هشدار پلیس به صرافان/ دلار به ۲۵ هزار تومان می‌رسد

هشدار پلیس به صرافان، نرخ رسمی ۳۰ ارز کاهش یافت، دلار به ۲۵ هزار تومان می‌رسد، کالا‌های قاچاق مورد نیاز داخل کشور، قابلیت فروش در داخل کشور را دارد برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۴ آذر شبستان به شرح زیر است:

قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۳ میلیون و ۱۴۵ هزار تومان رسید

امروز (چهارشنبه ۲۴ آذر) هر گرم طلا ۱۸ عیار به یک میلیون و ۲۹۷ هزار و ۹۰۰ تومان و انس جهانی طلا با ۰.۸۲ درصد افت به هزار و ۷۷۲ دلار و شش سنت رسید. همچنین قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۳ میلیون و ۱۴۵ هزار تومان، هر عدد سکه بهار آزادی به قیمت ۱۲ میلیون و ۷۸۴ هزار تومان، هر عدد نیم سکه به قیمت شش میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، هر عدد ربع سکه به قیمت سه میلیون و ۸۳۰ هزار تومان و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت دو میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید.

 

بنابراین گزارش، نرخ رسمی هر دلار آمریکا بدون تغییر چهار هزار و ۲۰۰ تومان و قیمت آن در بازار آزاد ۲۷ هزار ۴۱۴ تومان است. همچنین قیمت هر یورو ۳۰ هزار و ۹۰۶ تومان و هر پوند ۴۰ هزار و ۱۳۲ تومان است.

 

هشدار پلیس به صرافان/ حضور دلالان در صرافی‌ها ممنوع

سرهنگ علی ولیپور گودرزی با اشاره به اقدامات پلیس در بحث ارز و جلوگیری از فعالیت دلالان ارزی در پایتخت، بیان کرد: در این بحث ۴۲ دلال ارزی دستگیر کردیم که فقط گردش مالی یکی از این افراد ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

وی افزود: یکی از متهمان دستگیری شده در این پرونده که سابقه دار هم است، اقدام به فعالیت در بحث قاچاق طلا به کشورهای همسایه می‌کرده است.

ولیپور گودرزی با بیان اینکه به صورت میدانی از ۲۰ صرافی بازدید شد و صرافی‌هایی که مجوز فعالیت نداشتند، پلمب شدند، افزود: به تمام صرافان تذکر دادیم که حضور دلالان در صرافی‌ها ممنوع است و در صورت مشاهده با چنین صحنه‌ای قطعا با متخلفان برخورد شدید انتظامی و قضایی خواهد شد.

به گفته رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران، ۲۰ سایت قیمت گذار غیرمجاز ارز شناسایی شد.

وی با اشاره به معاملات فردایی گفت: در اینگونه از معاملات در عمل هیچ طلایی جا به جا نمی‌شود و ما به تفاوت‌هایی که در این معاملات بیان می‌شود، نوعی قمار است و دولت و مجلس شورای اسلامی نیز به دنبال تصویب قانون برای برخورد با این موضوع هستند.

ولیپور گودرزی با اشاره به پرونده‌های ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: در این باره بیش از ۲۰۰ نفر دستگیر و ۸۰ شرکت صوری کشف شدند که شرکت‌های وقعی نبودند و دارای مستندات جعلی بودند و اقدام به دریافت ارز دولتی کرده و در عوض هیچ کالایی را وارد کشور نکرده بودند.

وی افزود: یک قاضی ویژه برای این پرونده تعیین شده که همگی با قرار بازداشت موقت در اختیار مرجع قضایی هستند و تمام اموال این افراد توقیف شده و به بیت المال مسترد خواهد شد.

 

نوسانات نرخ ارز دلیل اقتصادی ندارد/ دلار به ۲۵ هزار تومان می‌رسد

مجیدرضا حریری با بیان اینکه پایین یا بالا بودن نرخ ارز به خودی خود حسن یا عیب نیست بلکه یک نشانگر برای وضعیت اقتصادی کشور است، اظهار کرد: قاعدتا تمام اجزای اقتصادی ما در حال حاضر تحت تاثیر سیاست است چراکه ما براساس مواضع غیراقتصادی، با بخشی از دنیا به رهبری آمریکا منازعه داریم که اصلا ریشه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد، همیشه نقطه ضعف ما بوده است، افزود: در نتیجه دشمن نیز بر این مورد تمرکز کرده و فشار بیشتری بر اقتصاد وارد می کند که یکی از مهم‌ترین موارد آن عدم فروش نفت است. به گفته وی، نفت بزرگترین منبع تامین ارز ما در کشور است که هنوز هم ارزهای حاصل از فروش نفت به برخی کشورها ، قابل انتقال و قابل دسترس برای ما نیست. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: از سال ۹۷ به این سو دچار مضایق ارزی شدیم که باعث یک جهش ۱۰ برابری از نرخ ۳ هزار تومانی دلار شد و دلیل عمده آن تاثیر سیاست است. طبیعتا اتفاقات سیاسی می‌تواند از نظر روانی نسبت به پیش بینی نرخ ارز، تاثیرگذار باشد یعنی زمانی که اخبار منفی از مذاکرات می‌رسد نرخ ارز افزایش می‌یابد و زمانی هم که سیگنال‌های مثبت وجود دارد، نرخ ارز پایین می‌آید که اصلا اقتصادی نیست. وقتی نرخ دلار از میانگین ۲۱ هزار تومان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تا کانال ۳۰ هزار تومان می‌رسد ، هیچ اتفاق اقتصادی واقعی رخ نداده است به جز عدم دسترسی مناسب منابع ارزی و همه مسائل غیراقتصادی است.

حریری گفت: اگرچه نقدینگی و خلق پول و ... عوامل تشدید کننده این موضوع هستند اما ریشه درد این است که بانک مرکزی ما به عنوان توزیع کننده ارز در کشور و متولی حفظ و تقویت ارزش پول ملی، به دلایل سیاسی ابزار مناسبی برای کنترل نرخ ارز در دسترس ندارد. به همین دلیل ارز همیشه با تغییر تحولات سیاسی دچار نوسانات قیمتی در کشور ما می‌شود. 

وی تصریح کرد: زمانی که اخبار منفی بیشتر می‌شود علاوه براینکه شرایط پیش‌بینی ناپذیر می‌شود، یک انتظار منفی هم در ذهن جامعه شکل می‌گیرد و سفته بازان هم براساس تحلیل خود به بازار ورود می‌کنند که همین موضوع تلاطم موجود را تشدید می‌کند. مانند اتفاقی که در دو ماه اخیر رخ داده است و هیچ دلیل اقتصادی نداشت. در واقع نه ضریب رشد نقدینگی تغییر فاحشی داشته و نه میزان عرضه تغییری کرده است بنابراین یک فضایی تحت تاثیر تبلیغات سیاسی در بازار رخ داده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است: اگر به بازار اسکناس بی اعتنا باشیم قطعا عواقب خوبی ندارد چرا که بازار اسکناس واقعیتی است که در نهایت نرخ سایر بازارهای ارزی ما را هم به دنبال خود می‌کشد و طی ۴ دهه این تجربه را داشتیم که هر زمان بازار اسکناس متلاطم شده روی رقم‌های دیگر بازار ارز نیز تاثیر گذاشته است. در این میان مطلوب‌ترین شکل این است که ارز یک نرخ داشته باشد اما اگر این امر شدنی بود قطعا افراد مختلف با سلائق اقتصادی سیاسی که طی این یک دهه بر سکان اقتصادی کشور حاکم شدند می‌توانستند این امر را محقق کنند. بنابراین امکان آن وجود ندارد چرا که ابزار مدیریتی برای بانک مرکزی نیز فراهم نیست. 

حریری با بیان اینکه نوسانات بازار ارز در این چند روز اخیر یک سابقه تاریخی هم دارد، تصریح کرد: همیشه وقتی به پایان سال میلادی نزدیک می‌شویم با نوسان رشد نرخ ارز روبرو هستیم که آن هم به دلیل تسویه حساب‌های پایان سالی است که طرف‌های خارجی ما دارند و واردکنندگان باید ارز به فروشنده بدهند. به علاوه فشار دیگری که بر بازار وارد شده به دلیل سفرهایی است که در آستانه سال نو میلادی انجام می‌شود و تقاضای واقعی را افزایش می‌دهد که بر بازار اسکناس و غیررسمی کشور تاثیرگذار است. 

 

نرخ رسمی ۳۰ ارز کاهش یافت

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (چهار شنبه، ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۳۰ واحد پولی کاهش و قیمت ۹ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۷ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۵ هزار و ۵۵۱ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۳۱۹ ریال ارزش‌گذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۵ هزار و ۴۶۵ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۵۹۲  ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۶۰۸ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۶۴ ریال، روپیه هند ۵۵۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۵۹۵ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۵۷۸ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۹۵۷ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۳۸۳ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۶۶۷ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۳۲۸ ریال، راند آفریقای‌جنوبی ۲ هزار و ۶۰۱ ریال، لیر ترکیه دو هزار و ۹۲۲ ریال، روبل روسیه ۵۷۰ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۸۳۰ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۶۵۴ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۸ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۷۴ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۴۹۹ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۶۲۴ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۱۵ ریال تعیین قیمت شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۹۶ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۵ هزار و ۶۳۷ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۹۲۹ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۵۹۹ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۹۳ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲‌ هزار و ۹۳۱ ریال، افغانی افغانستان ۴۰۳ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۶۹۷ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۵۴۳ ریال، سومونی تاجیکستان سه‌هزار و ۷۲۳ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۲ ریال قیمت خورد.

 

کالا‌های قاچاق مورد نیاز داخل کشور، قابلیت فروش در داخل کشور را دارد

سید عبدالمجید اجتهادی، مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی شب گذشته (سه شنبه 23 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با بیان اینکه در حراج روز سه شنبه حضور خوب بود و انبوه زیادی از خریداران آمده بودند و در این حراج شرکت کرده بودند، گفت: در این حراج ۱۱۲۷ مورد بسته‌بندی و حدود ۴۰۰ قسمت به عرضه گذاشته شده بود.

 

اجتهادی با بیان اینکه از لوازم خانگی تا مواد خوراکی در این حراجی عرضه شد، بیان کرد: برخی از خودرو‌های لوکس ممنوعیت شماره‌گذاری و فروش دارد که امکان دارد امحای فنی انجام گیرد و از قطعات آن‌ها استفاده شود؛ در این زمینه منتظر دستور دولت هستیم.

 

اجتهادی افزود: خودرو‌های بالاتر از ۲۵۰۰ سی سی پس از آرای قطعی، شماره‌گذاری و به حراج گذاشته می‌شود.

 

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه اولویت ما خالی شدن انبار‌ها از کالاهاست، تصریح کرد: کالا‌های قاچاق مورد نیاز داخل کشور، قابلیت فروش در داخل کشور را دارد

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1126732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha