به گزارش خبرگزاری شبستان، چند ماه پیش و قبل از این که بحث های انتخاباتی کاملا به محافل سیاسی راه یابد، بزرگان اصولگرایی طرحی برای ایجاد اتحاد و وحدت بین اصولگرایان ارایه دادند که طبق آن طرح در لیستی با نام جبهه متحد اصولگرایان 30 کاندید از این جریان قرار گیرد تا نشان دهنده وحدت بین اعضای این جریان در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی باشد. اما با داغ تر شدن بحث های انتخاباتی این جو نمایندگی بود که کاندیداها را بر شرکت قطعی در انتخابات 12 اسفند مصمم تر کرد.
بنابر این گزارش، جبهه متحد اصولگرایان با مشورت با بزرگان حزب اللهی و اصولگرایی یعنی آیت الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی به یک لیست 30 نفره متشکل از چندنفر اعضای حزب موتلفه اسلامی و دیگر کاندیداها رسیدند. در این لیست 30 نفره تهران جبهه متحد اصولگرایان نام های غلامعلی حداد عادل، حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، حجتالاسلام مصباحی مقدم، حجتالاسلام میردامادی، حسین فدایی، علیرضا زاکانی، احمد توکلی، الیاس نادران، مجتبی رحماندوست، محمدرضا باهنر، علیرضا مرندی، حسین مظفر، محمد کوثری، محمدنبی حبیبی، پرویز سروری، اسدالله بادامچیان، الهام امینزاده، زهره الهیان، نبی رودکی، علی اصغر خانی، زهره طبیبزاده، مسعود میرکاظمی، لاله افتخاری، محمود فرشیدی، فاطمه رهبر، حسین نجابت، محسن کازرونی، انصاریان، ابراهیمی و حمید فرمانی به چشم می خورد.
پیش از انتشار نهایی این لیست و زمانی که خود کاندیداها از حضور یا نبودشان در فهرست نهایی جبهه متحد اصولگرایان با خبر شدند، حرف و حدیث ها حول محور ایجاد لیست های دیگر در کنار جبهه متحد بیشتر شد. اعضای جبهه پایداری که خود را اصولگرا می دانند، اما مواضع اصولگرایان جبهه متحد را بسیار لطیف می خوانند اقدام به ارایه لیست تهران کردند. پس از این اقدام جبهه پایداری دیگر کاندیداهای اصولگرایی هم بر این حقشان برای تشکیل لیست های دیگر پافشاری کردند و در نهایت این گونه شد که نزدیک به 6 لیست از اصولگرایان در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کردند.
در این میان برخی از کاندیداها از نام ائتلاف فراگیر اصولگرایان برای لیست یا جبهه شان استفاده کردند که با مخالف باقی اصولگرایان مجبور به تغییر نام آن شدند. بالاخره تا دو روز پیش و با وجود چنین وضعی در جبهه اصولگرایی کسی حتی احتمال این را نمی داد که لیست های متعدد این جریان راضی به ارایه یک فهرست مشترک باشند. اما زمانی که اسدلله بادامچیان در نشست خبری اش تجربه شیرین اصولگرایان در مجلس اول شورای اسلامی برای ایجاد وحدت بین لیست هایشان را یادآور شد خوش بینی ها در این زمینه افزایش یافت. برخی از نمایندگان مجلس که کاندیدای نمایندگی شده اند و برخی دیگر که اولین بار است برای نمایندگی مجلس نامزد شده اند نیز بر وحدت بین اصولگرایان تاکید داشته اند.
طلایی: تعدد لیست ها موجب شکستن آرای اصولگرایان می شود
مرتضی طلایی گفت: اگر اصولگرایان چند لیست برای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ارایه دهند، آرای آن ها شکسته می شود.
عضو جبهه متحد اصولگرایان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، با تاکید بر این نکته که باید بین نامزدهای معرفی شده از سوی اصولگرایان برای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی یکپارچگی وجود داشته باشد، گفت: در فضای موجود کشور اگر تعدد لیست بین اصولگرایان وجود داشته باشد منجر می شود تا آرای آن ها در رقابت با دیگر گروه ها شکسته شود.
او ادامه داد: البته علی رغم اینکه ارایه یک لیست برای اصولگرایان به نفع آن هاست، پیش بینی می شود متاسفانه چند لیست از سوی آنها ارایه شود و دو گروه اصلی اصولگرایان یعنی جبهه پایدارای و جبهه متحد باید بدانند که حتی اگر این دو گروه هم لیست متفاوت ارایه دهند، گروه های ریزتر نیز اقدام به معرفی جداگانه نامزدهای خود خواهند کرد که موجب چند دستگی در بین اصولگرایان می شود.
حجت الاسلام ابراهیمی: تعدد لیست اصولگرایان آرای مردم را متزلزل می کند
حجت الاسلام حسین ابراهیمی نامزد انتخاباتی نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به خبرنگار شبستان در خصوص فضای سیاسی کنونی انتخابات 12 اسفند، گفت: تعدد لیست های اصولگرایان قطعا بخشی از آرای مردم را متزلزل خواهد کرد.
وی ادامه داد: مردم به این فکر می کنند که در دوره های قبل مجلس یا همین دوره هشتم چه اتفاقی افتاده است که یک جریان سیاسی به این تعداد لیست انتخاباتی منتشر کرده اند.
نماینده اولین مجلس شورای اسلامی در خصوص نامزدهایی که خودشان لیست های جداگانه با نام اصولگرایان ارایه داده اند، تصریح کرد: خیلی از نامزدهایی که خودشان یک لیست جداگانه به نام اصولگرایی ارایه دادند نمی توانند ادعا کنند که برای تکیلف الهی در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کرده اند و این تعدد لیستی که آن ها به وجود آورده اند موجب تزلزل مردم در انتخابات و تشتت آرا خواهد شد.
آیت الله مهدوی کنی: ورود ما به عرصه انتخابات برای حفظ وحدت بود
آیت الله مهدوی کنی گفت: بنده و آیتالله یزدی اگر وارد عرصه انتخابات شدیم برای حفظ ائتلاف بوده و همچنین مسئله ائتلاف با وحدت متفاوت است.
رییس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: با سلیقههای مختلف برای اهداف مشترک کارهایی را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه حضور علما در صحنه کارگشا بوده است، ادامه داد: امیدواریم که در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی همه مؤمنان و مردم و علما حضور داشته باشند.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز با اشاره به این مطلب که در دوره ای شرکت در انتخابات گناه محسوب می شد، تأکید کرد: در حال حاضر شرکت در انتخابات امری واجب و تکلیف است.
رییس مجلس خبرگان رهبری گفت: بر گردن ما و شما است که به نماینده اصلح رأی دهیم.
آیتالله مهدوی کنی با اشاره به این مطلی که نباید یکدیگر را خرد کنیم، گفت: متأسفانه بعضی از دوستان اختلاف را بر ائتلاف مقدم دانستند.
البته پس از مطرح شدن این بحث در محافل، غلامعلی حداد عادل سرلیست جبهه متحد اصولگرایان که همواره در مواضع انتخاباتی اش بر وحدت میان اصولگرایان تاکید داشته در اظهار نظری گفت:
بعید میدانم در روزهای آینده این دو جبهه به وحدت برسند. ما امیداور بودیم این اتفاق صورت بگیرد ولی در حال حاضر دیگر فرصتی نیست و بعید است وحدتی انجام شود.
تعدد لیست اصولگرایان در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، تجربه دیگری هم داشته است. پس از اتحاد شیرین این جریان در مجلس شورای اسلامی دور اول، در انتخابات دور دوم پارلمانی مانند این دوره از انتخابات رقبای اصولگرایان از نظر تعدادی کاهش چشمگیری پیدا کردند و اصولگرایان زمانی که عرصه را بدون رقیب یافتند در چند لیست جداگانه برای انتخابات شرکت کردند. با این وجود و تجربه ائتلاف در لحظه آخر در مجلس اول پیش بینی احتمال اتحاد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم کمی سخت شده است که آن را به مرور زمان و گذشت این سه روز باقیمانده می سپاریم.
پایان پیام/
نظر شما