به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جشنواره مدافعین اقتصاد مردمی، مشارکت مردم در همه عرصهها به ویژه اقتصاد، یکی از اصول انقلاب اسلامی ایران است بنابراین یکی از مسائل اقتصادی کشور، مشارکت مردم در اقتصاد و یا به تعبیری مردمی کردن اقتصاد است.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی 1/1/93 در حرم مطهر رضوی تاکید فرمودند: این اقتصادی که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، مردمبنیاد است؛ یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با ارادهی مردم، سرمایهی مردم، حضور مردم تحقّق پیدا می کند. امّا «دولتی نیست» به این معنا نیست که دولت در قبال آن مسئولیّتی ندارد؛ چرا، دولت مسئولیّت برنامهریزی، زمینهسازی، ظرفیّتسازی، هدایت و کمک دارد. ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: کار اقتصادی و فعّالیّت اقتصادی دستِ مردم است، مال مردم است؛ امّا دولت ـ بهعنوان یک مسئول عمومی ـ نظارت میکند، هدایت می کند، کمک می کند.
حجت الاسلام رئیسی، رئیس جمهور کشورمان نیز در سال جاری تاکید بسیاری بر اقتصاد مردمی و مقاوم در برابر مسائل مختلف و حواشی بینالملل داشتند که اهمیت توجه به این موضوعات را چندین برابر میکند.
حال با گذشت بیش از یک دهه از اولین بار که رهبری بر لزوم مقاوم سازی اقتصاد کشور و عدم وابستگی به بیگانگان سخن گفتند امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست که نجات اقتصاد کشور از بحران وابستگی چقدر اهمیت دارد.
به دلیل توجه به همین جایگاه و کشف افراد موفق در حوزه اقتصاد مردمی که به ظرفیتهای اقتصادی موجود در کشور نگاه ویژه و جامع تری داشتهاند، "بنیاد توسعه فردا " با حمایت "انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان" جشنواره ای تحت عنوان "مدافعان اقتصاد مردمی" را برگزار میکند.
این جشنواره جهت شناسایی، معرفی و الگوسازی مدیران موفق اقتصادی برگزار میشود و مسئله مهم دیگری که شاید بتوان گفت از اهداف غیر مستقیم این جشنواره محسوب میشود، گفتمان سازی حول محور اقتصاد مردمی است که میتواند به پویاتر شدن این مسئله در کشور کمک شایانی نماید. امید است با برگزاری این جشنواره ظرفیتهای داخلی مدیران تلاشگر و انقلابی بیش از بیش فعال شود و آنان همچون الگویی برای دیگر مدیران اقتصادی که در تلاش برای مردمی تر کردن اقتصاد هستند، قرار گیرند.
نظر شما