یک مشاور فناوری باید لحاظ کرد زیرا دنیای حقیقی کتابخانه‌ها و دنیای مجازی کتابخانه‌ها پر از اطلاعاتی است که یک محقق و یک کاربر در کمترین زمان ممکن می‌خواهد به آن اطلاعات دسترسی پیدا کند.

 

عظیمی سپس با اشاره به استانداردسازی کتابخانه‌ها مطابق با نیازهای افراد با وضعیت خاص گفت: در استانداردسازی وضعیت ساختمان کتابخانه‌ها افراد خاص باید لحاظ شوند و باید سخت‌افزارها، نرم‌افزارهای مورد نیاز آنها مورد توجه قرار بگیرد.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان کتابخانه مادر استانداردها را از طراحی ساختمان، تجهیز ساختمان، روش‌های اطلاع‌رسانی رعایت کند، کتابخانه‌های دیگر  در کشور پیرو این سیاست ها دنباله‌روی مسیر ما می شوند و هدف این همایش که فرهنگ‌سازی‌ برای ارایه خدمات به افراد با آسیب بینایی است محقق شود و این افراد با وضعیت خاص به راحتی  می توانند از منابع کتابخانه‌ای بهره‌مند شوند.

 

پایان پیام/ 
 

کد خبر 112792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha