آبخوان‌های دشت‌های شرقی کردستان ۷۵۰ میلیون متر مکعب کسری حجم مخزن دارند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در آبخوان‌های دشت‌های شرقی استان حدود ۷۵۰ میلیون متر مکعب کسری حجم مخزن وجود دارد و امروز یکی از دغدغه‌های اصلی دو دستگاه آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی باید جبران کسری این مخازن باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در جلسه هماهنگی آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی که در خصوص برنامه‌ریزی برای اجرای هماهنگ شبکه‌های آبیاری و زهکشی و ایستگاه‌های پمپاژ تشکیل شد، ضمن قدردانی از مدیریت و مجموعه شرکت آب منطقه‌ای کردستان اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو جدای از هم نیستند و تلاش‌های دو وزارتخانه در یک راستا و برای تأمین منافع عموم بر اساس حفظ منابع پایه، است.

 

وی افزود: در آبخوان‌ های دشت‌های شرقی استان حدود 750 میلیون متر مکعب کسری حجم مخزن وجود دارد و امروز یکی از دغدغه‌های اصلی دو دستگاه «آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی» باید جبران کسری این مخازن باشد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اظهار داشت: فرونشست زمین بر اثر برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیرزمینی تهدید جدی برای آیندگان است و اگر امروز برای رفع این معضل همتی جدی بکار برده نشود، قطعاً در قبال آیندگان مسئول خواهیم بود.

 

سپری به اهمیت اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی اشاره کرد و افزود: صدا و سیما و رسانه‌های استان باید کنار دستگاه‌های خدمت رسان باشند و در خصوص شیوه‌های صحیح مصرف آب، مدیریت مصرف و صرفه جویی اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی جدی نمایند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی به فعالیت‌های حوزه کشاورزی اشاره و ابراز داشت: برخی فعالیت‌ها به نوعی کشاورزی هستند و به عنوان تغییر کاربری محسوب نمی‌شوند، بلکه ارتقاء بهره‌وری در بخش کشاورزی، تلقی می‌گردد و جهادکشاورزی هیچگاه قصد ندارد زحمات و تلاش‌هایی که کشاورز در حوزه کشاورزی با هر نوع کاربری انجام داده، نادیده بگیرد.

 

این مقام مسئول به اهداف مشترک جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای اشاره کرد و افزود: دیدگاه‌ها در این دو دستگاه مشترک است و نباید دیدگاهی تک بعدی داشت و جا دارد شیوه های نوین کشاورزی ترویج و نهادینه شود.

 

سپری ادامه داد: برای طرح‌هایی همچون گلخانه حدود یک لیتر در هکتار آب مصرف می‌شود در حالیکه برای اجرای طرحی مشابه در فضای باز تا 10 برابر آب مصرف می‌گردد و مشخص است که کشت‌های گلخانه‌ای کم آب‌خورتر و به صرفه تر است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان پایداری در تولید را مهم دانست و اظهار داشت: کشاورزی باید به نحوی صورت پذیرد که سبب ارتقاء بهره‌وری اقتصادی شود به نحوی که هم منافع کشاورز تأمین گردد و هم منابع آب و خاک استان، آسیبی نبیند. 

کد خبر 1123671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha